Beiskolázás

Több
13 éve 4 hónapja #6069 Írta: pappandrea
pappandrea válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Sziasztok! Lenne egy olyan problémám, hogy most mennénk ki édesanyámhoz Németországba (Korbach, Hessen tartomány)és van egy 11 éves öcsém, aki most menne 5. osztályba mivel késett egy évet és érdekelne hogyan működik a beíratás, vagy járhat - e egyáltalán iskolába, felveszik-e mivel semmit nem tud németül, mert egy éve tanul nyelvet, de az is angol. Ha valaki tud akkor legyen szíves segítsen... Nagyon örülnék neki, mert tanácstalanok vagyunk... Köszönöm előre is... Andi

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 4 hónapja #6072 Írta: VERON
VERON válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Sziasztok. Most szeretnék én is Németországba menni szeptemberbe dolgozni, de a 13 éves fiamat is mindenképpen magammal akarom vinni, ő most járta ki a 6. osztályt, 6 éven keresztül tanult németül,de persze azért olyan sokat nem tud. Szerintetek fölveszik őt is az iskolába , vagy pedíg kikell hagynia egy évet, míg megtanul jól németül? Vagy ha felveszik iskolába mit fog ott érteni, vagy az nem gond ott?

Több
13 éve 3 hónapja - 13 éve 3 hónapja #6244 Írta: bnemonika
bnemonika válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Sziasztok!

- A nyári szünet milyen hosszú a suliban és hogyan lehet eltölteni? Mik a lehetőségek? Tartományonként változó vagy sulitípusonként változó?

- Ha beteg a gyerek, ki tud otthon maradni vele, és hogyan? Kiírja az orvos? A cégnél ez mennyivel kevesebb napi bért jelent a munka helyett? A cégek hogyan állnak ehhez a kérdéshez? Lehetséges, hogy nem vesznek fel valahova, mert kisgyerekem van, vagy mert kettő gyerekem van és betegek lehetnek néha?

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 3 hónapja #6258 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia,
www.schulferien.de
Szerintem a szünetet ugy tölti el a gyerek, ahogy megszervezitek. Ugy tudom, magyarorszagon sincs ez különösebben megszervezve, vagy rosszul tudom?
es: ha beteg a gyerek, betegallomanyba vesznek, ha kell. Ha jol tudom, az elsö hat hetben nem csökken a fizetes, de ezt a munkaltato fizeti, es termeszetesen nem örül a betegallomanynak.
Es: nekem csak par dolgozom van, de ha valaki rendszeresen betegallomanyban van, akkor 1. nem szamitok ra, 2. nem hosszabbitom meg a szerzödeset.

szia:
Eva

Több
13 éve 3 hónapja #6595 Írta: efpee
efpee válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy tudtok-e Münchenben olyan iskolát (iskolákat), ahol 6, 11 és 14 éves lányaim el tudnának kezdeni tanulni a német tanulásával együtt, vagy csak a nyelv tanulását, mert még nem beszélik a németet.
Köszönöm, ha válaszoltok.

Több
13 éve 3 hónapja #6612 Írta: hulljulia650827
hulljulia650827 válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Kedves pappandrea!Én julius végén jöttem a kisfiammal Aßlarba,szintén Hesse tartomány.Ő 14 éves.Találtunk a közelben egy Gesamtschulet/4.osztály után ide járnak/.Odamentünk,elmondtuk,hogy a gyerek iskolába szeretne járni.Egy orvosi vizsgálatra volt szükség,amire az iskola szerzett gyors időpontot,és már mehetettis suliba.Olyan osztály,ahol csak külföldiek vannak,karácsonyig csak a németet nyomják,van egy kis matek,sport és művészeti óra.Aztán majd meglátják hogy fejlődik a gyerek.