Adókártya, adószám

Több
12 éve 11 hónapja #10624 Írta: Lizy007
Lizy007 válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

szia Berci,
így van, valami papírt biztosan ad majd a munkáltatód. Ha a lakcímbejelentés megvan az adószámot automatikusan kiküldik pár hét múlva, neked semmit nem kell csinálnod érte.
Bankszámla, biztosítás, stb, is a lakcímbejelentés után mehet.
Ha spórolni akarsz, ajánlom a netbankokat (pl. comdirect), náluk ingyenes a számlavezetés, utalás, stb. Egyetlen hátránya, hogy elég lassúak....
A következő felhasználók mondtak köszönetet: nagyberci

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 11 hónapja #10625 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

kelemen73 írta: Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy Németországban nem lehet levelezési címet megadni? Az előfordulhat, hogy egy ideig nem ott vagy, ahol laksz, de oda nem akarsz bejelentkezni, mert tudod, hogy csak pár hét vagy hónap míg ott vagy. Eszter

Kedves Eszter! Természetesen van ilyen. Sőt, a póstádat utánad is lehet küldetni, de ugyebár ehez megint csak egy fix, bejelentett cím kell, hogy "melyik címről" hova szeretnéd a póstádat küldeni! Sőt van olyan is, hogy külföldre küldeted, de ehez is kell itt egy állandó cím! Szóval hiába szeretnéd az általam még nem teljesen értett bejelentkezést elkerülni, erre szükség van! Miért is nem akarnád ezt? Mi a gondod ezzel az állandó cimmel?
;)

DCT

Több
12 éve 11 hónapja #10627 Írta: kelemen73
kelemen73 válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Kedves Decotext!

Köszönöm válaszod. Amúgy semmi gondom az állandó lakcímmel, Mo-n nekem is van, sőt januárban itt is lesz (ha minden igaz). De jelenleg csak a párom "munkásszállására" tudok bejelentkezni, mivel ott jelenleg 6 pasi lakik, mi nem ott vagyunk/leszünk életvitelszerűen. Viszont erre a helyre meg nem lehet bejelentkezni (apartman).
A postámat viszont nem nagyon merem rábízni a munkatársakra,az ördög sosem alszik :evil: . Ezért kérdeztem, hogy itt van e erre lehetőség, mert Mo-n már több hivatalban, bankban is kérdezik az állandó lakcím mellett a levelezési címet is (nem tartózkodási helyet).

Több
12 éve 11 hónapja #10628 Írta: kormi33
kormi33 válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Lizy007 írta: szia Berci,
így van, valami papírt biztosan ad majd a munkáltatód. Ha a lakcímbejelentés megvan az adószámot automatikusan kiküldik pár hét múlva, neked semmit nem kell csinálnod érte.
Bankszámla, biztosítás, stb, is a lakcímbejelentés után mehet.
Ha spórolni akarsz, ajánlom a netbankokat (pl. comdirect), náluk ingyenes a számlavezetés, utalás, stb. Egyetlen hátránya, hogy elég lassúak....

Kedves Lizy,
Szerintem amit automatikusan kiküldenek a lakcímre az a Persönliche Identifikationsnummer lesz:) Adószámot,ez esetben Lohnsteuernummert kérni kell a Finanzamtnál( az is 5 perc) B)
Üdv
A következő felhasználók mondtak köszönetet: nagyberci

Több
12 éve 11 hónapja #10634 Írta: nagyberci
nagyberci válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Akkor ezek szerint Nemetorszagba egy mas szemelyi szamot kapok?

Azert vagyunk a vilagon, hogy valahol otthon legyunk benne!

Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #10636 Írta: Lizy007
Lizy007 válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Szia Kormi,
nekem megküldték az adószámomat is.. Igaz, most, hogy mondod, kértem ezt külön egy erre hivatott weboldalon. Sajnos már nem tudom az oldal címét, de a google biztos kiadja. Ezen az oldalon lehet kérni, hogy postázzák neked magát a számot, mivel már megszűnt a kártya formájú adókártya, csak elektronikusan létezik. De kérésre kiküldik. Abban most már nem vagyok biztos, hogy ha nem kérem külön, akkor is megtennék-e, de úgy rémlik, hogy egy hamburgi ismerős mondta, hogy nekik megjött automatikusan.
üdv.
Lizy
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kormi33