Idősgondozás Németországban
- Eva10
- Látogató
12 éve 10 hónapja #12777
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Idősgondozás Németországban
Bocs, ha csak egy resze ment el esetleg az elözö hozzaszolasomnak. Gergö, ha latod, esetleg egyesitsd, legyszives a kettöt. Veletlenül megnyomtam egy billentyüt, es eltünt a felig megirt szöveg, nem tudom, elküldödött, vagy csak eltünt.
Szoval: bohoc, a nyelvtudasodat en nem kifogasoltam, az irasodbol ugy lattam, nincs különösebb nyelvi problemad.
A bacsival kapcsolatos velemenyem valtozatlan, nem tartom jonak sem szakmailag, se,m emberileg az ilyesfajta bünteteseket, amit alkalmaztal pelenka- es zsemle ügyben. Szerintem ez nem szeretet. A joejt puszi kedves gesztus, de erröl ugyanugy, mint a bünttesröl az bjut eszembe, hogy a demens beteg nem gyerek! Bar en a gyerekeimet sem büntettem hasonloan soha. Joejt puszi tremeszetesen volt.
A nem bejelentett munkavallalasrol csak annyit, hogy abbol itt Nemetorszagban bajod lehet akar neked is.
Talan nem kellett volna a fekete munkat elvallalni., de ez nem az en dolgom.
Maya, ha visszaemlekszel, en nem nevettem rajtad a magyaros etelekkel kapcsolatban, csak azt irtam, nehez eteleket nem kellene - de nem irtam, hogy hibaztal, mivel nem tudtam, mit föztel..
Bohoc, a jokivansagot köszönöm, nekem megvan itt a vallalkozasom, megy is, remelem tovabbra is igy lesz - ez valoszinü egyebkent.
Kivanok neked inkabb sok sikert, jobb, es bejelentett allast, halkan beszelö fönököt. De talan szerencsesebb, ha nem lesz fönököd.
Megertem, hogy nehez a helyzeted, de a nehez helyzetedert nem az uj munkaadok a felelösek.
szia:
Eva
Szoval: bohoc, a nyelvtudasodat en nem kifogasoltam, az irasodbol ugy lattam, nincs különösebb nyelvi problemad.
A bacsival kapcsolatos velemenyem valtozatlan, nem tartom jonak sem szakmailag, se,m emberileg az ilyesfajta bünteteseket, amit alkalmaztal pelenka- es zsemle ügyben. Szerintem ez nem szeretet. A joejt puszi kedves gesztus, de erröl ugyanugy, mint a bünttesröl az bjut eszembe, hogy a demens beteg nem gyerek! Bar en a gyerekeimet sem büntettem hasonloan soha. Joejt puszi tremeszetesen volt.
A nem bejelentett munkavallalasrol csak annyit, hogy abbol itt Nemetorszagban bajod lehet akar neked is.
Talan nem kellett volna a fekete munkat elvallalni., de ez nem az en dolgom.
Maya, ha visszaemlekszel, en nem nevettem rajtad a magyaros etelekkel kapcsolatban, csak azt irtam, nehez eteleket nem kellene - de nem irtam, hogy hibaztal, mivel nem tudtam, mit föztel..
Bohoc, a jokivansagot köszönöm, nekem megvan itt a vallalkozasom, megy is, remelem tovabbra is igy lesz - ez valoszinü egyebkent.
Kivanok neked inkabb sok sikert, jobb, es bejelentett allast, halkan beszelö fönököt. De talan szerencsesebb, ha nem lesz fönököd.
Megertem, hogy nehez a helyzeted, de a nehez helyzetedert nem az uj munkaadok a felelösek.
szia:
Eva
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
12 éve 10 hónapja #12778
Szia koala!
Azt irtam, jobban ertek az egeszsegügyhöz valoszinüleg, mint Maya vagy bohoc.
Szerinted ki ert az egeszsegügyhöz? En egy kicsit ertek: a nemet egeszsegügyben dolgozo orvoskent ez valoszinü, nem?
Talan az egesz nagyon nagy falat, tul nagy is...
Engem erdekel a velemenyed....
Akar a demencia, akar az Alzheimer nem egyszerü kerdes. Es igen, igazad van, az ember megelt x evet, es mi lesz...
De az emberi meltosag megtartasa nagyon fontos, ezert sem tartom jonak bohoc bünteteset. Es mi valoszinüleg nem is tudunk mindent - csak amit leirt. Laikuskent lehet, logikus ez a fajta büntetgetes, pont ezert kellene az idösgondozasban szakembereknek dolgozni!
Ha te most egy demens beteget latsz el, te hogyan csinalod?
szia:
Eva
Azt irtam, jobban ertek az egeszsegügyhöz valoszinüleg, mint Maya vagy bohoc.
Szerinted ki ert az egeszsegügyhöz? En egy kicsit ertek: a nemet egeszsegügyben dolgozo orvoskent ez valoszinü, nem?
Talan az egesz nagyon nagy falat, tul nagy is...
Engem erdekel a velemenyed....
Akar a demencia, akar az Alzheimer nem egyszerü kerdes. Es igen, igazad van, az ember megelt x evet, es mi lesz...
De az emberi meltosag megtartasa nagyon fontos, ezert sem tartom jonak bohoc bünteteset. Es mi valoszinüleg nem is tudunk mindent - csak amit leirt. Laikuskent lehet, logikus ez a fajta büntetgetes, pont ezert kellene az idösgondozasban szakembereknek dolgozni!
Ha te most egy demens beteget latsz el, te hogyan csinalod?
szia:
Eva
- kunigunda
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 10 hónapja #12922
Írta: kunigunda
kunigunda válaszolt a következő témában: Idősgondozás Németországban
Tud-e valaki részleteket arról, hogy idősgondozóként hogyan lehet egyéni vállalkozóvá válni? Négy hónapja dolgozom Bajorországban, most a második helyen vagyok, az első helyen az asszony sajnos meghalt. Most egy demens asszonnyal vagyok, nagyon szép helyen, jó körülmények között, de szeretnék függetlenné válni. Ehhez kérem a tanácsotokat.
Kunigunda
Kunigunda
- Eni
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 5
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #12930
Írta: Eni
Eni válaszolt a következő témában: Idősgondozás Németországban
Szia "kunigunda"!
Elmesz a "Rathaus"-ba és bejelentkezel elöször a lakásba (ahol az illetö személyt gondozod) majd ha megvan az,akkor elmész a Gewerbeamt-ba és ott is bejeletkezel ( ugy tudom,ha nincs EÜ végzettséged nem lehetsz "Altenpflegerin" csak "Haushathilfe" de ez változhatott azóta ) ,igy mint "kisvállalkozó" hivatalosan dolgozol,havonta kiszámlázod az összeget,amit fizetésként kapsz. Én igy dolgoztam 2007-ben itt Németországban,ha valaki,aki régebbi itt és téves amit irtam,légyszi javatsitsátok ki! Üdv. Eni
Elmesz a "Rathaus"-ba és bejelentkezel elöször a lakásba (ahol az illetö személyt gondozod) majd ha megvan az,akkor elmész a Gewerbeamt-ba és ott is bejeletkezel ( ugy tudom,ha nincs EÜ végzettséged nem lehetsz "Altenpflegerin" csak "Haushathilfe" de ez változhatott azóta ) ,igy mint "kisvállalkozó" hivatalosan dolgozol,havonta kiszámlázod az összeget,amit fizetésként kapsz. Én igy dolgoztam 2007-ben itt Németországban,ha valaki,aki régebbi itt és téves amit irtam,légyszi javatsitsátok ki! Üdv. Eni
A következő felhasználók mondtak köszönetet: margit51, kunigunda
- Eva10
- Látogató
12 éve 9 hónapja #12949
Sziasztok!
En ugy tudom, hogy ha csak egy helyre szamlazol, az nem jo, ha vallalkozo vagy.
DE nezzetek utana.
Eva
En ugy tudom, hogy ha csak egy helyre szamlazol, az nem jo, ha vallalkozo vagy.
DE nezzetek utana.
Eva
- Eni
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 5
12 éve 9 hónapja #12957
Írta: Eni
Eni válaszolt a következő témában: Idősgondozás Németországban
Igen,igazad van Eva,elnezest kerek,valoban tobb szamla kell .....mi,anno ugy inteztuk ezt el,hogy a csalad (akiknel dolgoztam akkor ) baratainak szamlaztam ki tobb kissebb osszeget,aminek a vegosszege egyenlo volt az en havi fizetesemmel. Ezt sajnos az elso valaszomban elfelejtettem leirni. -ami meg eszembe jutott kozben: a Gewerbeamt-on ha jol emlekszem valami 10 euro es par centbe kerult az ugyintezes.
Udv.Eni
Udv.Eni