Idősgondozás Németországban

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #12777 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Idősgondozás Németországban

Bocs, ha csak egy resze ment el esetleg az elözö hozzaszolasomnak. Gergö, ha latod, esetleg egyesitsd, legyszives a kettöt. Veletlenül megnyomtam egy billentyüt, es eltünt a felig megirt szöveg, nem tudom, elküldödött, vagy csak eltünt.
Szoval: bohoc, a nyelvtudasodat en nem kifogasoltam, az irasodbol ugy lattam, nincs különösebb nyelvi problemad.
A bacsival kapcsolatos velemenyem valtozatlan, nem tartom jonak sem szakmailag, se,m emberileg az ilyesfajta bünteteseket, amit alkalmaztal pelenka- es zsemle ügyben. Szerintem ez nem szeretet. A joejt puszi kedves gesztus, de erröl ugyanugy, mint a bünttesröl az bjut eszembe, hogy a demens beteg nem gyerek! Bar en a gyerekeimet sem büntettem hasonloan soha. Joejt puszi tremeszetesen volt.
A nem bejelentett munkavallalasrol csak annyit, hogy abbol itt Nemetorszagban bajod lehet akar neked is.
Talan nem kellett volna a fekete munkat elvallalni., de ez nem az en dolgom.
Maya, ha visszaemlekszel, en nem nevettem rajtad a magyaros etelekkel kapcsolatban, csak azt irtam, nehez eteleket nem kellene - de nem irtam, hogy hibaztal, mivel nem tudtam, mit föztel..
Bohoc, a jokivansagot köszönöm, nekem megvan itt a vallalkozasom, megy is, remelem tovabbra is igy lesz - ez valoszinü egyebkent.
Kivanok neked inkabb sok sikert, jobb, es bejelentett allast, halkan beszelö fönököt. De talan szerencsesebb, ha nem lesz fönököd.
Megertem, hogy nehez a helyzeted, de a nehez helyzetedert nem az uj munkaadok a felelösek.
szia:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #12778 Írta: Eva10

Szia koala!
Azt irtam, jobban ertek az egeszsegügyhöz valoszinüleg, mint Maya vagy bohoc.
Szerinted ki ert az egeszsegügyhöz? En egy kicsit ertek: a nemet egeszsegügyben dolgozo orvoskent ez valoszinü, nem?
Talan az egesz nagyon nagy falat, tul nagy is...
Engem erdekel a velemenyed....
Akar a demencia, akar az Alzheimer nem egyszerü kerdes. Es igen, igazad van, az ember megelt x evet, es mi lesz...
De az emberi meltosag megtartasa nagyon fontos, ezert sem tartom jonak bohoc bünteteset. Es mi valoszinüleg nem is tudunk mindent - csak amit leirt. Laikuskent lehet, logikus ez a fajta büntetgetes, pont ezert kellene az idösgondozasban szakembereknek dolgozni!
Ha te most egy demens beteget latsz el, te hogyan csinalod?
szia:
Eva

Több
12 éve 10 hónapja #12922 Írta: kunigunda
kunigunda válaszolt a következő témában: Idősgondozás Németországban

Tud-e valaki részleteket arról, hogy idősgondozóként hogyan lehet egyéni vállalkozóvá válni? Négy hónapja dolgozom Bajorországban, most a második helyen vagyok, az első helyen az asszony sajnos meghalt. Most egy demens asszonnyal vagyok, nagyon szép helyen, jó körülmények között, de szeretnék függetlenné válni. Ehhez kérem a tanácsotokat.
Kunigunda

Több
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #12930 Írta: Eni
Eni válaszolt a következő témában: Idősgondozás Németországban

Szia "kunigunda"!

Elmesz a "Rathaus"-ba és bejelentkezel elöször a lakásba (ahol az illetö személyt gondozod) majd ha megvan az,akkor elmész a Gewerbeamt-ba és ott is bejeletkezel ( ugy tudom,ha nincs EÜ végzettséged nem lehetsz "Altenpflegerin" csak "Haushathilfe" de ez változhatott azóta ) ,igy mint "kisvállalkozó" hivatalosan dolgozol,havonta kiszámlázod az összeget,amit fizetésként kapsz. Én igy dolgoztam 2007-ben itt Németországban,ha valaki,aki régebbi itt és téves amit irtam,légyszi javatsitsátok ki! Üdv. Eni
A következő felhasználók mondtak köszönetet: margit51, kunigunda

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 9 hónapja #12949 Írta: Eva10

Sziasztok!
En ugy tudom, hogy ha csak egy helyre szamlazol, az nem jo, ha vallalkozo vagy.
DE nezzetek utana.
Eva

Több
12 éve 9 hónapja #12957 Írta: Eni
Eni válaszolt a következő témában: Idősgondozás Németországban

Igen,igazad van Eva,elnezest kerek,valoban tobb szamla kell .....mi,anno ugy inteztuk ezt el,hogy a csalad (akiknel dolgoztam akkor ) baratainak szamlaztam ki tobb kissebb osszeget,aminek a vegosszege egyenlo volt az en havi fizetesemmel. Ezt sajnos az elso valaszomban elfelejtettem leirni. -ami meg eszembe jutott kozben: a Gewerbeamt-on ha jol emlekszem valami 10 euro es par centbe kerult az ugyintezes.
Udv.Eni