Adókártya, adószám

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 11 hónapja #10498 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Nincs lakcímkártya, nem létezik, mert a lakcím Németországban a személyi igazolványon van. Az meg nekünk nincsen, mert mi (még) nem vagyunk németek. :)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: nagyberci

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 11 hónapja #10511 Írta: nagyberci
nagyberci válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

OK. Koszi, megertettem, kapok egy A4-es lapot es azzal igazolom nemetorszagi lakcimemet. Ezt kb mennyi idore adjak ki?

Udv. Berci.

Azert vagyunk a vilagon, hogy valahol otthon legyunk benne!

Több
12 éve 11 hónapja #10521 Írta: Julianna
Julianna válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Szia Berci!

Ezt a "Meldebescheinigung" nevü lapot azonnal odaadják neked, amint mindent kitöltöttél és megmutattad a magyar személyidet. Nincs lejárata, ez egészen addig érvényes, amíg lakcímváltozás miatt egy másik lakásba be nem jelentkezel. Akkor majd kapsz újat és a régit eldobhatod.
Egyébként költözéskor nem kell kijelentkezned a régi címedröl, csak akkor, ha esetleg külföldre költöznél!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 11 hónapja #10527 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

nagyberci írta: OK. Koszi, megertettem, kapok egy A4-es lapot es azzal igazolom nemetorszagi lakcimemet. Ezt kb mennyi idore adjak ki?Udv. Berci.

Hogy hogy mennyi időre? A kijelentkezésedig! Nekem is van ilyen papirom, 23 éves és még az első lakcimemre van kiállítva! (Érvénytelen már.) Te Berci! Itt abban a pillanatban kiderül minden, ha nem ott laksz ahova a papir szól, amikor az első póstát kapod! (Vagy nem kapod!) Ilyen lehet a betegbiztositótól, a banktól, vagy a munkaadótól! nem tudsz trükközni! ha valamit lekésel az drága lehet!

DCT

Több
12 éve 11 hónapja #10538 Írta: nagyberci
nagyberci válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

"Hogy hogy mennyi időre? A kijelentkezésedig!"

Nem ugy ertettem, hogy mennyi ideig ervenyes, hanem, hogy a kerelemtol szamitva mennyi idore kapom meg ezt a papirt, hogy utanna tudjam intezni az adoszamot, bankot es betegbiztositast. A munkaadom meg ker egy olyan papirt hogy nem vagyok buntetett eloeletu, ezt gondolom itthonrol kell vigyem leforditva?

Azert vagyunk a vilagon, hogy valahol otthon legyunk benne!

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 11 hónapja #10543 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Ha már végre ott vagy a Bürgerbüro-ban, és végre bejelentkezel, akkor megkapod ezt 2 perc múlva ;)
Amire még szükséged van az a Polizeiliches Führungszeugnis. Én is intéztem már, de nem tudom megmondani, hogy hol.
Több, mint valószínű, hogy ugyanott, ahol a lakcímbejelentés intézhető.
A magyar nem elégséges!!! Ezt a papírt nem fogod rögtön megkapni, kb 1-2hét múlva fogják neked az új címedre postázni :) De azzal a ténnyel, hogy be van adva a kérelmed, már meg fog elégedni a munkáltató.
Van még kérdésed? :lol: