Albérlet, lakhatás
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 169
DECOTEXT írta:
Messze nem! Itt a bérlakásoknak van kultúrája és törvénnyel irányitott jó rendszere van! Garatntálom, hogy nem ugyan az mint Mo.-on! A BRD-ben a lakosság 70-75%-a bérlakásban él, s nincs magántuljadona. Mo. a lakossság közel 85%-a lakik magántulajdonban, s ennek a fele nem tehermentes, az az nyakig el vannak adósodva! (Forrás: HVG)Aniko79 írta: 5 évig éltünk albérletbe, tudom mivel jár. Igaz, itt Mo-on, de a lényege ugyanaz.
Sokkal jobb és kötetlenebb egy bérlakás! Ráadásul
bármikor oda mész lakni ahol munkát kapsz!
Lám lám, néha azért írsz olyat is, amivel egyetértek
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
Kérlek, arról se feledkezz meg, mikor azt írta:zigeuner írta:
DECOTEXT írta:
Messze nem! Itt a bérlakásoknak van kultúrája és törvénnyel irányitott jó rendszere van! Garatntálom, hogy nem ugyan az mint Mo.-on! A BRD-ben a lakosság 70-75%-a bérlakásban él, s nincs magántuljadona. Mo. a lakossság közel 85%-a lakik magántulajdonban, s ennek a fele nem tehermentes, az az nyakig el vannak adósodva! (Forrás: HVG)Aniko79 írta: 5 évig éltünk albérletbe, tudom mivel jár. Igaz, itt Mo-on, de a lényege ugyanaz.
bérlakásból napi 70 km-re jártak dolgozni! És most már több mint 10 éve élnek ugíanabban a bérlakásban, és valszeg nyugdíjjig abban fognak lakni. Hol érte meg fizetni a lakbért mikor abból már szerintem megvehették volna.
Van amikor a bérlakás a jó megoldás, de ha valaki megtalálja azt a helyet ahol igazán szivesen él, és ott munkát is talál, (vagy vállalkozik), akkor biztosan jobb megoldás a tulajdon. Én bizony azt olvastam, hogy még itt No-ban is a dolgozó emberek fele saját lakásban, házban él. Az biztos, hogy az én kollégáim szinte kivétel nélkül.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 169
peteratde írta:
DECOTEXT írta:
bérlakásból napi 70 km-re jártak dolgozni! És most már több mint 10 éve élnek ugíanabban a bérlakásban, és valszeg nyugdíjjig abban fognak lakni. Hol érte meg fizetni a lakbért mikor abból már szerintem megvehették volna.
Van amikor a bérlakás a jó megoldás, de ha valaki megtalálja azt a helyet ahol igazán szivesen él, és ott munkát is talál, (vagy vállalkozik), akkor biztosan jobb megoldás a tulajdon. Én bizony azt olvastam, hogy még itt No-ban is a dolgozó emberek fele saját lakásban, házban él. Az biztos, hogy az én kollégáim szinte kivétel nélkül.
Ebben is van valami, de én még csak fél éve vagyok itt, még képlékeny minden. De ha veszek is valamit, az valószínű inkább ház lesz.
- Ivett1990
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 2
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Ha varosban laksz, akkor altalaban az igaz, hogy kb. 20-25eves berleti dijbol tudsz kifizetni egy ingatlant, akkor ha beletolod az ingatlan ertekenek kb. 30-50%-at az elejen. Na most ha az elejen vagy a hitelfizetesnek, akkor bazinagy a riziko. Ha a vegere ertel es kozben nem tortent semmi akkor jol jartal v. epp nagyon nem, mert az ingatlanarak itt sincsenek boomban. Utolag meg minden befektetes maskepp latszik mint az elejen, ellenben a donteshozatal es a kockazatvallalas az elejen van! Itt ahol lakunk, a "jol fizetett" mernokkollegaknak sincs mindegyiknek sajat ingatlana, az atlagfizetessel rendelkezoknel meg senkirol nem tudok akinek lenne. Videken ez nyilvan itt is maskepp van. El kell donteni mi a cel, ki hol akar elnei es dolgozni, mi a kockazatvallalasi hajlandosag.peteratde írta:
DECOTEXT írta:
A vak ragaszkodas a sajat tulajdonhoz szerintem szimplan gazdasagilag is hulyeseg. Persze sok esetben megerheti..
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
peteratde írta: Van amikor a bérlakás a jó megoldás, de ha valaki megtalálja azt a helyet ahol igazán szivesen él, és ott munkát is talál, .....És most már több mint 10 éve élnek ugíanabban a bérlakásban, és valszeg nyugdíjjig abban fognak lakni. Hol érte meg fizetni a lakbért mikor abból már szerintem megvehették volna.
BINGO! S ott érte meg, hogy ha nyugdijasok leszünk akkor elmegyünk egy olcsóbb és sokkal melegebb klimájú orszába, és pálmák alól integetünk neked, amikor nyakig felöltözve imádkozol hogy masnapra elmúöjon a hófuvás! Tudod ki akar itt maradni nyugdjasként! S mig Te kényszerböl lakod a kis garzonodat, addig mi teraszos tengerre nezö házikóban gyönyörködünk a mediterrán naplementében.....
PS: Mo. pontosan ez a baj. Megveszik, nagy nehezen talán ki is fizetik mire
nyugdasok, de nem tudnak sehova elköltözni ahol munka van mert tulajdon!
Ha meg Te akarod eladni, akkor kénytelen vagy annyiért adni amennyit a piac
ad, s rendszerint erre ráfizet az eladó! Ehez aztán még jön egy passziv
effektus is: ha valaki örökli szintén eladja, mert garantáltan nem fognak
odaköltözni ahol Te vetted az ingatlant! Na, akkor most mi lesz a vége?!
DCT