Idősgondozás Németországban

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 9 hónapja #12975 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Idősgondozás Németországban

Az a lenyeg, hogy ne foghassak ratok, hogy bujtatott allas, ezert kell több helyre szamlazni,

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 9 hónapja #12993 Írta: kunigunda
kunigunda válaszolt a következő témában: Idősgondozás Németországban

Ez az esetemben szerintem nem fog menni, nem olyan a család. Majd megpróbálom megbeszélni a háziorvossal. A mostani helyen ugyanis nem fizetik a járulékaimat, a múlt hónapban így 100 eurót költöttem a fogorvosra, (csak első beszélgetés, majd második alkalommal röntgen). Ezt talán elfogadja és segít ha tud.
Nagyon örülök, hogy Rátok találtam, körülöttem lengyel és szlovák gondozónők vannak, nem volt kivel ezeket a dolgokat tisztázni!
Kunigunda

Több
12 éve 9 hónapja #13025 Írta: koreijutka
koreijutka válaszolt a következő témában: Idősgondozás Németországban

szia jutka vagyok a baratnom kint dolgozik o is apolo egy neninel o egy cegnel van de kivaltattak vele az egyenit a ceg mindenhonapba levon tole 560 eurot egyebkent azt mondja hogy 8000 euroig adomentes ha tullepned a szamlazast akkor sok adot kell fizetned ezert 2 honap ott es ketto itthol mert akkor sok lesz az adoja

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 9 hónapja #13064 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Idősgondozás Németországban

Szia Jutka,

sajnálom, hogy még hittek a mesékben. :dry:
Szerintem rendesen "felültették" a barátnődet.
Nem tudom, hogy hogy jöhetne ki ebből a szituációból.
Kérdezd az okosabbakat!
Következő alkalommal próbáljon meg állami munkaügyi közvetítővel (ZAV), és nagyobb körültekintéssel állást szerezni.
Sok szerencsét! Maya

Több
12 éve 9 hónapja #13089 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Idősgondozás Németországban

Eva10 írta: Sziasztok!
Most is a sajat velemenyemet irom le. De: nem tudom, bohocot megalaztak-e, azt tudjuk, hogy kiabaltak vele.
De: szerinte, a bacsinak nagyon megalazo lehetett rendszeresen azt megelni, hogyha leveszi a pelenkajat, akkor nem kap reggeliore friss zsömlet -bohoc ezt tette vele.
Eva

Én csak most utólag olvastam el amiket írtatok, de azért hozzáteszem a magamét.

Éva, nagyon nem értek veled egyet.
Senkinek semmi joga kiabálni a másikkal, ezt már részleteztem, mert attól, hogy munkában esetleg felette áll, emberként nem. Épp arra megy ki a kiabálás, hogy valaki megalázza a másikat, az, hogy célt ér-e a dolog, a másikon múlik, hogy hogyan fogadja...
Én például úgy érezném, ha velem kiabálnának, akkor nem engem, hanem saját magát alázná meg az illető, hogy odáig süllyed, hogy így, ilyen módon elveszti a türelmét, illetve a méltóságát..
Velem ha valaki kiabálni kezdene, legyen az akárki, rögtön megkérdezném, hogy befejezi-e, vagy jöjjek vissza később, mikor lehiggadt és értelmes módon, emberekhez méltóan tudunk beszélni.

A bácsi megalázását szintén úgy érzem felfújtad.
Egy ilyen tipusú betegségnél nem lehet egy sémát ráhúzni az ápolásra, ki kell tapasztalni, hogy adott esetben mi működik a betegnél, mit szeret a beteg, mi hatékony stb.
Honnan tudod, hogy a bácsi nem épp ellenkezőleg gondolta?
Nem azt élte meg büntetésként, hogy ha nem kapott zsömlét, hanem azt élte meg jutalomként, és tette őt boldoggá, hogy megkapta a zsömlét, mert akkor tudta, hogy valamit jól csinált? Lehet, hogy az adott pillanatban nem fogta fel, hogy ha leveszi azt a pelenkát rosszat tesz, de amikor szembesült azzal, hogy nem jól cselekedett, ő is belátta. Azt gondolom, hogy kívülről lehetetlen megítélni az ilyen helyzeteket, csak az tudja jól megítélni, aki hosszabb időn keresztül ott élt benne és kitapasztalta, hogy mi hogyan működik. Épp ezért nekem meg sem fordulna a fejemben azt mondani, hogy Bohóc ezzel megalázta a bácsit.

Nagyon fontos, hogy valaki tudja a dolgát szakmailag, de azt gondolom, hogy ilyen betegeknél sokkal fontosabb, ha valaki szeretettel tud velük bánni. Mert nagyon sok türelem kell hozzájuk, és az csak szívvel megy. Ilyen betegeknél sokat nem ér, ha egy lexikonnyi tudás van az ember fejében a betegség(ek)ről, ha bánni meg nem tud a betegekkel.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Maya, Juditka

Több
12 éve 9 hónapja #13091 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Idősgondozás Németországban

Én is hozzátennék :)
A szituáció úgy tűnik, hogy bohoc feketén dolgozott, tehát szó nincs arról, hogy a főnöke ordibált volna vele. Őszintén megmondva, én eltudom úgy is képzelni az említett szituációt, hogy az édesapámat ápoló a létező legroszabb időpontban fel hív, hogy pl. "Nagy baj, jönni gyorsan, papa beteg nagyon, jönni, jönni", megérkezem és kérdésemre mi a baj, papa legyint egyet, hát borítékolom az emelt hangot. Arról ne feledkezzünk, hogy később elnézést is kért!
A megalázásról nincsenek részletek. Kivéve, hogy kiabált vele a illető ebben az esetben. Szerintem ez a munka önmagában megalázó, gyenge idegrendszerrel, a nyelvet nem értve, a legtöbb megalázásról a bentlakásos idősápolóktól hallani legalább is. Szerintem csak "pályát" tévesztettek.
A büntetésről nem tudok nyilatkozni csak találgatni, akár még ha jópofának is tűnhet ez a pelenkás dolog, valójában lehet, hogy bohóc alázta meg az öreget sok szeretettel és esetleg hozzá nem értéssel. De jelzem, nem állást foglaltam csak így is és úgy is lehet.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: margit51