Albérlet, lakhatás
- zitafi
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 20
DECOTEXT írta:
Kedves Zita, én szerzek neked Zalaváron 28-35 ezer forint körül szép nagy kertes házat + rezsi! Több más településen bármikor szerzek neked 50-60 ezer ft +rezsis lakást csak szólj! Ennyit az átlagos statisztikádról! Ugyankkor a BRD-ben 430 euróért a legtöbb városban meg sem mutatják a lakásokat, házról ne is beszéljünk! Akkor most mi van? Persze a keleti részen biztosan van sok olcsóbb bérlemény de hát ahoz meg gyomor kell..... Mecklenburg-Vorpommern-ben nagyon olcsó minden mert a munkanálküliség közel 30%-os, de próbálkozz pl. a bayoroknál hasonló olcsóságú bérleménnyel! A legtöbb helyen kinevetnek!zitafi írta: Igen, a lakbér meg a rezsi drágább. Sokkal drágább itt. De viszonyítsátok már légyszi a fizetésekhez!!! Most direkt utánanéztem neten a lakbéreknek. A mi régiónkban Magyarországon 90e és 140e Ft bérleti díj között vannak a 3szobás lakások. (na ja, nem Pest) Németben mi rezsi nélkül 430Eu-t fizetünk egy kb ugyanakkora lakásra, ugyanolyan paraméterekkel(tégla, szigetelt stb). Akkor most mi van???? Vesd össze az átlagfizetésekkel.
S a magyar "alacsony" bérekhez csak annyit, hogy az ország 2/3-a feketén dolgozik a minimálbére mellé + ehez jönnek a támogatások! No, akkor most hasonlitsd össze a jövedelmeket és a megélhetést!
Zalavár???? Most komolyan??? Egy alig 1000 fős településről beszélünk?
Én 30-40ezres városokat néztem, nem tanyákat
Nyugaton lakunk 430+rezsiért. Baden Württenberg. Heidelbergtől kb 10km, kisváros. Szerencsére meg is mutatták, meg is kaptuk a lakást.
A magyar viszonyokról többet nem vitázok, téged úgysem lehet meggyőzni a rossz helyzetről.
További szép napot!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Te úgy beszéltél Mo.-ról, hogy ott minden drága! Én kapásból egy csomó dolggal megcáfoltalak! Itt a BRD-ben is lakhatsz München központjában, 2500 euró/hó +rezsiért és lakhatsz 180 euróért pl. egy Zipke nevű, mecklneburgi kis faluban, ráadásul házban, kerttel! Arra akrtam felhíni a szives figyelmedet, hogy messze nem lehet általánosítani, ahogy ezt teszed! S azért mert Te nem tudtál Mo.-on jól megélni, még sok millióan ezt teszik!zitafi írta: Zalavár? Most komolyan? Egy alig 1000 fős településről beszélünk?
Én 30-40ezres városokat néztem, nem tanyákat
DCT
- krisztike708
- Látogató
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
krisztike708 írta: Szia!Mi a párommal Neumarkt Sankt Veit-ben lakunk.Én helyben dolgozok,a párom most fog elhelyezkedni Pfarrkirchen-ben.Ismerősöknél lakunk,de egyre kínosabb.Ha tudsz nekünk segiteni olcsó lakás ügyben vagy van ötleted,azt megkösszönnénk!Sajnos a nyelvet nem beszéljük és a telefonos ügyintézéshez,ill személyes találkozó(lakástulaj)segítség kellene.
Kedves Krisztike! Szólj a németül tudó ismerösödnek ahol
laktok, hogy segitsen! Biztos megteszi, mert az ö érdeke is....
Tipp: ne ragaszkodj a településhez ahol most vagytok úgy nagyobb az esély.
Nézelödjetek jó 100 km-es körben, ahonnan be tudtok járni a munkába!
DCT
- fever55
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
lenne pár kérdésem a rutinosabbak felé lakásbérlés-témában.
Pár hét múlva (január 14-én) kéne Münchenben kezdenem, kaptam egy állandó állást. Jelenleg (a lakáskeresés mellett) azon gondolkodom, hogy a lakásbérléssel együtt járó teendők hogyan épülnek egymásra.
Felvettem a kapcsolatot már pár helyi ingatlanossal, akik kérik a Mieterselbstauskunft formanyomtatványukban többek között a bankszámla-számot.
Ezt a folyamatot, ha jól látom, el lehet online is indítani, ám a folyamat lezárásaként majd személyesen be kell mennem egy bankba, ahol igazolom a személyazonosságomat, igaz? (És mindenképpen kell egy olyan - ideiglenes - postai cím, ahová a bank postázhat nekem papírokat - ezzel elvileg nem lesz gond.) Amíg ezek le nem zajlanak, nem lesz bankszámlaszámom - enélkül pedig Termin-t sem lehet megbeszélni az ingatlanossal, jól gondolom?
A lakásbérlés során sok helyen igénylik a SCHUFA-t is (tkp. egy adóslista megfelelője). Nekem ilyenem jelen pillanatban nincs, hiszen nem dolgoztam még Németországban, nincs számlatörténetem sem. A kérdés, hogy ennek ellenére kell ilyet kérvényeznem? (Csak hogy legyen egy azonosítóm, vagy bármi ilyen okból ) Esetleg elég az is, ha a munkaszerződésemet megmutatva látják a szerződött béremet. Ti mit tapasztaltatok ezen a téren?
Van még esetleg olyan papír, amit itthonról érkező új munkavállalónak az ingatlanos felé kötelezően produkálnia kell?
Köszönöm a válaszokat!