Bankszámlanyitás

  • pnora81
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 5 hónapja #1522 Írta: pnora81
Bankszámlanyitás téma létrehozva pnora81 által

Sziasztok,

Nemetorszagi bankszamlanyitasban szeretnek segitseget kerni. Az ebay-en szeretnek eladni ezt-azt. Hogy Magyarorszagon ne legyen nyoma a penzugyi tranzakcioknak a bankoknal, ezert arra gondoltam, hogy Nemetorszagban, esetleg Ausztriaban nyitok szamlat. Amire szuksegem van a szamlakezelessel kapcsolatban: tudjak utalni, utalast fogadni es mindezt megtehessem illetve nyomonkovethessem a neten, na meg egy Paypalt regisztralhassak a szamla moge.

- Milyen feltetelekkel tudok Nemetorszagban egy ilyen szamlat nyitni magyar allampolgarkent?
- A magyar hatosagok kapnak-e ertesitest a nemet szamlanyitasomrol?
- Tud-e valaki ajanlani konkret bankot, szamlacsomagot?

Egyelore ezek lennenek a kerdeseim, koszonom szepen elore is a segitsegeteket!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 5 hónapja - 13 éve 5 hónapja #1523 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Bankszámlanyitás

pnora81 írta::

Sziasztok,

Nemetorszagi bankszamlanyitasban szeretnek segitseget kerni. Az ebay-en szeretnek eladni ezt-azt. Hogy Magyarorszagon ne legyen nyoma a penzugyi tranzakcioknak a bankoknal, ezert arra gondoltam, hogy Nemetorszagban, esetleg Ausztriaban nyitok szamlat.

Ezért teljesen felesleges külföldön számlát nyitni mert az ebay tranzakciók nem jelennek meg a bankszámlán csak azok a tranzakciók amikor a paypal vagy moneybookers account-ról letöltesz a bankszámládra. Amiért említettem a moneybookers-t, hogy Ők adnak évi 10 euróért MasterCard-ot is amivel könnyen juthatsz a pénzedhez úgy, hogy az nem kelti fel egy magyar intezmény, hatóság figyelmét sem. Természetesen ha nem vallod be az így szerzett jövedelmed, tartózkodási helytől függetlenül adócsalást követsz el. Tehát ha a "szeretnek eladni ezt-azt" inkább folyamatos kereskedelmi tevékenységet takar akkor külföldi cégben érdemes inkább gondolkodnod.
A németországi munka cikkünkben elegendő információ van a bankszámlanyitásról is de ettől függetlenül reméljük lesz aki megosztja tapasztalatait a németországi bankokat illetően. ;)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • helga1000
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 5 hónapja #1529 Írta: helga1000
helga1000 válaszolt a következő témában: Bankszámlanyitás

Alapvetöen németországi bejelentett lakcím (ha ilyen nincs, akkor hadd ne adjak tippeket) és lehetöleg negatív bejegyzés nélküli Schufa információ kell hozzá (a Schufa kb. a BAR listának - most épp nem tudom hogy hívják otthon - felel meg, elvileg ha van negatív bejegyzésed, attól még lehet számlád - Guthabenkonto -, legfeljebb nem minden bank vállalja).

Gyakorlatilag olyan bankról, akinek ne lenne online bankingja nem tudok. Konkrét számlára javaslatot nehéz adni (egyrészt mert idöigényes), mert nem lehet tudni pontosan, hogy neked mi a fontos. Akarsz-e kp-ben befizetni (akkor egy tiszta online bank nem jó), hol akarsz pénzt felvenni a kártyával (ha Németországban, akkor fontos, hogy mennyi saját (ill. adott csoporthoz tartozó pld. Cash-Group) automatája van a banknak, ha külföldön, akkor nem mindegy, hogy az eurozónában vagy-e vagy pld. Magyarországon. Ki kell számolni, neked mi éri meg. Alapvetöen egy magánszámla havonta kb. 0-10 EUR közötti költségvonzattal jár, több helyen bizonyos összeg (banktól függ mennyi, kb. EUR 1200 EUR ált.) beérkezése szükséges az ingyenességhez, de vannak különösebb megkötések nélküli számlák is. Nem javaslat, de megnézheted a dkb internetes számláját.

A számlanyitásról nem értesítik sem a BND-t, sem az Interpolt, de nyugodj bele abba, ha Finanzamt szemet vet rád, akkor lazán leellenöriz és tudni fogja hol és milyen számlád van. Persze havi 1-2000-es forgalommal még valószínü nem tünsz fel, de ha ennél jóval több, akkor lehet okod aggodalomra.

Az ebay-es kereskedelemröl meg csak annyit, soha ne felejtsd el, a nagy testvér figyel és alkalomadtán a saját vádiratodat te magad szállítod, tulajdonképpen tele van jól elrejtett taposóaknákkal. Ha persze 20 db örökségböl származó, használt agyagköcsögöt akarsz apránként eladni, abból semmi baj sem lesz. De ha elkezdesz nagy tételben (kereskedelmi mennyiség - aminek bíróságonként változik a definiciója) új árukat forgalmazni, akkor - a teljesség igénye nélkül - a következöket hívhatod ki magad ellen. Maga az ebay kezd el izélgetni, hogy jelentsd be magad kereskedöként (ha nem teszed, akkor simán kizárhat, ha pedig megcsinálod, akkor mindenféle ÁSZF-et irogathatsz, kell minimum a Gewerbeanmeldung, stb.), az ebay-t figyeli a Finanzamt (ugye el tudod képzelni mi van akkor, ha rádszállnak), de belefuthatsz egy galád ügyvédbe vagy konkurrensbe akik Abmahnung-ot küldözgethetnek (márka- és versenyjogi témákban). Ezek ára egyenként lazán lehet négyszámjegyü...

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 1 hónapja - 12 éve 1 hónapja #14364 Írta: KBarbara
KBarbara válaszolt a következő témában: Bankszámlanyitás

Légyszi segítsetek Németországban szeretnék számlát nyitni ,ahova a párom a kinti fizetését utalhatnák, ill. később az én fizetésem is arra menne .Jelenleg magyar banknál van számlánk,de miután én is kimegyek ezt meg szeretnénk szüntetni ill. ott kint amúgy is kell majd.
Lényeg : olyan bankot ajánljatok aminek sok automatája van (főleg Stutgart környékén) és nem von le sokat levételkor,utaláskor,havi zárlatra stb.
-. tehát egy normális bankot -ha van ilyen , Aminek az internetes honlapja is jó .
Nagyon köszönöm a segítségeteket .

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 1 hónapja #14367 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Bankszámlanyitás

KBarbara írta: Légyszi segítsetek Németországban szeretnék számlát nyitni ,ahova a párom a kinti fizetését utalhatnák, ill. később az én fizetésem is arra menne .Jelenleg magyar banknál van számlánk,de miután én is kimegyek ezt meg szeretnénk szüntetni ill. ott kint amúgy is kell majd.
Lényeg : olyan bankot ajánljatok aminek sok automatája van (főleg Stutgart környékén) és nem von le sokat levételkor,utaláskor,havi zárlatra stb.
-. tehát egy normális bankot -ha van ilyen , Aminek az internetes honlapja is jó .
Nagyon köszönöm a segítségeteket .


Az online bankokat ajánlom neked, mert úgy
látom nem a minőség kell, hanem az olcsóság!

Különben nekem a sparkasse-vel 23 éve semmi bajom....(onlinebanking, 2 VISA > platina, stb)
KP. soha nem kell mert van csekkártya és hitelkártya amit még a mexikói, taiföldi és a magyar éttermekben is elfogadnak!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 1 hónapja #14368 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Bankszámlanyitás

Szia Barbara,

pld: Deutsche Bank a legmegbízhatóbb, és mindenhol jelen vannak az országban. Stuttgartban 13 kirendeltséggel.
www.kaufda.de/Filialen/Stuttgart/Deutsche-Bank/v-r840
www.deutsche-bank.de/pbc/pk-index.html?start&kid=i.9125.90.70

vagy: BBBank, minden egyes pénzfelvét az automatából ingyenes, és nincs havidíj, de kevés automatájuk van. (2 kirendeltség Stuttgartban, 2 automatával)
www.bbbank.de/

vagy: Postbank. Mindenhol ottvannak.
www.postbank.de/privatkunden/pk_filialsu...E08889053866C.B121DE
www.yellowmap.de/Partners/PostbankFCSuch...SingleSlot=Stuttgart

vagy: Sparkasse "Großraum" Stuttgart(vonzáskörzet) 99 (szinte hihetetlen!) kirendeltséggel.
Magyarul minden bokorban van irodájuk!
www.kaufda.de/Filialen/Stuttgart/Sparkasse/v-r839
www.sparkasse.de/privatkunden/

A weboldalak minőségét pedig bíráld el magad ;)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: magyaranyuka, bessy, HelgaL, jánsze

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!