Albérlet, lakhatás
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
1./ Nebenkosten, Bundesrepublik DeutschlandAncsi82 írta: 1./ Én nem igazán értem ezeket a rövidítéseket és a német nyelvet sem, szóval, ha nekem írtok, akkor lehetne, hogy magyarul írjátok v. magyarul is??Köszönöm szépen!
Pl. mit jelent az NK és a BRD minek a rövidítése???
2./ Lehet, hogy most hülyének néztek, de fogalmam sincs!
3./ A választ köszi, igen gondolom, hogy ha frekventáltabb a környék, akkor az albérlet is húzósabb, de nagyon vidékre, akkor sem szeretnék költözni!
4./ Fontos, hogy gyalog is elérhető helyen legyen az iskola, óvoda, bevásárlási lehetőség, orvos stb...!
2./ Senki nem néz hülyének csak feltételezzük, hogy aki ki akar jönni, annak van egy alapszintü német tudása.
3./ Rossz politika, mert nagyon megnöveli a kezdeti költségeket. Városokban s belvársban jóval drágábak a lakások s gyakorlatilag alig van parkoló. (Kocsi pedig kellhet!)
4./ Álom, édes álom! Mi is városban lakunk, még sem egy egyik sem mert pl. a körzeti orvos a város másik oldalán lakik s ha valahova beutal szaladgálhatsz egész nap. Kocsi nélkül bevásárolni? Talán lesz busz az iskolához.....
S mi egy relativ kis városban lakunk! Egyébként sok faluban is van iskola és doki, de alkbérek lényegesen alacsonyabbak. Mi közel 10 évig laktunk falun s csak ezután költöztünk egy módszers és nyugis keresés után a szomszéd városba! Persze itt van a kocsi költsége, (ez városban s lesz hidd el!) de egy kis gép is megteszi, s ennek messze kisebb a költsége, mint a városi lakbérek!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ancsi82
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 1
Nem hiszem, hogy ekkora kiadást megengedhetünk majd magunknak, legalábbis az elején nem, hacsak nem úgy, hogy nekem is lesz munkám, mire kimegyünk!
Azért gondolkoztam Mannheimben, mert ott lesz ismerős, aki talán tud ebben-abban segíteni, akivel néha össze lehet járni beszélgetni!
A közvetítőt mindenképp el szeretnénk kerülni az albérletnél is és a munka keresésnél is!
Megmondom őszintén, hogy nem is nagyon tudom, hogy milyen városok vannak Mannheim környékén, még szét kell néznem alaposabban
Tudtok olyan oldalakat ajánlani, ahol kereshetnék munkát meg albérletet, de nem közvetítő?
!
- viza
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 10
http://www.immowelt.de
Mi is messzebb költöztünk az ismerösöktöl, mert ha odamegyünk ahol ök is vannak ott 1200-1600 €-ert +a nebenkosten a rezsi tudunk volna berelni lakäst ezt mi sem tudtuk volna fizetni. Az ottani ismerösök tudtak volna nekem munkät, de sajnos nyelvismeret nelkül nem ment a dolog.
Ti mikorra tervezitek a kiköltözest ? A gyerekeid häny evesek es värjäk mär a költözest ?
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 169
www.null-provision.de
De csak meg kell kérdezni a "jungs vom goockel"
- Toma81
- Látogató
Ancsi82 írta: Tudtok olyan oldalakat ajánlani, ahol kereshetnék munkát meg albérletet, de nem közvetítő?
!
Ancsi82!
ImmobilienScout24
- Nata
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 76
Decotext!
Azt hiszem teljesült az álmom
500m-es körön belül van az óvoda, iskola, gyerekorvos, klinika, Netto.
1000m-en belül van a háziorvos és a belváros (sétáló utca), 2 fürdő, óriási park, kilátó, játszótér.
Autónk pedig nincs és hidd el így is meglehetoldani a bevásárlást, persze kényelmesebb lenne autóval, de most egyenlőre ez van, de lesz ez még másképp is