Felsőfokú végzettség és diploma

Több
12 éve 10 hónapja #12104 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Felsőfokú végzettség és diploma

Az IHK vizsgákra távoktatással is fel lehet készülni, ha nem is a legolcsobban.
Viszont akkor már otthon is elkezdheted. Még mindig olcsobb mit ideutazni és lakni ha nincs éppen munkád rögtön.
www.ils.de/
www.sgd.de/
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kelemen73

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• flox
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #14707 Írta: flox
flox válaszolt a következő témában: Felsőfokú végzettség és diploma

Sziasztok, régóta olvasgatom a fórumot, és főleg a németországi fórumokat. Én/mi is úgy döntöttünk, hogy Németországban szeretnénk tovább folytatni az életünket családostul. Decemberben meg is írtam az összes papíromat (CV, Referenz, Motivation), januárban kiküldtem, január végén pedig már állásinterjún voltam.
Felvettek, csak... És itt szeretnék segítséget kérni, hogy volt-e már valaki hasonló helyzetben.
A diplomám elismerésére várok (várunk). Német nemzetiségi óvodapedagógusnak végeztem '98-ban. Több oldalon is utánanéztem, és elfogadják az óvodapedagógusi diplomát (anabin.de). Viszont a kérdés az, hogy mikortól? 2010-től végzettekét? Vagy hogyan? Az OFFI által lefordítottatott diploma hitelesnek számít Németországban is? Mit érdemes ilyenkor tenni, hová kell fordulni, mennyi idő alatt rendeződik a dolog?
Kérlek, ha valaki tud segíteni, írjon. Köszönöm.

Több
12 éve 9 hónapja #14719 Írta: cintamani
cintamani válaszolt a következő témában: Felsőfokú végzettség és diploma

Szia, márc.1-től egyszerűbb lesz külföldi diplomák sorsa, hirtelen ezt találtam erről, de biztos máshol is vannak anyagok, keress rá, még 1,5 hét :-):
www.migra-info.de/anerkennung-von-qualifikationen.html
üdv
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Maya, htimea, dobi, flox

• flox
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 9 hónapja #14728 Írta: flox

Szia, köszönöm. Remélem, hogy akkor márciustól gyrosabban megy az ügyintézés. Én úgy tudtam április elsejétől lesz "jobb" a diplomák és végzettségek elismerése. www.bmbf.de/de/15644.php
Nagyon sokat olvastam utána, de igazán biztos választ sehol sem kaptam.

Több
12 éve 9 hónapja #14746 Írta: cintamani
cintamani válaszolt a következő témában: Felsőfokú végzettség és diploma

Szia, persze majd nyugtával dicsérjük a napot, de én is nagyon bízom benne, nekem is jól jön :-). Gyorsabb lesz az intézés (legalábbis emiatt szeretnék a törvényt, mert mérnök, pedagógus stb. hiány van, de a külföldiek diplomáját itt elfogadják ott nem, ezzel egységesebb is lenne..)
ha pedig a külföldi diploma képesítése nem egyezik a német képesítéssel, akkor különbözeti vizsgát lehet tenni.
Persze a teljes törvényre még várni kell egy kicsit (már csak 9 nap :-P), de remélem, márc.2-án pontosat tudunk, és csupa jót ;-)
üdv

• flox
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 9 hónapja #14773 Írta: flox

Hú, de jó lenne. Mondjuk elég érdekes lenne a dolog, hogy lassan 14 éve dolgozok, és lehet, hogy különbözeti vizsgát kell tennem a diplomám miatt....
Amúgy ma volt egy értekezlet ahová megyek (Frankfurt Diakonisches Werk), és tűkön ülve várom a választ, hogy mikortól is kezdhetek, és, hogy mi lesz a diploma miatt.