Beiskolázás

Több
13 éve 8 hónapja #3551 Írta: langozsazsa
langozsazsa válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia Annamari! Az elsős kicsid hogy került be az elsőbe? Tudott valamit németül?
Zsuzsa

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 8 hónapja #3553 Írta: abraham64
abraham64 válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia Zsazsa!
Mikor bejelentkeztünk a lakásba másnap elmentünk a gyerekekkel a legközelebbi suliba és beírattam őket, másnap már a suli padban ültek. A Lányom Ő 4.-és és oda is került nem tartották vissza, a fiam pedig az elsőbe került.Nagyon jól haladnak a gyerekek a némettel. Mondjuk mi szerencsések vagyunk az iskola biztosít a gyerekeknek napi 2 németórát ahol csak velük foglalkoznak és csak ketten vagy egyedül vannak. A magyar iskoláról az én véleményem a következő: Én most kiveszem őket, ha hazamegyünk húsvétkor : A fiamnál meg is kértek,hogy ne tanítsam neki a magyart, és csak összezavartam vele, mert tanulja a németet és itt kötelező még egy nyelvet tanulni ami nálunk az angol. De ez csak az én tapasztalatom, most az a fontos, hogy németül megtanuljanak. Ha bármi kérdésed van írj nyugodtan:
Üdv :
Annamari
A következő felhasználók mondtak köszönetet: langozsazsa

Több
13 éve 8 hónapja #3554 Írta: langozsazsa

Kedves Annamari!
Köszönöm válaszod. Mi augusztusban szeretnénk kimenni. Nem kellene most május környékén beiratnom öket?
Köszi
Zsazsa

Több
13 éve 8 hónapja #3558 Írta: pintyoe
pintyoe válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia!Én talán a nyáron megyek ki a gyerekeimmel dolgozni.Az egyik most 6.-os,a másik a középiskolát kezdi majd.Itthon mindketten angolt tanulnak 3.-ik osztálytól.Ha kimegyek először én,azonnal be kell íratni őket?Szerinted mindenhol biztosítanak felzárkóztatást?(valószínűleg Wiesbadenban lesz állásom)
Üdv:Éva

Pintyő :)

Több
13 éve 8 hónapja #3561 Írta: Kati
Kati válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Sziasztok!
mindenhol felzárkoztassák a gyerekeket.Attól ne féljetek ők könnyen illeszkednek.
Én viszont senkinek nem ajánlom hogy magyar sulit is csinálja inkább tanitsátok ti ahogy tudjátok magyarul.
Az itteni sulik viszont nagyon gyengék.A magyar viszont nagyon erős.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: langozsazsa

Több
13 éve 8 hónapja #3562 Írta: langozsazsa

Köszi Kati.

Már le is mondtam arról, hogy itthon magántanulónak irassam őket. Azt viszont még nem tudom, hogy elég-e ha szeptemberben iratom be a német iskolába, vagy van nyár elején beiratkozás mint itthon? Tudnál segíteni? Itt május elején, vagy április végén van a beiratkozás.

Köszi.