Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Több
12 éve 9 hónapja #13447 Írta: kriemhild
kriemhild válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Kedves Kfz! A szívemböl beszéltél! Igen én nem tudom, hogyan lehetnek a magyarok ennyire jóhiszemüek, hogy szügségük van - nyelvtudás hiányában - egy ún. "KÖZVETITÖRE". Magam részéröl ugyan alkalmas lennék egy ilyen szerepre, de semmi szín alatt sem vállalnám, mert abból csak balhé van..! Nem tudom, hogy a mai InterNet világban, miért nem képesek az akár minimális nyelvtudásúak egy németnyelvü állaásajánló portálokon maguktól keresni és egy szintén internetröl letöltött németnyelvü Bewerbung-ot és Lebenslauf-ot elküldeni, hogy a német jog szerinti "rendes " álláshoz jussanak? Na meg elötte, miért még magyaroknál sem érdeklödnek a munkaadó felöl? Nem mernek az Arbeitsagenturhoz sem benézni az Interneten, ha ajánlja az ember akkor sem. Az állás azonnal kell és már hallottam olyat is, hogy 10 nap munka után elöleget kértek. Megáll az ész, hogy milyen elkézelések vannak a fizetések felöl, na meg a levonások felöl is. Minden kevés vagy sz...!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• lofe
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #13456 Írta: lofe
lofe válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Turul Fliesen GMBH. A cegvezetö Cegledi Lajos mindig csak elöleget ad, pär szäz eurot ,nekem 1000 eurom van bent ,es csak igerget ,burkolokat keres, nagyon sok embert atvert ,amiröl tudok kb 5 burkolo csapat !

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 9 hónapja #13466 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

lofe írta: Turul Fliesen GMBH. A cegvezetö Cegledi Lajos mindig csak elöleget ad, pär szäz eurot ,nekem 1000 eurom van bent ,es csak igerget ,burkolokat keres, nagyon sok embert atvert ,amiröl tudok kb 5 burkolo csapat !

Mi az hogy csak "pár száz eurót ad"? Ilyen NINCS! Amikor mukaszerződést kötöttél, akkor meg kellett adnod a számlaszámodat is, ahova utalják a fizetésedet! Ha meg nem, fordulj ügyvédhez vagy jelentsd fel a munkaügyi bíróságon!Nem értem, hogy mire vársz? Arra, hogy több ezer euróval tartozzon amit soha nem fogsz megkapni?

Itt megtalálod a tartózkodási helyeden lebő bíróságot > ARBEITSGERICHT < Sőt itt találsz ügyvédet is! Nem értem mire vártok mindig!? Én az otthoni városi televizót 100 forintért megfenyegettem, mert a 37 ezer kuncsaftjuktól mindegyiktől "csak" 100 forintot vontak le, jogtalanul.... számolj csak! Csak lestek, s mindent visszafizettek! Az ilyen munkaadó is az idővel operál, s kivár. Ha hagyjátok akkor megérdemlitek!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: lofe, kriemhild

Több
12 éve 9 hónapja #13468 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Eva10 írta: Szia peteratde!
Azt irtad, a tulaj akar 18 euro orabert is kilatasba helyezett.
Ahogy irtad, jo szakember vagy. kaptal ennyit? Mert en is barmit kilatasba helyezek, aztan nem adom, csak a felet...
szia:
Eva

Bár jó szakembernek tartom magam, de nem autószerelőként :laugh: Autószerelőt keresett, még talán most is. Próbaidőre 11 EUR, utána tudástól függően 18 EUR -ig. És 5 hónapig dolgoztam eddig nála, ki merem jelenteni, betartaná az igéretét. A szomorú, hogy egyetlen ember sem akadt, aki jó szerelő lenne, és tudna németül

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”

Több
12 éve 9 hónapja #13480 Írta: kriemhild
kriemhild válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Tisztelt "Póruljártak"! Németországban a munkaszerzödést nem "magyar személyzetiseken" keresztül bonyolítják! A fizetés az ebben beirt összegre és nem igérgetésekre vonatkozik! Minden "igéretetet" irásban kell rögziteni, különben csak "félreértések" és viták vannak belöle. A céget mielött szerzödést kötnek vele, le kell informálni, vagyis a helyi "Handwerskammer"-nál- Iparüzési Kamara a Handelsregisterben-vagyis a bejegyzési listát vezetö Amtsgerichten-Cég-Bíróságon, a Finanzamton-Adóhivatalban, a Betegbiztosítónál, hogy fizetik-e a járulékokat stb. stb. ha a cég ismeretlen, hamar kiderülhetnek a cégröl kialakult "jó vélemények". De ezt a németek is igy csinálják. Annyi elönyük van, hogy helyben vannak és ismerhetnek olyan embereket, akik valamilyen kapcsolatba voltak már a céggel és tapasztalatot is szereztek!
Az InterNet tele van ilyen MUSTER vagyis minta Arbeitsvertragokkal-vagyis Munkaszerzödésekkel. A lényeg arra rákérdezni, hogy Tarifvertrag vagyis a Handwerkskammer által is jóváhagyott legalább minimális bérköveteleményeknek megfelelölen akarnak-e fizetni??? ha, nem akkor "Finger weg"! vagyis el a kezekkel!
itt van néhány minta:
www.handwerk-bw.de/uploads/tx_rdepublications/02VertrTB.pdf

Nem szabad a megegyezést állva, kapkodva elvégezni! Mindenkinek joga van ahhoz, hogy egy szerzödést áttanulmányozzon és CSAK ha mindent megértett akkor irja alá!!!

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 9 hónapja #13604 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Most olvastam a neten:
"Magyarok vertek át magyarokat Németországban!"
www.retrofm.hu/retro_cikk.php?id=37999
"A mindennapok gyakorlatából azt látjuk, hogy állandóan jönnek a legkülönbözőbb országokból emberek, és az építőiparban, akár a repülőtéresetében is, gyakran előfordul, hogy az alvállalkozók nem fizetik ki őket. Ennek tudatában, tehát, egy létező és masszív problémáról van szó” – mondta tanácsadó iroda munkatársa."
Látszólag azt is későre vették észre, hogy a Glamini Ausbau által közvetített magyar dolgozók nem kapták meg a bérüket. A csalódásokat sokszor a nyelvismeret hiánya is okozhatja, ebben az esetben azonban nem erről van szó. A németországi székhelyű céget ugyanis egy fő kivételével magyarok üzemeltetik, akiket mindeddig nem sikerült elérni ez ügyben.
A rászedett magyar munkavállalókat az európai szolidaritás jegyében a német szakszervezetek képviselik. A nem fizető magyar-osztrák cég ügyében elindult a nyomozás."
A következő felhasználók mondtak köszönetet: peteratde, kriemhild