Beiskolázás

Több
13 éve 11 hónapja #2631 Írta: abraham64
abraham64 válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia Márti!
Az angol itt kötelezö vagyis legallábis a mi sulinkba igen,nemtudom ez másholis így van e. Azért majd írj,hogy szerencsésen megérkeztetek.
Itt ma kezdődött a téliszünet és csak 10.-én lessz az első tanítási nap.
Jó utat nektek.
Üdv :
Annamari

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• zsackmarie
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 11 hónapja #2634 Írta: zsackmarie
zsackmarie válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia Gergely!
Hol is kezdjem? Eddig csak pozitív tapasztalataink vannak . Nálunk a beiratkozáshoz nem kellett semmilyen papírt lefordítani, minden zökkenőmentesen és egyszerűen ment. Ilyen segítőkészséget Magyarországon még álmodni sem lehet, sajnos. A gyerekeinket akkora örömmel fogadták az amúgy is soknemzetiségű iskolában, elképzelhetetlen. Megtapsolták őket, és mindenben segítségükre voltak a diákok és a tanárok is. Őszintén, az első délelőttömet végigsírtam, hogy mi lesz ha valami bajuk van és még el sem tudják mondani, de délután hatalmas mosollyal jöttek ki az iskolából és azt mondták: itt milyen jó! Akkor éreztem, minden rendben lesz! Marcsi

• mmarti
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 11 hónapja #2636 Írta: mmarti
mmarti válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Nahát,ezt én is megkönnyeztem! Remélem,nekünk is ilyen szerencsénk lesz!Ezt kívánom mindenkinek!

Több
13 éve 11 hónapja #2639 Írta: abraham64
abraham64 válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia Gergő!
Én is csatlakozni tudok Marcsi válaszához,ha visszaolvasod a bejegyzéseket megtalálod. Mint írtam nekünk se kellet lefordítani semmit elfogadták a biziket magyar nyelven is. Náluk is gyorsan ment a beilleszkedés, bár ez biztos gyerek függő, úgy értem mennyire barátkozós típus és nyitott az új dolgok felé. Nálunk ez nagyon zökkenőmentesen ment. Ma már barátaik vannak és együtt mennek suliba,jönnek haza,átjárnak egymáshoz játszani.Nagyon segítenek a tanulásban és ez vonatkozik a tanárokra is. És még egy észrevétel itt sok közös program van gyerek-tanár és szülőnek.
Bármi kérdésed van írj
Üdv Annamari

Több
13 éve 9 hónapja - 13 éve 9 hónapja #2944 Írta: Tunde11
Tunde11 válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Kedves fórumozók!
Kérem, ha valakinek van tapasztalata segítsen! Márciusban készülünk kimenni két iskolás (3. és 4. osztályos) gyermekemmel Hessen tartományba, hosszabb ideig szeretnénk kinnmaradni. Vajon kérjem meg itthon nekik a magántanuló státuszt, vagy mivel okos, jó tanuló gyerekek adjam őket német iskolába? Esetleg mind a kettőt egyszerre hiszen a német közösség jót tenne a nyelvi képzésüknak, mert nem tudnak németül. Így persze osztályt kell majd ismételniük. Minden tanácsot és tapasztalatot megköszönnék!
További szép napot mindenkinek!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Manuela

• mmarti
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 9 hónapja #2947 Írta: mmarti
mmarti válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia!
Mi egy hónapja jöttünk ki. Otthon magántanulók lettek a gyerekeim,5. és 1.osztályosak. Ez azért jó,mert ha mégis hazamegy az ember,akkor otthon nem veszít évet a gyerkőc. Itt is járnak iskolába,a kicsi sima elsőbe,a nagy egy olyan suliba,ahol külföldi gyerekek vannak inkább. Emelt szinten tanulja a németet,de mellette más tantárgyakat is. Ha van kérdés,szívesen segítek,ha tudok! Szia,Márti