Felsőfokú végzettség és diploma

Több
13 éve 4 hete - 13 éve 4 hete #8657 Írta: fogcsibe
fogcsibe válaszolt a következő témában: Felsőfokú végzettség és diploma

Sziasztok !
Szeretném megkerdezni hogy fogászati aszisztensi (dentál higiénikus) diplomámat elfogadják-e kint amit Mo. szereztem vagy valami külömbözeti vizsgát kell tennem.(2010-ben végeztem)
Köszönettel:Piroska

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 3 hete #8676 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Felsőfokú végzettség és diploma

tosakir írta: Kedves blogolok,nemetorszagi magyarok es magyarorszagi nemetek!Es kedves barki aki segitene tudna nekem...2006 ban vegeztem Pecsett Igazsagügyi ügyintezökent.A kerdesem az lenne aki esetleg kompetens ebben,hogy mik az eselyek egyeltalan vannak e eselyek nemtorszagi elhelyezkedesre a nemet közigazgatasban?A magyar jog mellett europai jogot is tanultam.Valaszaitokat elöre is köszönöm!Üdvözlettel:Ritus

Az Eu jog nem német jog! Próbálkozz Brüsszelben.
Nem derült ki az sem a beirásodból hogy milyen szinten beszélsz nyelveket!
Ennél a szakmánál már 2-3 nyelvet kell folyékonyan tudni!. (Angol és német tárgyalási szinten.)

DCT

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 3 hete - 12 éve 10 hónapja #8677 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Felsőfokú végzettség és diploma

btgyrgytms írta: Addig rendben van, hogy Europass bizonyítvány németül , de ez csak a 2005. május 1. utáni végzettségekre vonatkozik.Ami meg előtte van arról a végzettségről egyedileg döntenek a Németek?A Magyar érettségit nem kérik a németek?
Szép napot mindenkinek.

Felsöfokú végzettségnél senki nem foglalkozik az érettségiddel!
Jegyzem, egy érettségi még akkor sem ér semmit, ha szakmásitott!

Az Europass nem garancia arra, hogy a németek elfogadják a végzettségedet. Ez még a BRD-n belül sem biztositott. Pl.: egy gépészmérnöki diploma nem mindig érvényes a bayoroknál, ha pl. Rostockban vagy Hamburgban szerezted! Sok esetben kérnek különbözeti vizsgát, vagy csak technikusként alkalmaznak!

DCT

Több
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #12090 Írta: kelemen73
kelemen73 válaszolt a következő témában: Felsőfokú végzettség és diploma

Sziasztok!

Kis segítséget kérnék (megint) :) . Februártól Frankfurtban dolgozom (párom már november óta kinn dolgozik), de sajnos nem a szakmámban. Mo-n könyvelőként dolgoztam (diplomám van és mérlegképes könyvelő OKJ-s bizonyítványom) és nagyon szeretem a "számokat". Célom, hogy BRD-ben is előbb-utóbb hasonló területen találjak munkát. Nem igazán tudom, hol tudnám a tudásom átkonvertálni, milyen tanfolyamon vagy melyik iskolában lehet a német specialitásokat megtanulni.
Ha esetleg van erről információja, kérem ossza meg velem.
Előre is köszi.
Eszter

Több
12 éve 10 hónapja #12092 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Felsőfokú végzettség és diploma

Minden könyvelö csak a saját országában ér valamit.
Van egy lehetöség azonban az IHK-nál letenni egy könyvelöi vizsgát. Ez nem számit felsöfokunak, de a diplomáddal közösen már megüti a mércét, hiszen csak a differenciát kell elsajátitanod.

www.frankfurt-main.ihk.de/berufsbildung/...rnational/index.html
www.frankfurt-main.ihk.de/berufsbildung/...ikat/rechnungswesen/
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, kelemen73

Több
12 éve 10 hónapja #12096 Írta: kelemen73
kelemen73 válaszolt a következő témában: Felsőfokú végzettség és diploma

Köszönöm a gyors segítséget.
Azzal én is tisztában vagyok, hogy az Mo-n szerzett gyakorlatom BRD-ben nem ér semmit.
Hisz más ország, más szabályok...stb. Ezért is akarom megtanulni. Viszont így talán könnyebben tudom átvenni az itteni dolgokat. Az alapoknak azért egyezni kell, hisz Mo-n is nemzetközi standardokra épül az egész. A specialitásokat, a helyi dolgokat kell megtanulnom és a szaknyelvet.