Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!
- kriemhild
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 20
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- lofe
- Látogató
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Mi az hogy csak "pár száz eurót ad"? Ilyen NINCS! Amikor mukaszerződést kötöttél, akkor meg kellett adnod a számlaszámodat is, ahova utalják a fizetésedet! Ha meg nem, fordulj ügyvédhez vagy jelentsd fel a munkaügyi bíróságon!Nem értem, hogy mire vársz? Arra, hogy több ezer euróval tartozzon amit soha nem fogsz megkapni?lofe írta: Turul Fliesen GMBH. A cegvezetö Cegledi Lajos mindig csak elöleget ad, pär szäz eurot ,nekem 1000 eurom van bent ,es csak igerget ,burkolokat keres, nagyon sok embert atvert ,amiröl tudok kb 5 burkolo csapat !
Itt megtalálod a tartózkodási helyeden lebő bíróságot > ARBEITSGERICHT < Sőt itt találsz ügyvédet is! Nem értem mire vártok mindig!? Én az otthoni városi televizót 100 forintért megfenyegettem, mert a 37 ezer kuncsaftjuktól mindegyiktől "csak" 100 forintot vontak le, jogtalanul.... számolj csak! Csak lestek, s mindent visszafizettek! Az ilyen munkaadó is az idővel operál, s kivár. Ha hagyjátok akkor megérdemlitek!
DCT
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
Bár jó szakembernek tartom magam, de nem autószerelőként Autószerelőt keresett, még talán most is. Próbaidőre 11 EUR, utána tudástól függően 18 EUR -ig. És 5 hónapig dolgoztam eddig nála, ki merem jelenteni, betartaná az igéretét. A szomorú, hogy egyetlen ember sem akadt, aki jó szerelő lenne, és tudna németülEva10 írta: Szia peteratde!
Azt irtad, a tulaj akar 18 euro orabert is kilatasba helyezett.
Ahogy irtad, jo szakember vagy. kaptal ennyit? Mert en is barmit kilatasba helyezek, aztan nem adom, csak a felet...
szia:
Eva
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- kriemhild
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 20
Az InterNet tele van ilyen MUSTER vagyis minta Arbeitsvertragokkal-vagyis Munkaszerzödésekkel. A lényeg arra rákérdezni, hogy Tarifvertrag vagyis a Handwerkskammer által is jóváhagyott legalább minimális bérköveteleményeknek megfelelölen akarnak-e fizetni??? ha, nem akkor "Finger weg"! vagyis el a kezekkel!
itt van néhány minta:
www.handwerk-bw.de/uploads/tx_rdepublications/02VertrTB.pdf
Nem szabad a megegyezést állva, kapkodva elvégezni! Mindenkinek joga van ahhoz, hogy egy szerzödést áttanulmányozzon és CSAK ha mindent megértett akkor irja alá!!!
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
- Köszönetek: 382
"Magyarok vertek át magyarokat Németországban!"
www.retrofm.hu/retro_cikk.php?id=37999
"A mindennapok gyakorlatából azt látjuk, hogy állandóan jönnek a legkülönbözőbb országokból emberek, és az építőiparban, akár a repülőtéresetében is, gyakran előfordul, hogy az alvállalkozók nem fizetik ki őket. Ennek tudatában, tehát, egy létező és masszív problémáról van szó” – mondta tanácsadó iroda munkatársa."
Látszólag azt is későre vették észre, hogy a Glamini Ausbau által közvetített magyar dolgozók nem kapták meg a bérüket. A csalódásokat sokszor a nyelvismeret hiánya is okozhatja, ebben az esetben azonban nem erről van szó. A németországi székhelyű céget ugyanis egy fő kivételével magyarok üzemeltetik, akiket mindeddig nem sikerült elérni ez ügyben.
A rászedett magyar munkavállalókat az európai szolidaritás jegyében a német szakszervezetek képviselik. A nem fizető magyar-osztrák cég ügyében elindult a nyomozás."