Idősgondozás Németországban

Több
12 éve 10 hónapja #10937 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Idősgondozás Németországban

Szia Bohoc,

én kíváncsi lennék a részletekre, mert nem terjed odáig a fantáziám, hogy elképzeljem, mi folyhat néha idősgondozás címén.
Még arra is kíváncsi lennék, hogy milyen szinten beszéled a nyelvet, mennyire tudtad a problémákat megbeszélni velük.

Üdv., Anita
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 10 hónapja #10940 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Idősgondozás Németországban

Szomorúan olvastam Bohóc elkeseredett levelét. A 24 órás ápolás nagyon nehéz,mert minden embernek megvan a szabadság utána vágya,és valljuk be,erre mindenkinek joga van. Nem szabad ilyet aláírni!
Segítséget kaphatna a bonni irodától,vagy bemehetne bármelyik munkaügyi központba,és megfogadhatna, hogy magankozvetitovel,a részletek ismerete nélkül soha többet ki nem jön! Persze kívánok neki ismeretlenként is minden jót. Több szerencsét a továbbiakban!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, margit51

• Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja - 4 éve 4 hónapja #12639 Írta:
válaszolt a következő témában: Idősgondozás Németországban

Szia Anita,
Vegul is December 24-en haza tudtam jonni.Szep Karacsonyom volt,de boldog az autopalyan.
Az utolso megalazas az volt,mikor hazugnak neveztek.
Szegeny oreg urnak nagyon bedagadt a laba 22-en es egesz nap ugy ultunk,hogy megprobaltam vizszintesen tartani a labat,jol bebugyolaltam neki,hogy ne fazzon,simogattam neki.Tudtam,hogy ezt kell csinalni,mert a nagymamam is ilyen dolgokkal szenved itthon.Felhivtam a fiat,hogy orvos kellene,nehogy gond legyen az unnepek alatt.El is jott a fia es megkerdezte az oreg urat,mennyire dagadt a laba.Szerencsetlen,aki neha azt sem tudta,hol van,el e meg,termeszetesen azt mondta rendben van a laba.Erre a kedves fia uvoltozott velem es hazugnak nevezett.Sirva kertem,nezze meg az apja labat.Megnezte es tenyleg nagyon dagadt volt.Rogton orvost hivtak,aki megallapitotta,hogy tenyleg gond van es tobb vizhajtot kell szednie az oregnek.Megdicsert ott a fia elott.Mikor elment a doki,persze,hogy bocsanatot kert,de en ugy voltam,ez volt az utolso.
Az oregnek meg szepen megteritettem a karacsonyi vacsorahoz az asztalt-mert jott az egesz csalad-szepen,minden kek volt,mert nagyon szerette az oreg a kek szint.Egyutt csinaltuk es nem akarta elhinni,hogy en mar nem leszek..soha tobbe az eleteben.
Mikor eljottem,nagyon sirt az oreg,potyogtak a konnyei.Nem akart elengedni,majdnem ott maradtam,de mikor a lanya beszolt,hogy nincs lelkem es egy penzehes k..vagyok,meggondoltam magam.O beszel,mikor o dicsekedett azzal,hogy e ro tik us mas szasbol kereste a penzet?
Nagyon megszerettem az oreget,sok jot adott nekem,mindig a draga nagypapam jutott eszembe,o volt ilyen.En is sok jot adtam,minden nap tiszta ruha,pizsama,ket naponta tiszta,friss agynemu es ejjel joejt csok a homlokara.
Mindig mondtam neki,ha a pamperst leveszi ejjel,reggel nem kap friss,meleg zsomlet,amiert reggel fel 7-kor elmentem.Es reggel buszken mutatta,hogy van pampers...
Sokszor sajnaltam,mikor a korhazban volt.Mikor eljottem tole,ult az ablakban,mint egy arva lelek es integetett,puszit dobott.Megszakadt a szivem es csak alltam az ablaka alatt es dobaltam neki az elteto pusykat.
Sokaig hivott telefonon,de gondolom az uj lany elmeselte,hogy naponta beszelunk es letiltottak rola.
Mi lehet az oreggel?Nem tudom,csak remenykedem,hogy jol van,nem tettek be egy otthonba,kap friss ruhat,alvocsokot mindennap es boldog.
Most megprobalkozom Angliaval,talaltam allast..30-an megyek egy idosotthonba.
Talan jobb lesz es valaki megerti a lelkem,hogy csak szebbe szeretnem tenni a beteg,idos emberek utolso lehetosegeit.

Szia,Bohoc

Több
12 éve 10 hónapja #12650 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Idősgondozás Németországban

Szia Bohóc,

köszönöm, hogy leírtad.
Nagyon szomorúan hangzik, a szavaidon keresztül én is igen megsajnáltam ezt az öreg bácsit.
A problémára nem tudok mit írni, ahogy a rokonai bántak veled, mert szerencsére még nem voltam olyan helyzetben, hogy igazságtalanul üvöltöttek volna velem, vagy ilyet mondtak volna rám, mint amiket írtál. Ha megtenné valaki, én sem tűrném.
Én még naiv vagyok (pedig már 34 éves), mert én mindig azt hiszem, hogy mindent meg lehet okosan, értelmesen, felnőtt módjára beszélni...

Üdv., A.

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #12654 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Idősgondozás Németországban

Szia astarta, szia Bohoc!
Bohoc esete szomoru. Bar otthon sem mindig bannak az idös emberrel kifogastalanul.
En is ugy gondolom, hogy nem kellett volna veled üvöltözni.
Ugyanakkor, nem tudom, ti hogy eltetek, talan mindig csak olyan fönökötök volt, akivel ertelmes ember modjara mindent meg lehetett beszelni....? Ti meg mindent tökeletesen csinaltatok, sosem hibaztatok.....?
Nekem volt olyan fönököm, aki szerintem ok nelkül üvöltözött velem...ha az ember beosztott, bizony nehany dolgot le kell nyelni, bar nem mindent...szerintem
En most mar vallalkozo vagyok, es en vagyok a fönök, remelem, nem rosszabb az atlagnal. De: amikor a multkor reszletesen elmagyaraztam valakinek, hogy hogyan szortirozza a kartonokat, meg is ertette, es nem ugy csinalta, hanem egeszen mashogyan, en is pipa voltam...ja, es en mindig elmondom mindenkinek, ha valamivel gond van, nem erti, vagy barmi, akkor kerdezze meg! Ez a hölgy ugy gondolta, hogy neki ez mashogy lenne logikus, de dolgozott vele egy napot, es egeszen mashogy csinalta, mint en mondtam. Persze en is mondtam, hogy majd a sajat praxisaban azt csinal, amit akar, de az enyemben az van, amit en mondok. Termeszetesen megvolt az oka, hogy miert akartam ugy, ahogy kertem, de ez most nem erdekes. Nem üvöltöztem, de amikor egy masik meg ugy gondolta, hogy nem oda tesz a dolgokat, ahova en mondtam, valami homalyos okbol, akkor bizony igen - na de ez mar az x-edik hasonlo eset volt ennel a dolgozonal. Persze ilyenkor lehet mondani, a jogait...de a munkaltatonak is vannak jogai. Persze egyik sem dolgozik mar nalam. Most szerencsere jo dolgozoim vannak...es a problemakat - amikböl nincs sok - mindig meg tudjuk oldani bekesen.

En azert azt javaslom, ha valaki nem viseli el, ha a munkaltatoja rosszul szol hozza, akkor legyen vallalkozo, es olyat dolgozzon, ahol nincs fönöke.
Mert ma is hatszor mondtam valakinek, hogy locsolja meg a viragokat, a hetediknel mar en sem vagyok mindig kedves.
sziasztok:
Eva

• Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #12678 Írta:
válaszolt a következő témában: Idősgondozás Németországban

Szia Eva,amit irtal egyaltalan nem ertem.Mi abban a gond,ha valakinek segiteni akarsz es jogtalanul uvoltozik.Eloszor gyozodjon meg arrol,hogy talan nem veletlenul kertem orvost.
A masik..nekem nagyon sok beosztottam volt,meg nem volt fonokom soha az eletben.Vagyis volt,de olyan volt,mintha nem is lenne.Mindent ram bizott,az alkalmazottaktol kezdve a vallalkozasa vezeteseig.En soha nem uvoltottem senkivel,soha nem alaztam meg oket,hiszen nem tehetnek arrol,hogy alkalmazottak.Valakinek tobb szerencseje es agya van annal,hogy alkalmazott legyen.Az ember szeretettel,josaggal sokkal tobbet erhet el,mintha uvoltozik.
Ha Te annyira szerencses vagy,hogy vallalkozhatsz most,azert egyet ne felejts el soha....meg Te is lehetsz alkalmazott...