Felsőfokú végzettség és diploma
- noj
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
Gyógytornász végzettségem van, és szeretnék Németországban dolgozni. Az eü. minisztérium lapját is néztem már, de nem sikerült választ találnom arra, hogy mit kell teljesítenem ahhoz, hogy dolgozhassak, vagy találjak munkát, a többit meg mondja a munkáltató?
Ausztriában rengeteg papírmunka és diploma honosítás kell, hogy engedélyt adjanak és csak utána állnak szóba az emberrel a munkáltatók...Németországban is így van?
Nagyon várom, hogy valaki használható infót adjon nekem!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Igen!noj írta: Sziasztok!
Gyógytornász végzettségem van, és szeretnék Németországban dolgozni. Az eü. minisztérium lapját is néztem már, de nem sikerült választ találnom arra, hogy mit kell teljesítenem ahhoz, hogy dolgozhassak, vagy találjak munkát, a többit meg mondja a munkáltató?
Ausztriában rengeteg papírmunka és diploma honosítás kell, hogy engedélyt adjanak és csak utána állnak szóba az emberrel a munkáltatók...Németországban is így van? Nagyon várom, hogy valaki használható infót adjon nekem!
A gyógytornával, ha nem szakszerüen alkalmazzák, nagy kárt is lehet okozni! A németek is biztosak akarnak lenni abban, hogy aki ezt csinálja, az érti is a dolgát! Szerintem megéri honosittatni, mert munkát kapsz, az tuti!
Miért gond ez? Persze az is lehet, hogy külömbözeti vizsgát
is kérnek, ha nem felel meg a papirod a követelményeknek!
DCT
- noj
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
Köszi a jelzést!
Nem a honosítás a gondom, az egyértelmű számomra is hogy kell.Itt Magyarországon sem dolgozhatnak papír nélkül.
Az a probléma, hogy még nem találtam egy leírást, hogy mit kell teljesítenem, mint gyógytornász, hogy dolgozhassak.Vagy ha munkát találok, akkor a munkáltatón keresztül megy a folyamat?
- Peggy Olson
- Látogató
Mi is családilag mennénk, ami kicsit bonyolítja a helyzetet... de bízom benne, hogy szépen sorban minden kialakul. Mivel eü-s diplomám van, lehet, hogy kellene hiteles fordítást készíttetnem róla? :O
Hol csinálnak ilyet?
- Peggy Olson
- Látogató
Én is gyógytornász vagyok. És én is próbáltam utánajárni, hogy mit kell tennem a diplomám külföldi elfogadtatásához, de sajnos nem jártam sikerrel.
Melyik főiskolán végeztél?
Arra gondoltam, hogy talán a tanulmányi osztály tud ez ügyben segíteni.
Peggy
- Peggy Olson
- Látogató
Az utóbbi percek nyomozása alapján itt kell elindulni az eü. dolgozóknak:
www.eekh.hu/index.php?option=com_content...view&id=95&Itemid=52
Esetemben tehát megkérem a munkáltatói igazolást, az erkölcsi bizonyítványt és ezek birtokában ezt az EEKH-s igazolást. Aztán lefordíttatom a diplomámat (azt még nem tudom, hogy hol? - ötletek?).
Eddig ennyi.
Remélem tudtam segíteni!