Németországi munka nyelvtudás nélkül
- atiapi
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #12379
Írta: atiapi
atiapi válaszolt a következő témában: Németországi munka nyelvtudás nélkül
Jó napot kívánok. Érdeklődöm,hogy milyen lehetőségünk lenne odakint dolgozni nekem és feleségemnek valamint 16-éves gyermekünknek aki jelenleg iskolába jár. Azt gondolom a legnagyobb problémánk,hogy nem beszéljük a német nyelvet.Én 43 éves vagyok szakmám hentes, de jelenleg raktárosként dolgozom néhány éve egy vegyi anyagokkal foglalkozó cégnél.Targonca vezetői engedélyem és 3-éves gyakorlatom van. B-kategóriás a jogosítványom.A feleségemnek kereskedelmi eladói szakmája van,valamint tanfolyam keretében segédápolói bizonyítványt szerzett,és nővérként dolgozott a Váci kórházban több különböző osztályon.Jogosítványa nincs. Mivel ő már lassan 3-éve munkanélküli csak egy fizetésből élünk,és már teljesen ellehetetlenültünk. Tartósan szeretnénk külföldön dolgozni.Mi esélyünk van?Válaszát előre is köszönjük.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 181
12 éve 10 hónapja #12388
Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Németországi munka nyelvtudás nélkül
atiapi,
nyelv nélkül semmi. Hogyan értenétek meg mit mond a főnökötök, kollégátok? Vagy a feleségednek a vevő vagy a beteg?
Hogyan intéznétek a mindennapi dolgokat, hogyan igazodnátok el egy idegen országban?
Nem tökéletes nyelvtudás kell, de egy alap, amin el lehet indulni. Mikor anyanyelvi környezetbe kerül az ember, még az is azt gondolja, hogy semmit sem tud, aki azt hitte addig, hogy beszéli, érti a nyelvet...
Mint szakma, eladóként vagy ápolóként a feleséged előbb-utóbb biztosan találna valamit.
Úgy gondolom, hogy te is.
De nyelv nélkül...?
nyelv nélkül semmi. Hogyan értenétek meg mit mond a főnökötök, kollégátok? Vagy a feleségednek a vevő vagy a beteg?
Hogyan intéznétek a mindennapi dolgokat, hogyan igazodnátok el egy idegen országban?
Nem tökéletes nyelvtudás kell, de egy alap, amin el lehet indulni. Mikor anyanyelvi környezetbe kerül az ember, még az is azt gondolja, hogy semmit sem tud, aki azt hitte addig, hogy beszéli, érti a nyelvet...
Mint szakma, eladóként vagy ápolóként a feleséged előbb-utóbb biztosan találna valamit.
Úgy gondolom, hogy te is.
De nyelv nélkül...?
A következő felhasználók mondtak köszönetet: atiapi
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 141
12 éve 10 hónapja #12404
Írta: peteratde
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
peteratde válaszolt a következő témában: Németországi munka nyelvtudás nélkül
Amellett, hogy teljes mértékben egyetérek Astartával, még szeretném egy másik dologra is felhívni mindenkinek a figyelmét, aki ide készül, és esetlegesen nyelvtudás nélkül szeretne itt boldogulni.
Aki nem beszéli a nyelvet, az soha nem fogja magár egy kicsit sem jól érezni magát egy idegen országban. Gondoljátok végig, milyen élet lenne, még ha valami csoda folytán sikerül is munkát találni. Nem hiszem, hogy be lehet illeskedni annélkül, hogy tudnál kapcsolatot teremteni az itteni lakosokkal.
Itt, munka mellett nagyon nehéz lesz nulláról indulva megtanulni. Ráadásul, ha tudsz dolgozni nyelvtudás nélkül, az azt is jelenti ott nem fogsz tanulni. Otthon sem tudod, hiszen a család többi része sem beszél. Tanfolyamra sem időd sem pénzed nem biztos, hogy lesz.
Én sokat voltam Lengyelországban, most itt élek Németországban, is mindenhol jól éreztem magam, de ezt csak annak köszönhetem, hogy beszéltem, beszélem a nyelvet.
Tanuljatok meg valamennyire minnél hamarabb
Aki nem beszéli a nyelvet, az soha nem fogja magár egy kicsit sem jól érezni magát egy idegen országban. Gondoljátok végig, milyen élet lenne, még ha valami csoda folytán sikerül is munkát találni. Nem hiszem, hogy be lehet illeskedni annélkül, hogy tudnál kapcsolatot teremteni az itteni lakosokkal.
Itt, munka mellett nagyon nehéz lesz nulláról indulva megtanulni. Ráadásul, ha tudsz dolgozni nyelvtudás nélkül, az azt is jelenti ott nem fogsz tanulni. Otthon sem tudod, hiszen a család többi része sem beszél. Tanfolyamra sem időd sem pénzed nem biztos, hogy lesz.
Én sokat voltam Lengyelországban, most itt élek Németországban, is mindenhol jól éreztem magam, de ezt csak annak köszönhetem, hogy beszéltem, beszélem a nyelvet.
Tanuljatok meg valamennyire minnél hamarabb
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- davince
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 4
12 éve 10 hónapja #12444
Írta: davince
davince válaszolt a következő témában: Németországi munka nyelvtudás nélkül
Üdv!
A szakmátokkal nincs semmi gond, rengeteg lehetőség van! Nyelvtudás nélkül viszont esélyetek sincs (esetleg átverős magyar cégeken keresztül).
Kezdjétek el tanulni német nyelvet, és akkor a lehetőség már adott lesz!
Nem bántásból írom a fentieket, de ha végignézed a fórumot, mindenki aki kint van-volt, ezt javasolja nem véletlenül!
A szakmátokkal nincs semmi gond, rengeteg lehetőség van! Nyelvtudás nélkül viszont esélyetek sincs (esetleg átverős magyar cégeken keresztül).
Kezdjétek el tanulni német nyelvet, és akkor a lehetőség már adott lesz!
Nem bántásból írom a fentieket, de ha végignézed a fórumot, mindenki aki kint van-volt, ezt javasolja nem véletlenül!
- Kati
- Nem elérhető
- Junior Member
- Magyarok fogjunk össze
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #12454
Írta: Kati
Kati válaszolt a következő témában: Németországi munka nyelvtudás nélkül
Sziasztok!
Igenis mindenkinek van eselye meg nyelvtudas nelkül is! Ha akar es küzd majd itt megtanulja.2 csaladi hazat veszittetem el Magyarorszagon a kormany hülyesegei miatt,,,,Itt meg megkapok minden segitseget a gyerekeimnek a tanulashoz a elethez, a megelheteshez( ha akarok dolgozhatok WC-T pucolhatok, es van kajara penzem).Nem ugy mint Magyarba ott vagy a szamlakra vagy a kajara jutott csak. ( es nem segely).Pedig több szakmam es diplomam is van.Mi magyaroknak Össze kellene fogni .En is 1,5 eve minden nyelvtudas , penz es segitseg nelkül indultam el 2 gyerekkel. külön is erkeztünk mert annyi penzem egyszerrre nem volt hogy egyszerre jöjjünk ki(160Euro).
Derüs szep es veszekedes mentes napot kivanok Mindenkinek.
Igenis mindenkinek van eselye meg nyelvtudas nelkül is! Ha akar es küzd majd itt megtanulja.2 csaladi hazat veszittetem el Magyarorszagon a kormany hülyesegei miatt,,,,Itt meg megkapok minden segitseget a gyerekeimnek a tanulashoz a elethez, a megelheteshez( ha akarok dolgozhatok WC-T pucolhatok, es van kajara penzem).Nem ugy mint Magyarba ott vagy a szamlakra vagy a kajara jutott csak. ( es nem segely).Pedig több szakmam es diplomam is van.Mi magyaroknak Össze kellene fogni .En is 1,5 eve minden nyelvtudas , penz es segitseg nelkül indultam el 2 gyerekkel. külön is erkeztünk mert annyi penzem egyszerrre nem volt hogy egyszerre jöjjünk ki(160Euro).
Derüs szep es veszekedes mentes napot kivanok Mindenkinek.
- magyaranyuka
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 21
12 éve 10 hónapja #12456
Írta: magyaranyuka
magyaranyuka válaszolt a következő témában: Németországi munka nyelvtudás nélkül
Sziasztok Fórumozók!
Van valaki esetleg, aki bankban dolgozik. Szeretnék kérdezni pár dolgot...Kevés német nyelvtudással, folyékony angollal (5 év Irország) van e esély bankban elhelyezkedni (5 év Magyarországi banki tanácsadói tapasztalat) ? (nyilván elvárt hogy németul is beszéljen az ember, de egyenlore az angol ami folyékony..)
Köszönöm, ha valaki válaszol...
Van valaki esetleg, aki bankban dolgozik. Szeretnék kérdezni pár dolgot...Kevés német nyelvtudással, folyékony angollal (5 év Irország) van e esély bankban elhelyezkedni (5 év Magyarországi banki tanácsadói tapasztalat) ? (nyilván elvárt hogy németul is beszéljen az ember, de egyenlore az angol ami folyékony..)
Köszönöm, ha valaki válaszol...