Hausengel GmbH információkérés
- arni
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 5
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
1. Melyik cégről?arni írta: olvastam a Facebookon egy-két rossz tapasztalatot a cégről,
2. Olyan nincs, hogy egy cégről mindenki csak ódákat zeng!
- arni
- Nem elérhető
- New Member
Bajom nincs velük, csak ha váltanék később, és tovább élnék mint egyéni vállalkozó akkor se szeretném hogy legyen! Fogalmam sincs mire kell figyelnem, egyelőre örültem hogy van munkám.
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
A szerződésre pl. figyelhetnél! Ez így nem munka hanem fekete munka. Ennek én nem örülnék!arni írta: Fogalmam sincs mire kell figyelnem, egyelőre örültem hogy van munkám.
- arni
- Nem elérhető
- New Member
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
arni írta: Szerződés van, aláírva hivatalosan, az én példányom megvan csak az övék keveredett el valahova. Ígérték 2x hogy küldik a másolatot amit vissza kell majd szignózva küldenem de az irat csak nem akar ideérni, Az biztos hogy nem fekete munka, és én változatlanul bizakodom, hogy minden rendben lesz velük. Igazából mást nem is nagyon tehetek.
Azért nézd meg tüzetesen ezt a "szerződést" mert a cégeknél nem keveredik el csak úgy egy ilyen papir. Ennek több oka is van, de csak itt kettő: először is van egy általad aláírt papír (ami ugyan eltünhet), de ezt aktaszámmal lefűzik és több helyen (!) bejegyzik. A másik, hogy van egy személyi nyilvántartásod (digitális) ahol szintén egy számmal látnak el. Nézd meg a papirodon, hogy van e céges jelzés, banki kapcsolat, a cég adószáma stb., mert ha ez amit kaptál csak egy cetli, akkor az kevesebbet ér, mint az a papir amire kinyomtatták! Nem árt az sem ha a fizetési papirolkat megnézed. (Minden fizetésnél kell kapnod egy "Gehaltsabrechnung"-ról szóló akármit, ahol a járulékok és minden elvonás, illetve pótlékok fel vannak tüntetve. Kézz körül az interneten, hogy hogy kell ezeknek kinézni. PL. ILYEN
Ha nem hasonló, akkor riadó! Telefonálj a betegbiztositónak és az adóhatóságnak, hogy kapnak e utánad járulékot ? (Ez jobb személyesen) Szerintem nézz utána a dolgoknak mert ez nekem nagyon fekete munkának látszik!
DCT