Beiskolázás

Több
13 éve 8 hónapja #3581 Írta: langozsazsa
langozsazsa válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Sziasztok!!

Nagyon köszönöm a válaszokat!!
Szerencse, hogy vagytok és segítetek, így már nem vagyok annyira feszült a kiköltözés miatt.
Szerintem minél közelebb az augusztus, annál több kérdésem lesz még. Köszönöm, hogy ilyen segítőkészek vagytok!!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 7 hónapja #3752 Írta: szabo1964
szabo1964 válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Hallo!
A gyerekeknek mindig az útlevelet emlegetitek az ingyenesen kapható magyar személyi igazolvány nem jó ott az ügyintézéshez?

• mmarti
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 7 hónapja #3762 Írta: mmarti
mmarti válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Sziasztok!
Jó régen írtam nektek! Mi is sikeresen megérkeztünk és letelepedtünk itt a nagy messziben! Pont karácsony után jöttünk,téli szünetben. Ahogy elkezdődött a suli aznap bementünk,a kicsi(1.)másnap kezdett is. A nagy(5.)1 hetet csúszott,elrakták egy spéci suliba,ahol csak külföldi gyerekek vannak. Mind a ketten nagyon szeretik,szerintük is jobb,mint otthon. Nekem is az a tapasztalatom,hogy az elsős gyerek bekavarodik a kétféle tanulásba,én is kiíratom őket otthon húsvétkor! Az írás nekem is furcsa volt,de ők gyorsan megszokják. Nagyon jó néven vették a fordításokat,és az ügyintézéshez is kellettek.Anyakönyvi és előző évi bizi,kicsinek negyed éves értékelés.Most azzal vagyunk bajba,hogy talán maradni kellene újra elsőben,hogy biztos legyen a tudás,de majd a nagyok eldöntik.Az 5.is kétséges,jobb lenne nem haupts-ba járni!Hirtelen ennyi,ha vmiben segíthetek,nyugodtan szóljatok! Üdv:Márti

• szilagyisz
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 7 hónapja #3765 Írta: szilagyisz
szilagyisz válaszolt a következő témában: Beiskolázás

De, tökéletesen megfelel. Az én gyerekeimnek sincs, sőt nekem sincs.

Üdv:
Szilvia

Több
13 éve 7 hónapja #3772 Írta: lindi
lindi válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Sziasztok.mi Eislingenbe élünk.itt tudtok sulit ahova a nagylányom fog majd járni ö most 4-es magyarországon.mi már kint vagyunk de ha vége a sulinak juniusba akkor ö is jön ki.

Több
13 éve 7 hónapja #3774 Írta: kkviktoria
kkviktoria válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Kedves Szilvi!

Olvasom az írásaidat, melyből sok információt szerzek!
Férjem 10 éve dolgozik Münchenbe és egyre kevesebb időt tartózkodik itthon. Ez jó is egyfelől, de a családi életünknek nem igazán használ. eddig "biztos" munkahelyem volt, ami januártól megszünt. Arra gondoltam, követem őt, úgyis régi vágyam a "levegőváltás". Németül elég jól tudok, de annyira azért nem, hogy biztonsággal beüljek egy irodába,ha kapnék is olyan munkát. /Eddig könyvelési, munkaügyi feladatokat végeztem./ Így arra jutottam, hogy idősgondozást, v. éppen bármit elvállalnék. Most ezen dolgozom itthonról.Gyártom a pályázatokat sorozatban. A munka jellege miatt nem is aggódnék, de van egy most hatodikos kislányom. Őt magammal szeretném vinni, de én is - ő pedig főleg- fél az elég komoly környezetváltástól. Kérlek Téged és más Fórumozót is, akinek van ebben tapasztalata, írja meg nekem. Mi ilyenkor az első lépés? Egyszerűen besétálunk egy iskolába? - aztán ül mondjuk egy évig mint egy kuka, hogy tanulja a nyelvet? Vagy hogy van ez? Kérlek segítsetek!
Köszönöm: Viki