Felsőfokú végzettség és diploma

Több
13 éve 4 hónapja #5518 Írta: Julianna
Julianna válaszolt a következő témában: Felsőfokú végzettség és diploma

Kedves Benhen,

Ha Bajorországról van szó, akkor szerintem ezen az oldalon minden szükséges infot megtalálsz:

www.km.bayern.de/lehrer/zeugnisanerkennu...qualifikationen.html

Ebben a dokumentumban pedig az 5. pontban pontosan mindent leírnak, ami a tanítói diploma honosítási kérvényének beadásához szükséges:

www.km.bayern.de/download/1101_anerkennu...menstellung_2010.pdf

Még csak két dolgot tennék hozzá:

- nem vagyok biztos abban, hogy a tanítói diplomádat óvodapedagógusi szakképzésként tudod honosíttatni. Valószínübb, hogy tanítói diplomaként honosítják – ha minden követelménynek megfelelsz -, majd a honosított diplomáddal pályázhatsz óvónöi állásokra is. De a legjobb, ha ezt megérdeklödöd.

- Egy külföldi matematikatanár ismerösömnek elöírták, hogy a honosításon kívül le kell tennie egy C2-es szintü német nyelvvizsgát is, ha Németországban akar tanítani. Erre is kérdezz rá konkrétan!

Sok sikert és kitartást!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, Benhen

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 4 hónapja #5519 Írta: Benhen
Benhen válaszolt a következő témában: Felsőfokú végzettség és diploma

Kedves Julianna!
Köszönöm a segítséget. Úgy olvastam, hogy sok kritérium van, aminek meg kell felelni, például tisztában kell lenni a német családjogi- és ifjúságvédelmi törvénnyel, sőt, ha jól értettem, esetenként vizsgát is kell tennie annak, aki ilyen munkakörben dolgozna. De másként intéződik akkor, ha külföldiként és máskor, ha bevándorlóként ottani lakcímmel a kezedben intézed. Ez mennyire lehet így?

Több
13 éve 4 hónapja - 13 éve 4 hónapja #5953 Írta: tosakir
tosakir válaszolt a következő témában: Felsőfokú végzettség és diploma

Kedves blogolok,nemetorszagi magyarok es magyarorszagi nemetek!Es kedves barki aki segitene tudna nekem...
2006 ban vegeztem Pecsett Igazsagügyi ügyintezökent.A kerdesem az lenne aki esetleg kompetens ebben,hogy mik az eselyek egyeltalan vannak e eselyek nemtorszagi elhelyezkedesre a nemet közigazgatasban?A magyar jog mellett europai jogot is tanultam.Valaszaitokat elöre is köszönöm!Üdvözlettel:Ritus

"Kiforditva mindenki rozsaszin"

Több
13 éve 3 hónapja - 13 éve 3 hónapja #6350 Írta: btgyrgytms
btgyrgytms válaszolt a következő témában: Felsőfokú végzettség és diploma

Addig rendben van, hogy Europass bizonyítvány németül , de ez csak a 2005. május 1. utáni végzettségekre vonatkozik.
Ami meg előtte van arról a végzettségről egyedileg döntenek a Németek?
A Magyar érettségit nem kérik a németek?

Szép napot mindenkinek.

Több
13 éve 3 hete #8626 Írta: Norah26
Norah26 válaszolt a következő témában: Felsőfokú végzettség és diploma

Sziasztok!

Okleveles pszichológusként végeztem a bologna rendszerben, így rendelkezem egy 3 éves BA szintű viselkedéselemző diplomával és egy 2 éves MA szintű okleveles pszichológus diplomával. Hogyan tudnám ezeket külföldön elismertetni? Vannak e téren valakinek tapasztalatai? Merre és hogyan induljak el?
Németországban létezik olyan munkakör, hogy mentálhigiénés munkatárs vagy asszisztens? Ő itthon Szociális Otthonokban vagy Fogyatékkal Élők Otthonában dolgozik.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget és információkat!

Több
13 éve 3 hete #8632 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Felsőfokú végzettség és diploma

Szia Norah!

Talán nézd meg ezt az oldalt: www.anabin.de

Bal oldalon felül Land wählen, aztán ha megvan Ungarn, akkor bal listából Studienrichtungen. P-nél legalul pszichológia, majd válaszd az Abschlüsse fület. Itt ki tudod választani, hogy okleveles pszichológus. Itt elakadtam, mert nem tudom hol tanultál, bár úgy látom, hogy minden intézménynél H+ státusz van, így mindegy. Hogy ez mit jelent, rákattintva el tudod olvasni.
Persze ez még semmit nem jelent, ha a főoldalon kiválasztod a Zuständige Stellen in Deutschland fület, akkor kikeresheted a szakmádat, majd a Bundesland-ot ahol dolgozni szeretnél, és megtalálod az illetékes szervet. Érdemes megkeresni őket emailben, hogy mi a teendőd

Mi így indítottuk a diplomám elismertetését (még folyamatban van, én diplomás ápoló vagyok)
Üdv., Anita
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, htimea