Beiskolázás
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
- Köszönetek: 382
Németországban tartományonként változik a nyári szünet (és egyéb tavaszi, téli, őszi szünet) kezdete és vége.
Egy kis segítség dazu:
www.schulferien.org/
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- blankuci
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 36
- abraham64
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 19
Leírom a mi tapasztalatainkat : mi bejelentkeztünk a lakásba okt.11.-én 21.-én bementem a gyerekekkel a helyi iskolába vittem a biziket, útleveleket, születési anyakönyvkivonatot, lakcímbejelentő papírt,és mondtam hogy ideköltöztünk és szeretném a gyerekeket beíratni,ez volt keddi nap szerdán reggel már a sulipadban ültek
A beilleszkedés gyorsan ment,nagyon segítőkészek voltak a gyerekek is és a tanárok is. Igaz 3 hónap után átkerültek egy másik suliba,mert kaptunk egy nagyon kedvező ajánlatot, minden nap külön tanár foglalkozik napi 2 órát a gyerekekkel egyenként.Így a nagylányom nem veszít évet mehet 5.-be
És mind a két gyereknek nagyon jó lett a bizije. A nyelvbe is nagyon hamar belejöttek pedig nem is beszélték a nyelvet. Most ennyi jutott az eszembe,de ha bármi kérdésed van írj
Üdv: Annamari
- blankuci
- Nem elérhető
- Junior Member
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
blankuci írta: Szia! Nagyon kíváncsi lennék a személyes tapasztalataidra. Pont így állunk mi is elsőt kezdő kislány és harmadikot kezdő fiú. A kinti beilleszkedés, alternatívák érdekelnének. Hogy valóban egy ideig nem járnak iskolába, csak nyelvet tanulnak? Ezt hallottam, de itt nem úgy olvasom. Csak miattuk tartok kicsit a kint léttől. De hiszem, hogy minden megoldható...
Szerintem is azonnal irasd be a porontyot. Nálunk ugyan beszéltek a gyerkőcök is németül, mégis a fiammal újra kezdettem a 4. osztályt! A lányom mindig jobb tanuló volt, ő azonnal folytatni tudta. Az otthoni képzés akkor sokkal előbbre volt igy nem voltak gondok!Jobb ha mindkettő gyereket abba az osztályba iratod amelyiket most végeztek, tehát imsételnek a nyelv miatt! Ez semmi gondot nem okoz később sem, viszont óriási segítség nekik, hogy nem nagyon kell a tananyaggal foglalkozniuk!!
DCT
- blankuci
- Nem elérhető
- Junior Member