Adókártya, adószám

Több
11 éve 7 hónapja #29899 Írta: AiRLAC
AiRLAC válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

blankuci írta: Sziasztok!
Egy kérdésem lenne: a párom most előre kiutazik, intézi a lakást, munkaszerződést, adószámot stb. Családostól utazunk, ő be tud minket jelenteni úgy (lakcímre és a biztosítása alá sorolni), hogy személyesen nem vagyunk jelen? Mi akkor mennénk, amikor a költözés zajlik (kb. egy hét múlva). Valaki intézte így a bejelentéseket?

Bürgeramt-ja válogatja. Nekem sikerült egyedül bejelentenem az egész családot a nyomtatvánnyal meg a négy útlevéllel.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: DECOTEXT, blankuci

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• flox
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 7 hónapja #29901 Írta: flox
flox válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Személyes megjelenés kell. Mi már itt voltunk, és a gyerekeket akartuk megkímélni a hivatalba járástól, de azt mondták nekik is személyesen kell megjelenni.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 7 hónapja #29906 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

blankuci írta: Egy kérdésem lenne: a párom most előre kiutazik, intézi a lakást, munkaszerződést, adószámot stb. Családostól utazunk, ő be tud minket jelenteni úgy (lakcímre és a biztosítása alá sorolni), hogy személyesen nem vagyunk jelen? Mi akkor mennénk, amikor a költözés zajlik (kb. egy hét múlva). Valaki intézte így a bejelentéseket?

Hát persze, de azért nem árt egy igazolványt vinni a beköltözőkről. Kérhetik! Oda költöztök be ahova akartok a tuljadonossal kell ezt rendezni! A hivatalokban viszont kérhetnek valamilyen igazolványt, hiszen ellenőrizniük kell, hogy az illető EU polgár e, vagy sem! Csak a szép szemünkért ezt nem kötelesek elhinni!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: blankuci

Több
11 éve 7 hónapja #29908 Írta: blankuci
blankuci válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Tudom Deco, olvaslak titeket már több, mint egy éve. Jelentem készültem :) Mindenről van hiteles másolat. Akkor majd próbálkozik, ha nem megy, akkor majd személyesen. Gondoltam, ha lesz ideje, megcsinálhatja. Vigye ki az útleveleket? Hmmm
Nem is tudom..lehet az is jó lenne. Végre, lassan, de mi is célba érünk.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 7 hónapja #29914 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

blankuci írta: Vigye ki az útleveleket? Hmmm Nem is tudom..lehet az is jó lenne. Végre, lassan, de mi is célba érünk.

Szerintem igen! Mivel az EU-n belül elég a személyi igazolvány útközben, így az útleveleket nyugodtan kiviheti az aki előre megy! Anyukámnak már évek óta nincs útlevele, s csak (érvényes!) személyivel jön állandóan! Repülővel is! Ez viszont csak EU-n belül érvényes, illetve a kijelölt országokra << még. Ahogy olvasom azért ezen a linken nem minden aktuális de nagyjából stimmelnek a dolgok!

Pl. ide elég a személyi: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Izland, Írország, Görögország, Hollandia, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, (Magyarország), Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia.

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: blankuci

Több
11 éve 7 hónapja #29968 Írta: blankuci
blankuci válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Kivitte :) Majd napokon belül kiderül minden. Köszönjük a sok segítséget, hozzászólásokat, rengeteg időt és pénzt spóroltatok meg nekünk. Aki itt olvasgat, az teljesen képbe kerül, hogy mit és hogyan kell intézni, mi a sorrend, más kárából tudunk (sajnos) sokat tanulni. KÖSZÖNJÜK!!!!!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: DECOTEXT, haihoa