Beiskolázás

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
13 éve 3 hónapja #6676 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia Lindi!

Németországban tartományonként változik a nyári szünet (és egyéb tavaszi, téli, őszi szünet) kezdete és vége.
Egy kis segítség dazu:
www.schulferien.org/
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, bnemonika, kriver

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 3 hónapja - 13 éve 3 hónapja #6712 Írta: blankuci
blankuci válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia! Nagyon kíváncsi lennék a személyes tapasztalataidra. Pont így állunk mi is elsőt kezdő kislány és harmadikot kezdő fiú. A kinti beilleszkedés, alternatívák érdekelnének. Hogy valóban egy ideig nem járnak iskolába, csak nyelvet tanulnak? Ezt hallottam, de itt nem úgy olvasom. Csak miattuk tartok kicsit a kint léttől. De hiszem, hogy minden megoldható...

Több
13 éve 3 hónapja #6717 Írta: abraham64
abraham64 válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia Blankuci!
Leírom a mi tapasztalatainkat : mi bejelentkeztünk a lakásba okt.11.-én 21.-én bementem a gyerekekkel a helyi iskolába vittem a biziket, útleveleket, születési anyakönyvkivonatot, lakcímbejelentő papírt,és mondtam hogy ideköltöztünk és szeretném a gyerekeket beíratni,ez volt keddi nap szerdán reggel már a sulipadban ültek :-)
A beilleszkedés gyorsan ment,nagyon segítőkészek voltak a gyerekek is és a tanárok is. Igaz 3 hónap után átkerültek egy másik suliba,mert kaptunk egy nagyon kedvező ajánlatot, minden nap külön tanár foglalkozik napi 2 órát a gyerekekkel egyenként.Így a nagylányom nem veszít évet mehet 5.-be :)
És mind a két gyereknek nagyon jó lett a bizije. A nyelvbe is nagyon hamar belejöttek pedig nem is beszélték a nyelvet. Most ennyi jutott az eszembe,de ha bármi kérdésed van írj :)
Üdv: Annamari
A következő felhasználók mondtak köszönetet: blankuci

Több
13 éve 3 hónapja #6722 Írta: blankuci

Köszönöm a választ Annamari. Mi Münchenbe megyünk. Apa már októberben, de nem tudom, hogy mi mikor menjünk, mert nem csak a gyerekeknek van iskola, hanem nekem is. Tavasszal pont államvizsgázni fogok. Az én helyzetem megoldható, de mégis azon gondolkodom, hogy pár hónap ide vagy oda azért nekik jó lenne befejezni az elsőt ill. a harmadik osztályt. Talán leírták máshol, de nem baj, ha itt kérdezem meg, hogy ha a párom dolgozik, akkor az ő munkahelyén csak felvilágosítják, hogy mit vehetünk igénybe (családi pótlék vagy valami hasonló, mint itthon van). Vagy ezt nekünk kell kijárni, utánamászkálni? Illetve én szeretnék dolgozni, de ahogy az iskolarendszert látom, max. részmunkát vagy távmunkát tudnék elvállalni. Akik itt vannak, én úgy vettem ki, hogy a nők nem dolgoznak. Ez is a gyerekek miatt alakulhat így, de valóban így kevesebb az adó a férjnek, hogy megéri otthon maradni?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 3 hónapja #6723 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Beiskolázás

blankuci írta: Szia! Nagyon kíváncsi lennék a személyes tapasztalataidra. Pont így állunk mi is elsőt kezdő kislány és harmadikot kezdő fiú. A kinti beilleszkedés, alternatívák érdekelnének. Hogy valóban egy ideig nem járnak iskolába, csak nyelvet tanulnak? Ezt hallottam, de itt nem úgy olvasom. Csak miattuk tartok kicsit a kint léttől. De hiszem, hogy minden megoldható...

Szerintem is azonnal irasd be a porontyot. Nálunk ugyan beszéltek a gyerkőcök is németül, mégis a fiammal újra kezdettem a 4. osztályt! A lányom mindig jobb tanuló volt, ő azonnal folytatni tudta. Az otthoni képzés akkor sokkal előbbre volt igy nem voltak gondok!Jobb ha mindkettő gyereket abba az osztályba iratod amelyiket most végeztek, tehát imsételnek a nyelv miatt! Ez semmi gondot nem okoz később sem, viszont óriási segítség nekik, hogy nem nagyon kell a tananyaggal foglalkozniuk!!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: blankuci

Több
13 éve 3 hónapja #6728 Írta: blankuci

Sajnos még nem tudnám hová beíratni őket, mert ugyan apa munkahely címe biztos, de hogy hol kap lakást azt nem tudjuk. Nézegetjük a München peremvárost, ott valamivel olcsóbb a lakás - ha nem kap - a beíratásnál, meg tudni kellene a címet is. Sajnos ennyire előregondolkodni még nem tudunk. De akkor azt mondod, hogy ha megvan a hely, azonnal menjek a suliba? Akkor is, ha nem azonnal kezdenének, hanem pl. pár hónap múlva? De most jut eszembe, ehhez kell ugye a bizonyítvány. Itthon kapok valami papírt, ha teljesen megszüntetem a tanulói jogviszonyukat? Nem akarom magyar vizsgákkal terhelni őket (magántanulóként). Huhh, jönnek ám a kérdések :)