Adókártya, adószám

Több
12 éve 10 hónapja #11157 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Mindkét alakalommal (saját ill. barátnak intéztem), csak simán beadtam, mindkét alkalommal rövid időn belül postázták. Nem kértem, nem is kaptam semmilylyen igazolást. Nekem eddig úgy tűnt, hogy ha egyszer beadtál egy Formulart, akkor az nem vész el. intézik.

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
A következő felhasználók mondtak köszönetet: szilvia

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Rian
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #18698 Írta: Rian
Rian válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Sziasztok!

A férjem karlsruhéban dolgozik,.Van amikor 16 órát is dolgoznak,de fix fizetést kap!
Szombaton gép takarítás,a munkaszerződést még nem kapta a kezébe! olyan igazolást kapott amit a rendőrnek kell megmutatni ha igazoltatják.bankszámlát se nyitottak mert állítólag az adószámra várni kell! A szerződésért már többször szólt mindig csak ígérgeti a főnöke! 1 hónapja van kint 1200 euró/hó.amiből 270 a munkásszállás ahol 4 en vannak és még mosni sem tudnak.Március 19 óta van kint a két hétre úgymond munkabért sem kapott csöpögtetve kb 150 eurót kapott.most megkapta az első havi fizetését,de szerződést még mindig nem.
Létezik hogy még mindig várni kell az adószámra?

Ha valakinek van tanácsa azt köszönöm!

Üdv.Rian

Több
12 éve 6 hónapja #18703 Írta: lakat
lakat válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Ha megvan a lakcím (Anmeldung) bejelentése akkor pár napra rá az illetékes adóhivatalba kell elmenni. Ott kap egy papírt amit a munkáltatónak kell odaadni, azon van az adószám és egyéb adatok. Kis időre rá postázzák a számot a bejelentőnek. "nincs adókártya csak egy a4-es papír amin ott az adószám" Közvetlen a német alkalmazottja? Mert akkor egészségbiztosítás is kell (AOK,BKK stb.) Ha magyar cégen keresztül van kint akkor a magyar intézi a magyar okosságok szerint.
sok sikert.:)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Rian

• Rian
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 6 hónapja #18711 Írta: Rian
Rian válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Szia lakat!
Köszönöm az infót! Török cégnél van,de az ember össze vissza beszél és mindig lerázza

Üdv:Rian

Több
12 éve 2 hete - 12 éve 2 hete #25846 Írta: Vicktory
Vicktory válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Lehet hogy egy kicsit kevés az infóm vagy az is lehet nem olvastam rendesen végig a hozzászólásokat, de egy kis segítségre lenne szükségem.
Amikor bejelentkeztem a Finanzamt-nál és megkaptam az adószámomat akkor az érvényességét december 31-ig határozták meg. Az lenne a kérdésem ha nekem továbbra is van munkám akkor ez automatikusan meghosszabbításra kerül vagy szépen sétáljak csak be a hivatalba és rendezzem ott le a dolgot?
Előre is köszönöm a felvilágosításokat:)

Több
12 éve 2 hete #25867 Írta: Kanga
Kanga válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Ezt en is szeretnem tudni, mi lesz jovo evben az adoszammal? Azt ertem hogy januartol mindenkinek uj, elektronikus adoszama lesz, de ezt hogy fogjuk megkapni? Jelentkezni kell ra, vagy alkalmazottak eseten a munkaltato intezi, vagy hogy?