Adófizetés Németországban

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 4 hónapja #6065 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Adófizetés Németországban

Szia kema,

Csak azt tudom, amit en tapasztaltam. A mi Steuerberaterünk a bevetel alapjan ker, ha több a beveteled többet, ha kevesebb, kevesebbet. Van valami tarifa erre. De olyat is hallottam, hogy fix havi összeget ker.
Nekem jobban tetszik a bevetelaranyos megoldas. A mienk megirja a munkaszerzödeseket is, a berszamfejtest megcsinalja, tanacsot ad. Azt hiszem, jol jartunk vele.

szia:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• kema82
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 4 hónapja #6070 Írta: kema82
kema82 válaszolt a következő témában: Adófizetés Németországban

Szia!

A férjem alkalmazott egy cégnél. Ti vállalkozók vagytok, nem?

Több
13 éve 3 hónapja #6131 Írta: laszlo888
laszlo888 válaszolt a következő témában: Adófizetés Németországban

Helló Kema!

Sajnos a 3 nappal ezelöti kérdésre csak most van lehetöségem válaszolni:

Az adóosztály évközben történö módosításához, a németországi adótanácsadói irodák általában rendelkeznek a szükséges formanyomtatványokkal.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kema82

Több
13 éve 3 hónapja #6286 Írta: csavar
csavar válaszolt a következő témában: Adófizetés Németországban

Üdvözlet,

Választ keresek egy kérdésre, :) mert ebben a formában nem találtam választ sehol a neten.

Adózás szempontjából mi a helyzet, ha a házaspár egyik fele németországi munkavállaló, ide bejelentett lakcímmel, betegbiztosítással mindennel, a másik fél pedig tartós kiküldetésben van? A feleségem kint dolgozik már egy éve, én pedig idén 18x napot meghaladóan fogok kiküldetésben kint dolgozni. Ha minden igaz a személyi jövedelemadót az erre vonatkozó időszakra ide fogom fizetni, bár otthoni lakcímmel rendelkezem.

A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben ez családi adózásnak számít, és a 4-es mind a két fél dolgozik kategóriába fogunk kerülni?. Ha jól számoltam a kalkulátorral, nagyon nem mindegy...

Segítségeteket előre is köszönöm.

Több
13 éve 3 hónapja #6345 Írta: laszlo888
laszlo888 válaszolt a következő témában: Adófizetés Németországban

Az adóbevallást készíttö (készíttetö) házaspár dönti el, hogy összevont (u. n. családi), vagy külön-külön (egyéni) adóbevallást akarnak-e benyújtani.

A családi bevallás általában -ha nem is minden esetben - kedvezöbb.

Arra a rendelkezésre álló adatok alapján nem tudok válaszolni, hogyan jár az elözö kérdés feltevöje jobban, de ha az adóbevallás elkészítésével egy szakirodát bíz meg, ott ez úgyis ellenörzésre kerül.

Több
13 éve 3 hónapja - 13 éve 3 hónapja #6378 Írta: Donwori
Donwori válaszolt a következő témában: Adófizetés Németországban

A segítségét szeretném kérni azoktól akik hasonló módon indultak el Németországba.Én és a kisfiam itthon maradunk a párom sajnos nem tud minket még magával vinni.Nem vagyunk házastársak.Így nem tudom,hogy milyen adókategóriába fog tartozni a párom.Nem tudom,hogy az számít-e,hogy van apasági nyilatkozat.Várom válaszotokat.