Adófizetés Németországban
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Itt nincs ilyen, hogy "föállású anya". A német államnak nincs annyi pénze.....! A kedvezmények inkább évvégén az adóbevallásnál jelentkeznek jobban. A családipótlék ami itt a "Kindergeld" az viszont havonta jár vagy itt vagy otthon! (Bejelentés kérdése.) Ha itt akkor a párod csak a 2-es adócsoportot kaphatja, mert nem vagytok házasok!Vatbrigi írta: Köszi a segítséget!!!!!A főnöke is így mondta,mert a táblázaton ahogy néztem kb 6696 EU jár a gyerekekre egy évben!!!!Az már nekünk nagyon jó,mert az Ő fizetése akkor szinte adómentes lenne!!!!!Nem tudom hogy jobban jár-e ha házasok vagyunk mert Én főállású anya vagyok és nekem nem sok a jövedelmem?Köszi még egyszer a segítséget!!!!Nagyon jó ez az oldal,mert nagyon sok kérdésre talál választ az ember!!!!!!
Ha házasok vagytok akkor viszont 3. adócsoprtnál már jelentös az elvonási különbség amit havonta érzeni! (Több a nettó!) A döntés a tietek, de elötte üljetek le számolni!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Vatbrigi
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 1
Nagyon sokat segítettél!!!!!Én a múltkor írtam az itthoni MÁK-nak és azt mondták,mivel nekem nincs jövedelmem, a párom az egyetlen kereső,és mivel Ő Németországban dolgozik(adózik)így ha Mi itthon vagyunk akkor is kint jár a családi pótlék ha nem vagyunk kint bejelentve!!!!!!
Na majd számolunk hogy melyik lenne a jó megoldás!!!!!!
Viszont akkor csak adóbevalláskor tudjuk majd visszaigényelni az adókedvezményt,és azt is majd csak akkor ha kint lesznek bejelentve a gyerekek!!!!!Ugye?
Hát nem egyszerű ez az egész,de majd ki fórja magát!!!!!!
Köszi mindent!!!!
Üdv:Vatbrigi!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Egyszerű ez azért! A lakhely szerinti illetékes hivatalok folyósítanak mindent azzal a kiegészítéssel, hogy itt kint a BRD-ben csak akkor jár a jobb adócsoport ha házasok vagytok! Ennyi röviden!Vatbrigi írta: Köszönöm szépen a segítségedet!!!!Nagyon sokat segítettél!!!!!Én a múltkor írtam az itthoni MÁK-nak és azt mondták,mivel nekem nincs jövedelmem, a párom az egyetlen kereső,és mivel Ő Németországban dolgozik(adózik)így ha Mi itthon vagyunk akkor is kint jár a családi pótlék ha nem vagyunk kint bejelentve!!!!!!Na majd számolunk hogy melyik lenne a jó megoldás!!!!!!Viszont akkor csak adóbevalláskor tudjuk majd visszaigényelni az adókedvezményt,és azt is majd csak akkor ha kint lesznek bejelentve a gyerekek!!!!!Ugye?
Hát nem egyszerű ez az egész,de majd ki fórja magát!!!!!!Köszi mindent!!!!Üdv:Vatbrigi!
Egy jó ideje, mindkét ország megkéri a másiktól (kölcsönösen) az igazolást, hogy mit és menyit kap a személy! Ezért nem lehetséges az, hogy a gyerekek otthon vannak, de itt kapjanak valamit. Itt kell, hogy iskolakötelezettek is legyenek később!
DCT
- Vatbrigi
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 1
Erre írtam nekik hogy Én meg a gyerekek itthon vagyunk,de azt írta vissza hogy akkor is kint vagyunk jogosultak mindenre,ha Mi itthon is vagyunk!!!!!
Tényleg bonyolult ez az egész!!!!!Most is azt olvastam itt a fórumon hogy ha házasok lennénk nem kell kiköltözni,csak az igazolás hogy itthon mennyit keresek és már így jogosult lenne a párom a kinti adókedvezményre!!!!!!
Na majd látjuk mi lesz!!!!!
Köszi mindent!!!!
Üdv:Vatbrigi!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Vatbrigi írta: ....
Na majd látjuk mi lesz!!!!!Köszi mindent!!!!Üdv:Vatbrigi!
Ha házasok vagytok, az mindent leegyszerüsít!
DCT
- htimea
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 108
Igencsak hasonló kérdéseket tettem fel nyár elején a fórumon, nekem is DECOTEXT "magyarázott". ( köszi DTC sokszorosan megen)
Teljesen jogos, hogy a család intézményét támogatják, gondold csak át!
Augusztusban összeházasodtunk és sokkal egyszerűbb és egyértelműbb minden.
Ha amúgy is együtt tervezitek az életeteket, pluszban még kaptok egy napot az ünneplésre,a házassági évfordulót.))))))