Adófizetés Németországban
- beil62
- Látogató
Német cég alkalmazásában vagyok, 1-es adóosztályban.
A feleségem ki fog jönni, lesz bejelentett lakcíme, de egyenlőre még nem fog dolgozni. Így átkerülhetnék a 3-as adóosztályba? Esetle ha igen, akkor mi ennek a menete? Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Beil62, ha kedves nejed kijön és házasok vagytok (!) amit dokumentummal is igazoltok, akkor a 3-as adócsortot kapod meg. Ha ő is dolgozik majd, akkor választhatok a 4-4, vagy a 3-5 közöttbeil62 írta: Sziasztok!Német cég alkalmazásában vagyok, 1-es adóosztályban.A feleségem ki fog jönni, lesz bejelentett lakcíme, de egyenlőre még nem fog dolgozni. Így átkerülhetnék a 3-as adóosztályba? Esetle ha igen, akkor mi ennek a menete? Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.
DCT
- laszlo888
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 48
Egyébként az adóosztály módosítása szakirodában is, de a lakóhely szerint illetékes adóhivatalnál is kérelemezhetö.
- sziszko
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Előre is köszönöm!
Szilvi
- beil62
- Látogató
DECOTEXT írta:
Kedves Beil62, ha kedves nejed kijön és házasok vagytok (!) amit dokumentummal is igazoltok, akkor a 3-as adócsortot kapod meg. Ha ő is dolgozik majd, akkor választhatok a 4-4, vagy a 3-5 közöttbeil62 írta: Sziasztok!Német cég alkalmazásában vagyok, 1-es adóosztályban.A feleségem ki fog jönni, lesz bejelentett lakcíme, de egyenlőre még nem fog dolgozni. Így átkerülhetnék a 3-as adóosztályba? Esetle ha igen, akkor mi ennek a menete? Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.
Szia!
Köszönöm a válaszod! Így gondoltam, de jó, hogy megerősítettél.
- beil62
- Látogató
Szia!nemet-ado.de írta: Amennyiben 20 ezer € felett van a bruttód, úgy jársz a legjobban, ha a feleséged egyáltalán nem jelentkezik be Németországba.
Felette van. Miért járnák úgy jobban?