Albérlet, lakhatás

Több
12 éve 2 hónapja - 12 éve 2 hónapja #23958 Írta: Kati
Kati válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Sziasztok
A lakasunk peneszes es a lanyom mar erösen allergias ra napi szinten el van erösen dugulva az orra. Mar reg ota masik lakast keresünk keves szerencsevel eddig.
Tudd e valaki ra gyogymodot, megoldast ajanlani?
Nagyon köszönöm a valaszaitokat. :)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #23968 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Kati írta: Sziasztok
A lakasunk peneszes es a lanyom mar erösen allergias ra napi szinten el van erösen dugulva az orra. Mar reg ota masik lakast keresünk keves szerencsevel eddig.
Tudd e valaki ra gyogymodot, megoldast ajanlani?
Nagyon köszönöm a valaszaitokat. :)

Veszel pl. egy ilyen sprayt LINK ITT
Nem a reklam miatt, lehet barmilyen Schimmel-spray. Ahol peneszesedik, ott szepen vegigfujod egy ilyen spray-vel az utasitasnak megfeleloen, es szepen leszedi a peneszgombakat. Aktiv klor van benne, szal ha nem feher a felulet lehet meg fog latszani. BAr ha peneszes akkor ugyis mar fekete:) UTana ha tudod atkened vmilyen festekkel a feluleteket.
NU ez ideiglenes megoldas, idovel ugyis visszapeneszedik (penesz mogott van valami hohid a konstrukcioban valoszinuleg), de ez jelentosen csokkenti ezek utana gombasporat a levegoben. Addig mig elkoltoztok segithet..
HA meg a lakaskeresre akarsz gyogymodot, akkor az mas tortenet:)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kati

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 2 hónapja #23970 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Kati írta: SziasztokA lakasunk peneszes es a lanyom mar erösen allergias ra napi szinten el van erösen dugulva az orra. Mar reg ota masik lakast keresünk keves szerencsevel eddig.
Tudd e valaki ra gyogymodot, megoldast ajanlani?Nagyon köszönöm a valaszaitokat.

Hasnló eset volt a lányomnál, az előző lakásunkban! Allergiás köhögés, fulladás, stb. A tulaj azt állította, hogy nem szellőztetünk, holott az ablakok szinte mindig nyitva voltak, s télen is gyakran szellőztettünk! Gyógymód csak 1 van: KÖLTÖZNI! Lakást lehet mindenhol találni legfeljebb ingáznotok kell. Hidd el jobb mint az életveszélyes penész vagy gomba!

A következő lakásunk II emeleti tömbházban volt. (Ma is itt lakunk) A hygroszkop legtöbbször nem mutatja a páratartalmat mert 22% alatt nulláz. Esőben van hogy felmegy 35%-ra és ha a szobában száritjuk a ruhát, van, hogy 40% is lesz! 3 hét alatt elmúlt a köhögése annak idején!

Tudom, ez is kevés mert 50%-60% az egészséges, de még mindig jobb mint a veszélyes penész!

Für einen erholsamen Schlaf und ein gesundes Klima sollte die Luftfeuchtigkeit etwa 50 bis 60 Prozent betragen. .....
...Als Mittelwert kann 40-60% angenommen werden. Die relative Luftfeuchtigkeit sollte in Wohnräumen nie dauerhaft unter 30% oder über 70% liegen......

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kati

Több
12 éve 2 hete #26000 Írta: Ancsi82
Ancsi82 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Én nem igazán értem ezeket a rövidítéseket és a német nyelvet sem, szóval, ha nekem írtok, akkor lehetne, hogy magyarul írjátok v. magyarul is??
Köszönöm szépen!
Pl. mit jelent az NK és a BRD minek a rövidítése???
Lehet, hogy most hülyének néztek, de fogalmam sincs!:(
A választ köszi, igen gondolom, hogy ha frekventáltabb a környék, akkor az albérlet is húzósabb, de nagyon vidékre, akkor sem szeretnék költözni!
Fontos, hogy gyalog is elérhető helyen legyen az iskola, óvoda, bevásárlási lehetőség, orvos stb...!
Nagyon nem szeretik a sok gyerekeseket kin? Mármint a főbérlőkre gondolok. Emiatt egy kicsit izgulok azért!!:(
Remélem szerencsénk lesz!
Párom úgyis előre megy, meglesi a dolgokat, aztán majd meglátjuk, hogy hogyan tovább!

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
12 éve 2 hete #26007 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

dct!!!

Török bérbeadónál akik már a60-as években idejöttek!

Meg valami amit esetleg meg te sem tudsz.
A török allampolgarok tamogatva vannak a török bankoktol, ha immobilieneket
akarnak megvasarolni vagy epiteni.
Feltetel:
csakis törökök lehetnek a berlök !!! :whistle:
Eves kamat 1,2- 1,8 5 p.a. :whistle:
Cool ge?? Es akkor hol vannak a magyar bankokß
Miert vannak? :woohoo:

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!

Több
12 éve 2 hete #26031 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Ancsi82 írta: Én nem igazán értem ezeket a rövidítéseket és a német nyelvet sem, szóval, ha nekem írtok, akkor lehetne, hogy magyarul írjátok v. magyarul is??
Köszönöm szépen!
Pl. mit jelent az NK és a BRD minek a rövidítése???
Lehet, hogy most hülyének néztek, de fogalmam sincs!:(

Egyszer DCT irt egy hosszu osszefoglalot a roviditesekrol. Keress ra a keresovel! (Mintha ebben a topic elejen lenne, de nem biztos)
NK: Nebenkosten
BRD: Bundesrepublik Deutschland