Beiskolázás
- Kati
- Nem elérhető
- Junior Member
- Magyarok fogjunk össze
13 éve 7 hónapja #4033
Írta: Kati
Kati válaszolt a következő témában: Beiskolázás
Szia Lindi!Nem baj ha nem fejezi be a negyediket. Itt jobb lesz neki majd meglátod.Az fiam otthon kijárta az elsőt itt meg kezdte a másodikat.Semmi gond nincs vele.Nagyon jól halad.A lányom most rosszabb helyzetben van mert itt németben német kurzusra jár a magyar iskoláját meg muszáj befejeznie mert utolsó éves a középiskolába és most megy haza a vizsgáit és az éretségit leteni.
Távba elég nehéz ennyi tananyogot megtanulnia. Itt sokal könnyeb lett volna ha még hamarabb vagy 2 ével jövünk ki és mindezt itt csinálja meg.
úgyhogy ne aggódj annyit mert a gyerekek sokkal gyorsabban felfogják mi van mint egy felnőtt. Mert a felnőtt mindig aggódik pedig nincs is miért.
Távba elég nehéz ennyi tananyogot megtanulnia. Itt sokal könnyeb lett volna ha még hamarabb vagy 2 ével jövünk ki és mindezt itt csinálja meg.
úgyhogy ne aggódj annyit mert a gyerekek sokkal gyorsabban felfogják mi van mint egy felnőtt. Mert a felnőtt mindig aggódik pedig nincs is miért.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Manuela
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- tomi1974
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 14
13 éve 7 hónapja - 13 éve 7 hónapja #4035
Írta: tomi1974
tomi1974 válaszolt a következő témában: Beiskolázás
Hát, igaz ezzel nem kezdünk mondatot de én is aggódom. Júniusba jön ki a párom lánya, most fejezi be a nyolcadikat de egy szót sem tud németül és eléggé fél attól, hogy mi lesz. Én meg attól, hogy nem lesz hajlandó iskolába járni.
- ildike41
- Látogató
13 éve 6 hónapja - 13 éve 6 hónapja #4774
Írta: ildike41
ildike41 válaszolt a következő témában: Beiskolázás
Sziasztok!
Nyár végén költözzünk ki Berlinbe és érdeklődnék az iskolázási feltételekről. 7 éves kislányom van aki itthon fejezi be az első osztályt, és ugy gondolom hogy kint is az elsőt fogja kezdeni.De azt is hallottam hogy lehet hogy visszarakják előkészitőbe. Ez mitől függ?? Tanulja a német nyelvet, de irni olvasni nem tud. Milyen szinten kell tudnia, hogy elsőbe felvegyék?
Előre is köszönöm a tájékoztatást, és a válaszokat!
Nyár végén költözzünk ki Berlinbe és érdeklődnék az iskolázási feltételekről. 7 éves kislányom van aki itthon fejezi be az első osztályt, és ugy gondolom hogy kint is az elsőt fogja kezdeni.De azt is hallottam hogy lehet hogy visszarakják előkészitőbe. Ez mitől függ?? Tanulja a német nyelvet, de irni olvasni nem tud. Milyen szinten kell tudnia, hogy elsőbe felvegyék?
Előre is köszönöm a tájékoztatást, és a válaszokat!
- bayer
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 16
13 éve 5 hónapja #5146
Írta: bayer
bayer válaszolt a következő témában: Beiskolázás
Sziasztok, 2 kérdésben kérnék segítséget, ami szinte egy... 2 gyerekkel indulunk, de már nagyobbak: a lányom most volt hatodikos (13 éves), a fiam harmadikos (10). Mindketten jó tanulók, a lány kitűnő, osztályelső. 12 osztályos gimnáziumba járnak ugyanabba most. Német 0, angolul első óta tanulnak. Az elolvasott visszajelzésekből a következőket szűrtem le,kérlek, igazítsatok, vagy igazoljátok vissza, jók-e a gondolataim.
A cél Nürnberg Landkreis.
1. mivel jó tanulók, én megpróbálnám a magántanulást. Tudom, hogy nehezebb, de a kitűnő színjeles (egy magyar viszonylatban is erős gimnáziumban) átlaggal mennie kell. Egy kérdés: a magyar érettségivel (ha eljutunk odáig) mehet Unira vagy hasonlóra kint?
2. mindketten felzárkóztató suliba kerülnek
3. a nagyobbnak a szakmunkásképzőbe kell járnia később esetleg valami különbözetivel mehet át gimnáziumba.
4. a kisebbik a felzárkóztató után újra kell járnia a negyediket, és az ottani eredmény befolyásolja, hova mehet tovább.
5. Ha most június végén kimennénk már, 1 hónapra még beirathatnámőket valahova? Hova? Van ennek értelme? Nyelvet nem tudnak 1 hónap alatt megtanulni, nem frusztrálná őket feleslegesen...?
Köszönöm a véleményeket előre is!
A cél Nürnberg Landkreis.
1. mivel jó tanulók, én megpróbálnám a magántanulást. Tudom, hogy nehezebb, de a kitűnő színjeles (egy magyar viszonylatban is erős gimnáziumban) átlaggal mennie kell. Egy kérdés: a magyar érettségivel (ha eljutunk odáig) mehet Unira vagy hasonlóra kint?
2. mindketten felzárkóztató suliba kerülnek
3. a nagyobbnak a szakmunkásképzőbe kell járnia később esetleg valami különbözetivel mehet át gimnáziumba.
4. a kisebbik a felzárkóztató után újra kell járnia a negyediket, és az ottani eredmény befolyásolja, hova mehet tovább.
5. Ha most június végén kimennénk már, 1 hónapra még beirathatnámőket valahova? Hova? Van ennek értelme? Nyelvet nem tudnak 1 hónap alatt megtanulni, nem frusztrálná őket feleslegesen...?
Köszönöm a véleményeket előre is!
- ercsa
- Látogató
13 éve 5 hónapja - 13 éve 5 hónapja #5149
Írta: ercsa
ercsa válaszolt a következő témában: Beiskolázás
Sziasztok!
Július végén költözünk Mannheim a cél és azt szeretném tudni hol kell bejelenteni,hogy lépünk mit kell feltétlenül elintézni,főleg,hogy két gyerekkel megyünk(6 és 11évesek).Még az is érdekelne,hogy a kicsi most ballagott oviból,de mivel nem beszél németül mehet ott is még egy évig oviba?A nagy lányunk 5.osztályos ha ott 6.-kat kezdene akkor azt kétszer kell járnia,vagy milyen lehetőségei vannak?Milyen típusú iskola jó,mert úgy hallottuk több is van?Köszönöm a segítséget,nagyon izgulunk milyen lesz.
Aki tud segítsen.
Július végén költözünk Mannheim a cél és azt szeretném tudni hol kell bejelenteni,hogy lépünk mit kell feltétlenül elintézni,főleg,hogy két gyerekkel megyünk(6 és 11évesek).Még az is érdekelne,hogy a kicsi most ballagott oviból,de mivel nem beszél németül mehet ott is még egy évig oviba?A nagy lányunk 5.osztályos ha ott 6.-kat kezdene akkor azt kétszer kell járnia,vagy milyen lehetőségei vannak?Milyen típusú iskola jó,mert úgy hallottuk több is van?Köszönöm a segítséget,nagyon izgulunk milyen lesz.
Aki tud segítsen.
- Eva10
- Látogató
13 éve 5 hónapja #5152
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Beiskolázás
Szia,
En csak annyit tudok, hogy mi az önkormanyzatnal es az iskolaban is bejelentettük irasban, hogy a gyerek a tankötelezettseget Nemetorszagban teljesiti ezentul.
szia:
Eva
En csak annyit tudok, hogy mi az önkormanyzatnal es az iskolaban is bejelentettük irasban, hogy a gyerek a tankötelezettseget Nemetorszagban teljesiti ezentul.
szia:
Eva