Adókártya, adószám
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Athena1985 írta: Hogy saját példát is hozzak: nekem sem kellett (magamnak legadnom) a Sozialversicherungsnummer-emet a szerződéskötéshez....nem is beszélve arról, hogy postán küldték a szerződést, amit aláírva postáztam vissza. Aztán az első nap bevittem magunkhoz a könyvelésre a Sozialversicherungsausweis-omat és a Krankenkasse-t beírtam a rendszerbe...Más munkavállalóknál (tehát akik nem a könyvelésen dolgoztak) sem jártunk el másképp...
Erről beszéltem! Nálad is már volt szerződés és munkahely, s csak utólag (ahogy írod) "az első munkanap bevitted a munkahelyre". Ekkor irták be a rendszerbe, hogy hol vagy bizosítva! Én azonban nem a privát biztosítottakról beszéltem. Nálam már (akkor még az IKK-nál voltam) volt egy számom, s amikor szerződés aláírás volt, akkor kérdezték a mmunkahelyn.
Megjegyzés.
Igaz, én már szóban kaptam egy munkahelyi "igent", így az IKK-nál (majd később a TKK-nál) már tudtam a munkahelyem címét..... Ezt tehát megadtam, de még nem volt írásos szerződésem!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- bagyula1977
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Először is köszönöm a segitségeteke,t holnap majd irok mik a fejlemények hátha ezzel is tudok segíteni azoknak akik mindent maguknak "intéznek". Ez az első munkahelyem és nem szeretném elrontani én elmondom mit mondtak a krankenkassanál a többi papirom remélem rendben lesz.
- Athena1985
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 332
- anipap
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Segítséget szeretnék kérni, minden papírt beszerezve, egy ügyvédi céget megbízva elindítottam a német adóbevallásom és adó visszatérítésem igénylésének folyamatát! Kaptam a mai napon egy levelet, hogy lemaradt a bér adókártya a papírok mellől, ez feltétlenül fontos, a visszaigénylés folyamatához. Most először próbálkozom elintézni ezt az egész folyamatot, de itt elakadtam. Tudnátok-e nekem segíteni, hogy hol is tudom megszerezni ezt a bér adókártyát. Köszönöm szépen előre is a segítséget és a válaszokat!
- Athena1985
- Nem elérhető
- Premium Member
Ausdruck der elektronischen Lohnsteuerbescheinigung? Az valóban elengedhetetlen, az egész bevallás alfa és omegája. Ez egy éves bérelszámolás, adóelőleg és járulékigazolás a munkáltató részéről, amit köteles minden övetkező év február 28-ig lejelenteni az adóhivatal felé és egyidejűleg a munkavállalónak kiadni. Fordulj munkáltatódhoz, köteles neked kiadni.
Bocs, egy kérdés, nem kötözködésképpen: miért levélben kér tőled ilyesmit az ügyvédi iroda? Persze a szó elszáll, de mondjuk egy gyors telefonnal el lehet intézni és röviden elmagyarázni, mit akarnak tulajdonképpen. Mindegy, protokoll, protokoll, ahány ház, annyi szokás, csak ha már levelet ír, írhatta volna a munkaadódnak is és így hamarabb letudhatta volna, közbeiktatás nélkül a hiányt. Elvileg felhatalmaztad őket, nem?
- Athena1985
- Nem elérhető
- Premium Member