nevemtitok esélyei

Több
12 éve 2 hónapja #12706 Írta: nevemtitok
nevemtitok esélyei téma létrehozva nevemtitok által

sziasztok!

szerencsétlen, csapda környezetbe születtem, Erdélyben. ez van. a magam 22 évével ott tartok, hogy nincs amit kezdjek az életemmel.. bár nekikezdtem egy informatika egyetemnek, anyagi okok miatt nem tudtam folytatni. most itthon tengődöm a szüleimnél, ahol nem hal éhen senki, a számlák is rendben, de egyébre nem igazán futja.
a középiskolában tanultam németet, amiből nagyon kevés maradt meg.. viszont régebb sokat utaztam Bécsbe, Münchenbe, úgyhogy valamennyire megszoktam a nyelvet és talán elvégezhetnék egy nyelvtanfolyamot, hogy tudjam alapszinten és lerakjak egy olcsóbb nyelvvizsgát, mondjuk ECL-t..

szerintetek mennyi értelme van belekezdeni? végzettség nélkül (csak a szar romániai érettségim van, ECDL, + egy segédprogramozásra feljogosító számítógépkezelői képességet igazoló wc-papírom), és kilátás nélkül, ami kezdetben a németországi szállást illeti, lehetséges ott bármiféle állást/szállást találni, amiből túl lehet élni, és fejlődni? a kiutazást még meg tudom oldani stoppal...

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 2 hónapja #12716 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: nevemtitok esélyei

nevemtitok írta: ...a középiskolában tanultam németet, amiből nagyon kevés maradt meg.. viszont régebb sokat utaztam Bécsbe, Münchenbe, úgyhogy valamennyire megszoktam a nyelvet és talán elvégezhetnék egy nyelvtanfolyamot, hogy tudjam alapszinten és lerakjak egy olcsóbb nyelvvizsgát, mondjuk ECL-t..szerintetek mennyi értelme van belekezdeni? végzettség nélkül (csak a szar romániai érettségim van, ECDL, + egy segédprogramozásra feljogosító számítógépkezelői képességet igazoló wc-papírom), és kilátás nélkül, ami kezdetben a németországi szállást illeti, lehetséges ott bármiféle állást/szállást találni, amiből túl lehet élni, és fejlődni? a kiutazást még meg tudom oldani stoppal...


A tartózkodási helyedre nem térek ki, ha magyar vagy költözz át Mo.-ra, ha ott ahol élsz, nem érzed jól magad! (Nulla perc alatt megkapod az magyar állampolgárságot is ha még nincs!) Ha rám halgatsz akkor nem indúlsz el! Szakma, pénz és nyelvtudás nélkül, semmi esélyed! Ilyen "papirokkal" legalább 2 milló munkanélküli rendelkezik itt a BRD-ben, s az anyanyelvük a német!
Megoldást is tudok mondani: szerezz egy hasznos szakmát. lakatos, asztalos, szigetelő, hegesztő, kőműves, bádogos, vagy csinálj egy hivatásos jogosítványt kamionra! (Még valamilyen technikusi is jobb! Lényegesen hasznosabb ez, mint az otthon ülés! S miközben ezt végzed (s ez nem kerül sokba, mint az egyetem) tanulhatsz németül, otthon. Nézz állandóan német nyelvű TV-t. (CD-ről, s könyvekből) Csak ezek után vágj neki, mert ezekkel 70-80%-ban megnőnek az esélyeid!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #12724 Írta: Eclipse85
Eclipse85 válaszolt a következő témában: nevemtitok esélyei

Hellóka!

Én is azt javasolnám, hogy költözz át először Mo.-ra. Budapest környéke, esetleg komárom, vagy győr megye. Itt aránylag elég sok a munkalehetőség is, és még a fizu is sokkal jobb, mint keletebbre. Szakmát is tudsz tanulni kb. 1 tucat helyen, ha pedig német nyelvhez kell esetleg anyag, abban tudok segíteni, mert összevakartam az elmúlt héten kb. 10GB-nyi könyvet, oktatóanyagot, stb.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #12752 Írta: pingpong53
pingpong53 válaszolt a következő témában: nevemtitok esélyei

:) Szia, jó reggelt!
Kamionsoför, egészségügyi szakmák (ápolók), csomagszállitók : ezeket állandóan lehet olvasni, hogy embereket keresnek ilyen poziciókra. Én a neten néznék ingyen német tanfolyamot, s még át sem költöznék Magyarországra, mert lehet, hogy Romániában olcsóbban el tudnék egy tanfolyamot végezni, vagy szakmát tudnék szerezni. Lényeg, hogy mi áll az egyéniségedhez közel. Nyelvtudás nélkül nagyon nehéz és abszolút kiszolgáltatott a helyzet. Szerintem tanulj keményen és naponta nagyon sokat (max. 1 év).
Amúgy sok román cég van a húsiparban Németországban. Ott nem kell a nyelvtudás, de aki nem erös lelkületü, az szerintem nem birja sokáig.
Szóval, ha engem kérdezel, én most a tanulást javasolnám felgyorsitott ütemben! Szép napot!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja - 12 éve 2 hónapja #12868 Írta: matula
matula válaszolt a következő témában: nevemtitok esélyei

Szia. Nyelvtanulást kezdheted itt pl:
www.book2.de
A következő felhasználók mondtak köszönetet: leganorzs

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #12910 Írta: nevemtitok
nevemtitok válaszolt a következő témában: nevemtitok esélyei

köszi a válaszokat..
annyit pontosítanék, hogy a szerencsétlen környezetet a közvetlen környezetre, ismerősökre értettem, nem a földrajzi helyzetre.. senkivel nem tudok semmit kezdeni.
közben már tanulgatok németül a dw-world-ről (deutschkurse.dw-world.de/KursPlattform/W...ts/KursPlattform.woa). magyar állampolgárság kérése folyamatban.
nos, egy valami biztos: szakmát itt nem fogok tanulni, mert pénzbe kerül - ami nincs.
szakma nélkül nem kezdhetek semmibe, amiből pénz lehetne. ez egy ördögi kör, ugorhatok bele a Dunába.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!