Beiskolázás

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 3 hónapja #6614 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Beiskolázás

hulljulia650827 írta: Kedves pappandrea!Én julius végén jöttem a kisfiammal Aßlarba,szintén Hesse tartomány.Ő 14 éves.Találtunk a közelben egy Gesamtschulet/4.osztály után ide járnak/.Odamentünk,elmondtuk,hogy a gyerek iskolába szeretne járni.Egy orvosi vizsgálatra volt szükség,amire az iskola szerzett gyors időpontot,és már mehetettis suliba.Olyan osztály,ahol csak külföldiek vannak,karácsonyig csak a németet nyomják,van egy kis matek,sport és művészeti óra.Aztán majd meglátják hogy fejlődik a gyerek.

A lehető legrosszabb választás ha csak külföldiek
vannak! A szünetekben csakis rosszul ejtett németet fog hallani!
Másodszor ezzel tovább fog tartani a beilleszkedése!

UI: az itt kint élő (s itt születetett!) török ifjúság nagyrésze olyan rosszúl beszél németeül, hogy a környezetükben élő németeket is "megertőzik" ezzel a sallangos, rossz hangsúlyos és pocsékul ejtett német beszéddel! Köln egy egy részén maga német ifjúság is igy beszél s ami a legrosszabb ez "cool" is már! BORZASZTÓA teheted amilyen gyorsan csak lehet, vedd kis a gyereked ebből az iskolából és tedd be egy olyan helyre ahol németek járnak nagytöbbségben! Az sem baj ha lemarad és esetleg ismétel. Így sokkal jobban fog járni!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: bnemonika

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 3 hónapja - 13 éve 3 hónapja #6622 Írta: lindi
lindi válaszolt a következő témában: Beiskolázás

sziasztok.mi már 4 honapja kint élünk Eislingenbe.be is jelentetük a kislányt de még nem kaptunk papirt hogy melyik suliba kell járnia.van itt egy suli ahova az ilyen gyerekek járnak de sajnos nem jokat hallottam rola.azt mondták a tanárok jok de a gyerekek nem,főleg az olaszok.ajánlottak egy sulit Göppingenbe valami extra iskola.ezt nagyon dicsérik.ő most volt 4-es magyarba.légyszives segitsetek mert lassan augusztus vége és be kell iratnom valahova a kislányt. köszi szépen!!!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 3 hónapja - 13 éve 3 hónapja #6623 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Beiskolázás

lindi írta: sziasztok.mi már 4 honapja kint élünk Eislingenbe.be is jelentetük a kislányt de még nem kaptunk papirt hogy melyik suliba kell járnia.van itt egy suli ahova az ilyen gyerekek járnak de sajnos nem jokat hallottam rola.azt mondták a tanárok jok de a gyerekek nem,főleg az olaszok.ajánlottak egy sulit Göppingenbe valami extra iskola.ezt nagyon dicsérik.ő most volt 4-es magyarba.légyszives segitsetek mert lassan augusztus vége és be kell iratnom valahova a kislányt. köszi szépen!!!

Ha rám hallgatsz akkor beiratod, normális helybeli iskolába, ismét 4.-be! Nem baj ha ismétel, söt, az anyag javát könnyebben fogja megérteni az idegen nyelven, mert tartalmilag gyakorlatilag ismert. Azt se felejtsd el, hogy az itteni és az otthoni (Mo.-on) iskolarendszer meröben különbözik, s ezt is meg kell szoknia!
Gyakorlatból beszélek. Fiammal megismételtettük a 3. osztályt annak idején, pedig folyékonyan irt, olvasott és beszélt németül. Mégis jól tettük, s teljesen simán ment az integrációja! A gond, hogy itt nincsnenek az otthoni barátok, s a környezet is meröben más!!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: lindi

Több
13 éve 3 hónapja - 13 éve 1 hónapja #6631 Írta: balu132
balu132 válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia szerintem elkéstél mert a suli németbe 8 án kezdödött mi is jövünk ki ill a családom mert én már kint vagyok ök jönnek utánam.

Több
13 éve 3 hónapja #6643 Írta: lindi
lindi válaszolt a következő témában: Beiskolázás

szia.én ugy tudtam hogy szeptember 15-én kezdödik.akkor már elkéstem a beiratásal????

Több
13 éve 3 hónapja #6653 Írta: abraham64
abraham64 válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia Lindi)!
Nem késtél le semmiről itt Baden Württemergben Szeptember 12.-én kezdödik.
Bemész a lacímedhez a legközelebbi Grundschlue-ba beviszed a gyerek papírjait és és másnap már mehet is a suliba :) nálunk is ez volt. Mi Ebersbach-ban élünk tölletek nem messze. Ha bármi kérdésed van írj nyugodtan az én gyerekeim 11 éves a lányon 8 éves a fiam, mi októberben lesz 1 éve hogy kint vagyunk.
Üdv Annamari