Adókártya, adószám
- AiRLAC
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 55
blankuci írta: Sziasztok!
Egy kérdésem lenne: a párom most előre kiutazik, intézi a lakást, munkaszerződést, adószámot stb. Családostól utazunk, ő be tud minket jelenteni úgy (lakcímre és a biztosítása alá sorolni), hogy személyesen nem vagyunk jelen? Mi akkor mennénk, amikor a költözés zajlik (kb. egy hét múlva). Valaki intézte így a bejelentéseket?
Bürgeramt-ja válogatja. Nekem sikerült egyedül bejelentenem az egész családot a nyomtatvánnyal meg a négy útlevéllel.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- flox
- Látogató
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Hát persze, de azért nem árt egy igazolványt vinni a beköltözőkről. Kérhetik! Oda költöztök be ahova akartok a tuljadonossal kell ezt rendezni! A hivatalokban viszont kérhetnek valamilyen igazolványt, hiszen ellenőrizniük kell, hogy az illető EU polgár e, vagy sem! Csak a szép szemünkért ezt nem kötelesek elhinni!blankuci írta: Egy kérdésem lenne: a párom most előre kiutazik, intézi a lakást, munkaszerződést, adószámot stb. Családostól utazunk, ő be tud minket jelenteni úgy (lakcímre és a biztosítása alá sorolni), hogy személyesen nem vagyunk jelen? Mi akkor mennénk, amikor a költözés zajlik (kb. egy hét múlva). Valaki intézte így a bejelentéseket?
DCT
- blankuci
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 36
Nem is tudom..lehet az is jó lenne. Végre, lassan, de mi is célba érünk.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Szerintem igen! Mivel az EU-n belül elég a személyi igazolvány útközben, így az útleveleket nyugodtan kiviheti az aki előre megy! Anyukámnak már évek óta nincs útlevele, s csak (érvényes!) személyivel jön állandóan! Repülővel is! Ez viszont csak EU-n belül érvényes, illetve a kijelölt országokra << még. Ahogy olvasom azért ezen a linken nem minden aktuális de nagyjából stimmelnek a dolgok!blankuci írta: Vigye ki az útleveleket? Hmmm Nem is tudom..lehet az is jó lenne. Végre, lassan, de mi is célba érünk.
Pl. ide elég a személyi: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Izland, Írország, Görögország, Hollandia, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, (Magyarország), Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia.
DCT
- blankuci
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 36