Adófizetés Németországban
- Eva10
- Látogató
Viszont azt tartom, hogyha nincs bejelentve, de tartosan Nemetorszagban tartozkodik, az problema lehet. Egyreszt a biztositas. Amig nincs baj,addig nem erdekes,de csak legyen egyszer beteg, majd kiderül,mit fizetnek, mit nem. illetve lehet, hogy nem derül ki,mert esetleg nem is tudja, mit kapna, ha biztositva lenne.
Masreszt: csak az kell, hogy valaki bejelentse,hogy rendszeresen itt tartozkodik. Nem ritkak az ilyen bejelentesek. Nalunk pl kutya van. A kutyanak otthon Magyarorszagon volt haza a kertben, de sosem ment bele, egyebkent sincs gyakran a kertben. Par honap utan jött egy nö,hogy ö az allatvedelem miatt serelmezi,hogy a kutyanak nincs haza. Haz most mar van, de most sem megy bele...
szia:
Eva
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- btgyrgytms
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 4
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
btgyrgytms írta: Érdeklődnék ,ha valaki bejelentkezik a német adó hivatalnál.Akkor kell valamely osztályba soroltatnia önmagát. Mi a helyzet akkor ha van két kiskorú gyermek de azok Magyarországon élnek. Ezt is a Finanzamt tudomására kell hozni, akkor más csoport besorolásba kerülök? S ezt a születési anyakönyv másolatával elég-e igazolni?Köszönettel-TOM
Szerintem elég a szül.any.kiv. németre forditva. Igy a 3-as adócsoportot
kaphatod meg! Ha eddig más volt: 1x egy évben (bármikor) lehet változtatni!
UI: nálam is igy volt, igaz jó régen. A nejem és a 2 gyerek
otthon volt Mo.-on mig én itt kint dolgoztam már a 3-as adócsoporttal!
DCT
- btgyrgytms
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 4
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
btgyrgytms írta: Jól gondolom , ha valakinek több állása van akkor minden álláshoz ki kell váltania az adószámot s ezáltal a 6-os osztályba kerül? TOM
Tudtommal csak az adócsoport változik! Ennek mindenképpen számolj utána, mert lehet, hogy nem éri meg! Lányom egyszer dolgozott igy, mert nem akart munkahelyet változtatni. Alig maradt a második állás keresetéböl! Nem is csinálta sokáig!
DCT
- zoltanjuhasz
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy mi a teendőm ha én a feleségem nélkül megyek Németországba dolgozni. Kell-e vinnem, valamilyen papírt németre fordítva, hogy minél kedvezőbb adókategórába essek.
Illetve kell-e magam valahol bejelentenem.
Elvileg a munkáltatóm már mindenhol bejelentette a munkaviszonyomat ami okt. 4-től esedékes.
Köszönet mindenkinek ezért a fórumért