Beiskolázás
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
hulljulia650827 írta: Kedves pappandrea!Én julius végén jöttem a kisfiammal Aßlarba,szintén Hesse tartomány.Ő 14 éves.Találtunk a közelben egy Gesamtschulet/4.osztály után ide járnak/.Odamentünk,elmondtuk,hogy a gyerek iskolába szeretne járni.Egy orvosi vizsgálatra volt szükség,amire az iskola szerzett gyors időpontot,és már mehetettis suliba.Olyan osztály,ahol csak külföldiek vannak,karácsonyig csak a németet nyomják,van egy kis matek,sport és művészeti óra.Aztán majd meglátják hogy fejlődik a gyerek.
A lehető legrosszabb választás ha csak külföldiek
vannak! A szünetekben csakis rosszul ejtett németet fog hallani!
Másodszor ezzel tovább fog tartani a beilleszkedése!
UI: az itt kint élő (s itt születetett!) török ifjúság nagyrésze olyan rosszúl beszél németeül, hogy a környezetükben élő németeket is "megertőzik" ezzel a sallangos, rossz hangsúlyos és pocsékul ejtett német beszéddel! Köln egy egy részén maga német ifjúság is igy beszél s ami a legrosszabb ez "cool" is már! BORZASZTÓA teheted amilyen gyorsan csak lehet, vedd kis a gyereked ebből az iskolából és tedd be egy olyan helyre ahol németek járnak nagytöbbségben! Az sem baj ha lemarad és esetleg ismétel. Így sokkal jobban fog járni!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- lindi
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
lindi írta: sziasztok.mi már 4 honapja kint élünk Eislingenbe.be is jelentetük a kislányt de még nem kaptunk papirt hogy melyik suliba kell járnia.van itt egy suli ahova az ilyen gyerekek járnak de sajnos nem jokat hallottam rola.azt mondták a tanárok jok de a gyerekek nem,főleg az olaszok.ajánlottak egy sulit Göppingenbe valami extra iskola.ezt nagyon dicsérik.ő most volt 4-es magyarba.légyszives segitsetek mert lassan augusztus vége és be kell iratnom valahova a kislányt. köszi szépen!!!
Ha rám hallgatsz akkor beiratod, normális helybeli iskolába, ismét 4.-be! Nem baj ha ismétel, söt, az anyag javát könnyebben fogja megérteni az idegen nyelven, mert tartalmilag gyakorlatilag ismert. Azt se felejtsd el, hogy az itteni és az otthoni (Mo.-on) iskolarendszer meröben különbözik, s ezt is meg kell szoknia!
Gyakorlatból beszélek. Fiammal megismételtettük a 3. osztályt annak idején, pedig folyékonyan irt, olvasott és beszélt németül. Mégis jól tettük, s teljesen simán ment az integrációja! A gond, hogy itt nincsnenek az otthoni barátok, s a környezet is meröben más!!
DCT
- balu132
- Nem elérhető
- New Member
- lindi
- Nem elérhető
- New Member
- abraham64
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 19
Nem késtél le semmiről itt Baden Württemergben Szeptember 12.-én kezdödik.
Bemész a lacímedhez a legközelebbi Grundschlue-ba beviszed a gyerek papírjait és és másnap már mehet is a suliba nálunk is ez volt. Mi Ebersbach-ban élünk tölletek nem messze. Ha bármi kérdésed van írj nyugodtan az én gyerekeim 11 éves a lányon 8 éves a fiam, mi októberben lesz 1 éve hogy kint vagyunk.
Üdv Annamari