Adófizetés Németországban
- Roxa
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 25
Az 5-ös az egyik lehető legrosszabb kategória, tehát abba kell kerüljön a kevesebb jövedelmű, hisz a fizetésnek közel a fele levonásra kerül.Szilvi írta: Szia Astarta,
Amit én "tanultam" eddig a fórumon adóosztályból , abból az jött le a számomra, hogy a 3-5 adóosztály választása házaspárok esetén akkor gyümölcsöző, ha a kisebb jövedelmű a 3-asban, és a nagyobb jövedelmű az 5-ösben van. .
Javaslom ne találgassatok. A neten létezik több Steuerklassenrecner, ahova be kell ütni A és B fizetését, majdan a rechner megmutatja, melyik kategóriával járunk jobban. Én ezt kedvelem a legjobba, ez megmutatja pontosan, hogy melyik kategóriában, mennyi a kb. levonás:
Adóosztály kalkulátor
Mondd meg az igazat, úgysem hiszik el!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Roxa
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 25
http://www.nettolohn.de/rechner/steuerklassenrechner.html
Mondd meg az igazat, úgysem hiszik el!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
- vaso
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
A férjem Németországban dolgozik én Magyarországon maradtam a gyerekkel GYED-en. Steuerklasse 1-ben van, ma az adóhivatalban át akart jelentkezni a 3-ba, mire a kezébe nyomtak egy magyarul is lefordított nyomtatványt, hogy ezt nekem Magyarországon az adóhivatalban le kell igazoltatnom.
Itt írtatok olyat, hogy mindegy melyik adóosztályban van az ember, mert év végén visszakapja a különbözetet. Ezt jól értettem? És ha igen mi alapján?
A kettős háztartás vezetés után járó adókedvezményről is tudtok nekem valamit esetleg írni?
Köszönöm előre is!
Vaso
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Akkor kapja vissza a különbözetet ha másik (kedvezőbb) kategóriába kerül.vaso írta: Itt írtatok olyat, hogy mindegy melyik adóosztályban van az ember, mert év végén visszakapja a különbözetet. Ezt jól értettem? És ha igen mi alapján?
- vaso
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0