Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Több
12 éve 9 hónapja #13385 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

DECOTEXT írta:

peteratde írta: Érdemes ezt a cikket is elolvasni. Persze itt is magyar cég van a háttérben :(

Bocs' elolvastam és egyáltalán nem háborít fel! Ha valaki egy igért 18 eurós fizetésből 8 eurós munkaszerződést aláír, és ilyen körülmények között még munkát is végez az megérdemli hogy igy lenyulják!
Mindezek ellenére a 18 eurós órabér élből túlzásnak tartok. Nejem tervező és a VW konszernek dolgozik (Bertrandt cégnél), a fejlesztésen. Neki kb. 28 eurós bruttó (!) órabére van, s ez jónak mondható a többi tervezőhöz képest is! Ezek a melósok semmiképpen nem kaptak volna 18 eurót! Legfeljebb a csop.vez. vagy a "brigádvezető"....
:laugh:

Tudod DCT, nem is a lenyúlás volt az elsődleges, amin felkaptam a fejem, hanem, hogy valahol itt is magyarok voltak a háttérben.
Ami két dolog miatt is szörnyő.
- Szörnyű, mert képesek visszaélni honfitársaik végső elkeseredésével, gyakran kilátástalan helyzetével
- Szörnyű, hisz milyen véleménnyel lesznek a világban a magyarokról, akik ilyen híreket olvadnak.
Egyébként a 18 EUR brutto órabér egy jó szakmunkásak egyáltalán nem elképzelhetetlen. Ahol dolgoztam, az autó szerelő tulajdonosa próba idő utánra, akár ennyit is kilátásba helyezett. És őt a személyes tapasztalataim alapján nagyra becsülöm.
Azzal pedig végképpen nem tudok egyetérteni, hogy akárki is megérdemelné, hogy gátlástalan szemét emberek lenyúlják! :angry:

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 9 hónapja #13398 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

peteratde írta: 1./ Ahol dolgoztam, az autó szerelő tulajdonosa próba idő utánra, akár ennyit is kilátásba helyezett....
2./ Azzal pedig végképpen nem tudok egyetérteni, hogy akárki is megérdemelné, hogy gátlástalan szemét emberek lenyúlják!

1./ Ahogy irod! "Kilátásba" helyezett....

2./ Nézd. Mindenki tudja, hogy mi magyarok már a 70-es években mehettünk nyugatra. Én 16 évesen (72-ben) voltam Grazban teljesen legálisan meghivóval. A 80-es évektől minden magyar tudta, hogy mi a tőkés rendszer, mi a kapitalizmus.Tudták a devizahitelesek is, hogy mi a kamat és az árfolyam! S tudják azok is akik elindulnak, hogy egy teljesen másik vilába fognak érkezni!

Nekünk még nem volt internetünk sem, amikor kijöttünk. Ma 1000 TV csatornán, 10 ezer újságban és millió linken lehet informácót szerezni MINDENRŐL! Akkor miért indul el valaki ilyen naivitással, bután és információ nélkül új életet kezdeni?? Nyelvtudás és pénz nélkül ráadásul! Készüljön fel rá, vagy különben átverik és akkor meg is érdemli, mint én is annak idején!!!! Ennyi!

Engem is átvertek s megérdemeltem, mert mindent elhittem, semmit nem ellenőriztem és megbiztam olyanokban akik nyiltan a szemebe nézve a pofámba hazudtak, de ez 1989-ben volt amikor mi azt sem tudtuk mi az EU!! Ma már annak sem hiszek aki kérdez, s azt is csak irásban!!!!!!

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 9 hónapja #13403 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Szia peteratde!
Azt irtad, a tulaj akar 18 euro orabert is kilatasba helyezett.
Ahogy irtad, jo szakember vagy. kaptal ennyit? Mert en is barmit kilatasba helyezek, aztan nem adom, csak a felet...
szia:
Eva

Több
12 éve 9 hónapja #13426 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

peteratde írta: Azzal pedig végképpen nem tudok egyetérteni, hogy akárki is megérdemelné, hogy gátlástalan szemét emberek lenyúlják! :angry:

Szia Peteratde!

Senki sem érdemli meg az átverést, de a kapitalizmus liberális változata tényleg ez alapján működik sajnos.
Azt szokták mondani cinikusan "miért nem figyeltél oda?".
Tényleg miért is nem? Az emberekben ennyi önvédelmi reakció azért ki kellet volna fejlődjön az utóbbi két évtizedben.
Valahogy Mi magyarok minden esetben elhisszük a hihetetlent, aztán meg jön a sírás.... :unsure:
Gondolom az a régi téveszme hat hogy a magyar munkaerő jobb a többi európainál, ezek a gátlástalan magukat közvetítőnek kiadó bűnözők (mert azok!) meg naná, hogy kihasználják.
/ nem a becsületes irodákra gondoltam hanem a csináltam egy honlapot, felvettem egy szerencsétlen munkanélkülit titkárnőnek, telehazudtam a net-et melóval, aztán begyűjtöttem a regdíjat és jó esetben kiküldtem a szerencsétlent egy "négermunkára" bagóért cégekre/
Amíg itthon dicsőség átverni a másikat ez nem is fog változni.
Mindenkinek a nyitott szemmel való járkálást ajánlom .
Az adóhivatalnak meg a közvetítői vállalkozásokat erős felülvizsgálatra ;)

üdv kfz B)

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

Több
12 éve 9 hónapja #13428 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

kfz írta: Gondolom az a régi téveszme hat hogy a magyar munkaerő jobb a többi európainál, ezek a gátlástalan magukat közvetítőnek kiadó bűnözők (mert azok!) meg naná, hogy kihasználják.

Nos, ezen úgy lehet változtatni ha propagáljuk a valóságot. Természetesen nem fog sokaknak tetszeni. Nem tudom milyen régi ez a téveszme de, hogy téves rögeszme az biztos.
Fokoznám is a dolgot azzal, hogy azoknak a 90-95%-a akik mégis megütik ezt a szintet nyelvtudásuk minimális és mindig valamilyen magánéleti problémájuk van. Aki, az ígért 18 eurós órabér után aláírta a 11 eurós szerződést, abban a pillanatban tett nyakába egy 1,5-2 négyzetméteres, sárga alapon, vastag piros, óriási feliratú táblát, hogy:
ENGEM SIMÁN LE LEHET HÚZNI!
Amúgy az MTI hírből simán megmondom, hogy a bér ki nem fizetését kivéve, nincs itt semmi disznóság. A hirdetésben lehetett, hogy akár 18/óra, amit valószínűleg a szállás bekalkulásával lazán meg is van. A konkrét teljesítménybér 8-11 között szerintem nem is olyan rossz amúgy, legalább is azt nézve, hogy tudjuk a sok sírásból, nincs otthon munka, nagyon keveset fizetnek, stb...
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kriemhild

Több
12 éve 9 hónapja #13446 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Gergoo írta: Amúgy az MTI hírből simán megmondom, hogy a bér ki nem fizetését kivéve, nincs itt semmi disznóság. A hirdetésben lehetett, hogy akár 18/óra, amit valószínűleg a szállás bekalkulásával lazán meg is van. A konkrét teljesítménybér 8-11 között szerintem nem is olyan rossz amúgy, legalább is azt nézve, hogy tudjuk a sok sírásból, nincs otthon munka, nagyon keveset fizetnek, stb...

Itt is az lehet a gond mint a hazai ügynököket alkalmazó vállalkozások esetében: akár 500.000.-Ft havi fizetés. Az "akár" az olyasmi mint a kutya vacsorája lámpaoltás után... :laugh:
A jelentkezők szeme előtt csak az 500.000 lebeg, az hogy ez mitől lesz vagy sem az nem érdekli Őket.

mondjuk, ha nem volt odafirkantva, hogy akár 18 euro/óra akkor az egy ajánlattétel volt és mint olyan perelhető....
Viszont Aki aláír egy 11 euro/órát az ajánlott 18 euro/óra helyett az nem biztos, hogy képes lenne egy jó kis pereskedésre :woohoo:

No meg ami miatt Ti "régiek" jogosan kiakadtok, a két magyar kereskedelmi tv által elhülyített honfitársaim ha kijutnak, azt hiszik azonnal nagy merdzsó, kilónyi fuksz, úszómedencés villa, hawaii nyaralás a sorsuk.... :(

(akinek nem inge nem veszi gatyára.... ;) )

üdv. kfz B)

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "