Adókártya, adószám

Több
11 éve 9 hónapja #28433 Írta: AiRLAC
AiRLAC válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Lakcímbejelentéshez és adószám igényléshez személyesen kell jelen lenned, de nem bonyolult, nekem angolul sikerült megértetnem magam anno :)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 9 hónapja #28434 Írta: AiRLAC
AiRLAC válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

DECOTEXT írta:

diemd írta: Sziasztok! Nemrég kezdtem el dolgozni egy cégnek, eddig minden szépen rendben volt, de most írtak nekem egy levelet, hogy szükségük van a Lohnsteuerkarte-mra. El lehet ezt intézni interneten keresztül? Hessen tartományban vagyok, annyira nem beszélek németül, hogy ezt személyesen eltudjam intézni...Ennyit találtam kiindulásnak, remélem jó irányba haladok!

Nekem az a (nagyon erős) gyanúm, hogy feketén dolgozol vagy vállalkozóként foglalkoztatnak (amiről nem tudsz?), ha ugyanis alkalmazott vagy, akkor nincs "Lohnsteuerkarte" csak egy központi elektonikus kivonat, amit év elején küld meg a munkaadódnak az adóhatóság (ha be vagy jelentve)! A nejemmel most kaptuk meg, s ezt soha nem kell kérni mert a munkaadó az elszámolással együtt, egy boritékban küldi! Ha ez megjön, akkor lehet a múltévi adóbevallást elkészíteni!
Ezt, a legjobb, ha személyesen intézed! Vigyél egy tolmácsot!

Lehet az adószámára gondoltak, nekem is azt kérték anno mint "Lohnsteuerkarte"-t :)

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 9 hónapja #28479 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

AiRLAC írta: Lehet az adószámára gondoltak, nekem is azt kérték anno mint "Lohnsteuerkarte"-t

Ez sem stimmel szerintem, mert az adóelőleget a munkaadó és a munkavállaló is fizeti ezért
mindkettőnek tudnia kell a munkavállaló adószámát. Hiába na, nekem ez valahol bűzlik!
Ha valaki már javában dolgozik az adott cégnél, akkor az adószámnak ismertnek kell lennie!
Hacsak nem mint vállalkozó dolgozik! (Ha meg vállalkozóként dolgozik, akkor semmi köze
a megbizónak az adószámához!)

DCT

Több
11 éve 9 hónapja #28495 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

DECOTEXT írta:

AiRLAC írta: Lehet az adószámára gondoltak, nekem is azt kérték anno mint "Lohnsteuerkarte"-t

Ez sem stimmel szerintem, mert az adóelőleget a munkaadó és a munkavállaló is fizeti ezért
mindkettőnek tudnia kell a munkavállaló adószámát. Hiába na, nekem ez valahol bűzlik!
Ha valaki már javában dolgozik az adott cégnél, akkor az adószámnak ismertnek kell lennie!
Hacsak nem mint vállalkozó dolgozik! (Ha meg vállalkozóként dolgozik, akkor semmi köze
a megbizónak az adószámához!)

Elvileg addig nincs fizu, amig nincs adoszam, adokategoria leadva.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 9 hónapja #28504 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

mahlzeit írta: Elvileg addig nincs fizu, amig nincs adoszam, adokategoria leadva.

Hát ez az! Sajnos nem ismerem a pontos előírást, de hogy nála valami nem úgy megy ahogy az elvárná az ember, az tuti! Alkalmazottként szerintem lehetetlen, hogy már javában dolgozzon a cégnél és még ne lenne ismert az adószáma! (Nekem az a gyanúm, hogy nincs bejelentve ő viszont azt hiszi. A cég meg várja a "vállalkozótól" az adószámot. Hogy miért azt megint nem tudom, mert ehez akkor semmi közük!)

Eddig egyetlen egy munkaadóm sem foglalkozott addig velem, amig nem tudták a cimem, a banszámlám számát (ahova utalnak) és eleve az adószámomat! (Természetesen a betegbiztosítást is)Az viszont igaz, hogy a 23 év alatt csak 4 munkaadóm volt, s negyediknél 13 éve vagyok, igy nem sok gyakorlatom van új munkahely elfoglalásánál!

DCT

Több
11 éve 7 hónapja #29892 Írta: blankuci
blankuci válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Sziasztok!
Egy kérdésem lenne: a párom most előre kiutazik, intézi a lakást, munkaszerződést, adószámot stb. Családostól utazunk, ő be tud minket jelenteni úgy (lakcímre és a biztosítása alá sorolni), hogy személyesen nem vagyunk jelen? Mi akkor mennénk, amikor a költözés zajlik (kb. egy hét múlva). Valaki intézte így a bejelentéseket?