Adókártya, adószám

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
10 éve 11 hónapja #34567 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Athena1985 írta: Hogy saját példát is hozzak: nekem sem kellett (magamnak legadnom) a Sozialversicherungsnummer-emet a szerződéskötéshez....nem is beszélve arról, hogy postán küldték a szerződést, amit aláírva postáztam vissza. Aztán az első nap bevittem magunkhoz a könyvelésre a Sozialversicherungsausweis-omat és a Krankenkasse-t beírtam a rendszerbe...Más munkavállalóknál (tehát akik nem a könyvelésen dolgoztak) sem jártunk el másképp...

Erről beszéltem! Nálad is már volt szerződés és munkahely, s csak utólag (ahogy írod) "az első munkanap bevitted a munkahelyre". Ekkor irták be a rendszerbe, hogy hol vagy bizosítva! Én azonban nem a privát biztosítottakról beszéltem. Nálam már (akkor még az IKK-nál voltam) volt egy számom, s amikor szerződés aláírás volt, akkor kérdezték a mmunkahelyn.

Megjegyzés.
Igaz, én már szóban kaptam egy munkahelyi "igent", így az IKK-nál (majd később a TKK-nál) már tudtam a munkahelyem címét..... Ezt tehát megadtam, de még nem volt írásos szerződésem!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 11 hónapja #34571 Írta: bagyula1977
bagyula1977 válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Kedves DECOTEXT és Athena1985,
Először is köszönöm a segitségeteke,t holnap majd irok mik a fejlemények hátha ezzel is tudok segíteni azoknak akik mindent maguknak "intéznek". Ez az első munkahelyem és nem szeretném elrontani én elmondom mit mondtak a krankenkassanál a többi papirom remélem rendben lesz.

Több
10 éve 11 hónapja #34580 Írta: Athena1985
Athena1985 válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Kíváncsian várom!:) Remélem mindent sikerül rendben elintézned!

Több
10 éve 5 hónapja #36440 Írta: anipap
anipap válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, minden papírt beszerezve, egy ügyvédi céget megbízva elindítottam a német adóbevallásom és adó visszatérítésem igénylésének folyamatát! Kaptam a mai napon egy levelet, hogy lemaradt a bér adókártya a papírok mellől, ez feltétlenül fontos, a visszaigénylés folyamatához. Most először próbálkozom elintézni ezt az egész folyamatot, de itt elakadtam. Tudnátok-e nekem segíteni, hogy hol is tudom megszerezni ezt a bér adókártyát. Köszönöm szépen előre is a segítséget és a válaszokat!

Több
10 éve 5 hónapja #36443 Írta: Athena1985

Mi az a bér adókártya? Lohnsteuerkarte? Olyan már nincs. ELStAM van, de az elektronikus.
Ausdruck der elektronischen Lohnsteuerbescheinigung? Az valóban elengedhetetlen, az egész bevallás alfa és omegája. Ez egy éves bérelszámolás, adóelőleg és járulékigazolás a munkáltató részéről, amit köteles minden övetkező év február 28-ig lejelenteni az adóhivatal felé és egyidejűleg a munkavállalónak kiadni. Fordulj munkáltatódhoz, köteles neked kiadni.

Bocs, egy kérdés, nem kötözködésképpen: miért levélben kér tőled ilyesmit az ügyvédi iroda? Persze a szó elszáll, de mondjuk egy gyors telefonnal el lehet intézni és röviden elmagyarázni, mit akarnak tulajdonképpen. Mindegy, protokoll, protokoll, ahány ház, annyi szokás, csak ha már levelet ír, írhatta volna a munkaadódnak is és így hamarabb letudhatta volna, közbeiktatás nélkül a hiányt. Elvileg felhatalmaztad őket, nem?

Több
10 éve 5 hónapja #36444 Írta: Athena1985

Az Ausdruck der elektronischen Lohnsteuerbescheinigung-ról van szó (kigugliztam, feljött rá összesen 5 találat, két magyar cég használja csak ezt a kifejezést) Szóval kereseti igazolás... Igen, a munkáltatódtól kell kérned, ha nem adta oda neked még annó.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo