Felsőfokú végzettség és diploma
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 204
12 éve 4 hónapja #21745
Írta: Attila_BRD
De csak azért mert kevered az IHK és föiskolai végzettsegeket. Ezen kivül vannak a "-Wirt"-ek.
Minden féle könyvelöböl van középfoku (IHK) és felsöfoku (Bachelor/master) .
"buchhalter.de/"
Kerestek:"buchhalter.de/bilanzbuchhalter/bilanzbuc...er-gehalt-verdienst/"
Ha valaki ma ehhez hasonló végzettséggel jön ki MO-bol akkor megéri egy gyorstalpaló IHK-vizsgával.
Ha bebizonyitottad hogy ismered a német könyvelést akkor elhiszik a Dr.-t is már akárhol csináltad.
A Steuerberater az egy egészen más lapra tartozik, az tényleg külön szakma és mindig föiskolás.
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Felsőfokú végzettség és diploma
Igen , rosszul gondolkozol.Maya írta: Sziasztok,
tisztában vagyok a Bilanzbuchalter/in szó magyar és német jelentésével.Gazdasági végzettség szükséges hozzá. Szakosodott változata a Steuerberater. Szerinten nem egyről beszélünk.
Az irodai alkalmazott az egy jóval alacsonyabb/másabb kategóriának felel meg, érthetünk rajta adminisztrátort, adatrögzítőt. De semmiképpen se egy és ugyanaz!
Javítsatok ki, ha rosszul gondolom!
De csak azért mert kevered az IHK és föiskolai végzettsegeket. Ezen kivül vannak a "-Wirt"-ek.
Minden féle könyvelöböl van középfoku (IHK) és felsöfoku (Bachelor/master) .
"buchhalter.de/"
Kerestek:"buchhalter.de/bilanzbuchhalter/bilanzbuc...er-gehalt-verdienst/"
Ha valaki ma ehhez hasonló végzettséggel jön ki MO-bol akkor megéri egy gyorstalpaló IHK-vizsgával.
Ha bebizonyitottad hogy ismered a német könyvelést akkor elhiszik a Dr.-t is már akárhol csináltad.
A Steuerberater az egy egészen más lapra tartozik, az tényleg külön szakma és mindig föiskolás.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: eve
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- eve
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 4 hónapja #21754
Írta: eve
eve válaszolt a következő témában: Felsőfokú végzettség és diploma
Kedves Maya, Deco és Attila_BRD!
Nagyon szépen köszönöm a sok tippet, linket és infót Nektek.
Adatrögzítés alatt nem a gépírónőre és nem is a titkárnőre gondoltam, azért az más. Adatrögzítés pl ha a számlákat te rögzíted a programban... Az office stb. használatával egyébként nincs gond, hisz ez itthon is elengedhetetlen.
Igen, a német megfelelőjét én is tudtam és egy-két tanfolyamot találtam is. De ezek is hasznosak, amiket küldtetek. Köszönöm!
A konkrét helyzet. németországi könyvelő iroda, milyen munkakörben tudna mondjuk alkalmazni ezzel a képzettséggel? Milyen tevékenységet folytathatok? Persze kellő német nyelv tudással. És akár közben folyamatos átképzéssel.
Nagyon szépen köszönöm a sok tippet, linket és infót Nektek.
Adatrögzítés alatt nem a gépírónőre és nem is a titkárnőre gondoltam, azért az más. Adatrögzítés pl ha a számlákat te rögzíted a programban... Az office stb. használatával egyébként nincs gond, hisz ez itthon is elengedhetetlen.
Igen, a német megfelelőjét én is tudtam és egy-két tanfolyamot találtam is. De ezek is hasznosak, amiket küldtetek. Köszönöm!
A konkrét helyzet. németországi könyvelő iroda, milyen munkakörben tudna mondjuk alkalmazni ezzel a képzettséggel? Milyen tevékenységet folytathatok? Persze kellő német nyelv tudással. És akár közben folyamatos átképzéssel.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!