Adókártya, adószám

Több
11 éve 9 hónapja #28186 Írta: AiRLAC
AiRLAC válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Lakcímhez tuti kellesz, van már egyébként munkaszerződésed?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• janeska
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 9 hónapja #28189 Írta: janeska
janeska válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

:S jaj :(
csak magyarországi, nem tudom az kintre is jó-e

Több
11 éve 9 hónapja #28250 Írta: VargaRenata5
VargaRenata5 válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Nagyon szépen köszönöm. Sokat segítettetek. :) Remélem minden rendben lesz. :)

Szép napot mindenkinek!

Több
11 éve 9 hónapja - 11 éve 9 hónapja #28252 Írta: AiRLAC
AiRLAC válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

A kérés tényleg nem tart 10 percig sem :) De pl. én január 3-án reggel 8:00 voltam a Bürgeramt-ban lakcímet bejelenteni (első alkalommal Németországban), majd rögtön utána naivan átmentem a Finanzamt-ba hogy kellene adószám is. Felvilágosítottak hogy ez nem így megy, idő kell míg megjárja a lakcímbejelentés a Bürgeramt-Bundesamt-Finanzamt háromszöget. Jöjjek vissza egy hét múlva. Következő héten ugyanez, szóval kellett nekik kettő hét. Biztos benne volt azt is hogy év eleje volt meg hogy első bejelentkezés, meg biztos nem mindig van így, csak gondoltam hogy jelzem hogy másnak lehet más tapasztalata is mint a vén szamárnak ;)

Több
11 éve 9 hónapja #28422 Írta: diemd
diemd válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

Sziasztok! Nemrég kezdtem el dolgozni egy cégnek, eddig minden szépen rendben volt, de most írtak nekem egy levelet, hogy szükségük van a Lohnsteuerkarte-mra. El lehet ezt intézni interneten keresztül? Hessen tartományban vagyok, annyira nem beszélek németül, hogy ezt személyesen eltudjam intézni...
Ennyit találtam kiindulásnak, remélem jó irányba haladok: www.hmdf.hessen.de/irj/HMdF_Internet?cid...9bd76a0288f71850729e

Köszönöm a segítségeteket előre is!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 9 hónapja #28432 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Adókártya, adószám

diemd írta: Sziasztok! Nemrég kezdtem el dolgozni egy cégnek, eddig minden szépen rendben volt, de most írtak nekem egy levelet, hogy szükségük van a Lohnsteuerkarte-mra. El lehet ezt intézni interneten keresztül? Hessen tartományban vagyok, annyira nem beszélek németül, hogy ezt személyesen eltudjam intézni...Ennyit találtam kiindulásnak, remélem jó irányba haladok!

Nekem az a (nagyon erős) gyanúm, hogy feketén dolgozol vagy vállalkozóként foglalkoztatnak (amiről nem tudsz?), ha ugyanis alkalmazott vagy, akkor nincs "Lohnsteuerkarte" csak egy központi elektonikus kivonat, amit év elején küld meg a munkaadódnak az adóhatóság (ha be vagy jelentve)! A nejemmel most kaptuk meg, s ezt soha nem kell kérni mert a munkaadó az elszámolással együtt, egy boritékban küldi! Ha ez megjön, akkor lehet a múltévi adóbevallást elkészíteni!
Ezt, a legjobb, ha személyesen intézed! Vigyél egy tolmácsot!

DCT