Albérlet, lakhatás
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
Annyit nem árt tudni rólam, hogy van közgazdász jellegű végzettségem is, ha régen volt is mikor megszereztem. De nem is ez a lényeg, hanem amióta az eszemet tudom üzleteltem kicsiben nagyban.
Mikor én befektetek akár rövid akár hosszútávon, mindig mindenféle szempontot figyelembe veszek. Amit DCT aki soha nem vállalkozott soha nem fog megérteni, hogyan kell egy dolgot üzleti szempontból értékelni, ahol sokminden mellet kockázatot is kell vállalni és azzal számolni is kell.
12 hónapja vagyok kint, eddig 11 havi fizetést kaptam. Gondolhatod mekkora összeget invesztáltam a lakásomba . Ennek az elmaradt haszna... számszakilag közelít a nullához.
Gondold el, ha 30% önrésszel veszem meg, és csak annyit törlesztek havonta, amennyi a bérleti díje lett volna, akkor 4,5 év alatt törlesztettem volna. Persze amint írtam, ez kiugróan szerencsés vétel volt.
Teljesen megértelek, hogy te másként, máshol akarsz élni az aktív éveidben, de nekem ráadásul ez a paradicsom. Az egyik ingatlan Makler azzal hirdette a házat:
"Éljen ott, ahol más a szabadságát tölti"
Hát én megvalótottam
Amint írtam ez egy üdülőpark. A nyaraló vendégek napi 69 eurót fizetnek egy olyan appartmanért, amiben lakom.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
peteratde írta: Szeretnék veled komolyabban is eszmét cserélni egyszer Biztosan élveznénk:)
Annyit nem árt tudni rólam, hogy van közgazdász jellegű végzettségem is, ha régen volt is mikor megszereztem. De nem is ez a lényeg, hanem amióta az eszemet tudom üzleteltem kicsiben nagyban.
Mikor én befektetek akár rövid akár hosszútávon, mindig mindenféle szempontot figyelembe veszek. Amit DCT aki soha nem vállalkozott soha nem fog megérteni, hogyan kell egy dolgot üzleti szempontból értékelni, ahol sokminden mellet kockázatot is kell vállalni és azzal számolni is kell.
12 hónapja vagyok kint, eddig 11 havi fizetést kaptam. Gondolhatod mekkora összeget invesztáltam a lakásomba . Ennek az elmaradt haszna... számszakilag közelít a nullához.
Gondold el, ha 30% önrésszel veszem meg, és csak annyit törlesztek havonta, amennyi a bérleti díje lett volna, akkor 4,5 év alatt törlesztettem volna. Persze amint írtam, ez kiugróan szerencsés vétel volt.
Teljesen megértelek, hogy te másként, máshol akarsz élni az aktív éveidben, de nekem ráadásul ez a paradicsom. Az egyik ingatlan Makler azzal hirdette a házat:
"Éljen ott, ahol más a szabadságát tölti"
Hát én megvalótottam
Amint írtam ez egy üdülőpark. A nyaraló vendégek napi 69 eurót fizetnek egy olyan appartmanért, amiben lakom.
Egyszer regebben mar beszeltuk itt a lakast/nyaralot amit vettel. Akkor arra jutottunk ha jol emlekszem, hogy azert az arert, meg, hogy ott van munkad, azt megerte megvenni.
- csokasbetti
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
SZÓVAL: párom kb 2 hónapja van kint(8 hónapos szerződést kapott,aztán reméljük meghosszabbítják)nekünk elég rossz az anyagi helyzetünk itthon ezért is ment ki,de terveink szerint megyünk utána október táján.van egy 11 éves lányom és a csavar,hogy most a napokban fogok szülni.Tehát egy 11 éves és egy kb 2 hónapos babával mennénk a párom után.Igazából szeretnénk is menni,de nagyon más megoldást nem is látok.Azt hiszem rendesen átrágtuk a dolgot.A párom jelenleg Pforzheim-ben lakik (szálláson) de Brettenben dolgozik.Ezen a környéken kéne lakást keresnünk.Tud valaki esetleg ebben ötleteket vagy segítséget adni??Szeretnénk kikerülni a közvetítő irodát ,mert az anyagilag nagyon sok.Hosszú távra tervezünk ,nem szándékozunk haza jönni még akkor sem ha nem hosszabbítják meg a szerződést..kell lennie majd menekülési útvonalnak ami nagyjából meg is van (legalább is tervben) Tudom sokan elítélnek h egy pici babával neki indulok a nagy világnak,de szerintem az sem sokkal jobb hogy a párom ott mi meg itt..a költségek két felé oszlanak és különben is ez senkinek nem lenne jó így...és még sok oka van amiért így döntöttünk.Szóval sok minden van amivel nem vagyunk tisztában..pl:a gyermekorvos ..oltások hogy működik, de mindenek előtt lakásra lenne szükségünk!!!!Aki esetleg pici babával van kint attól is szívesen fogadnék tanácsokat segítséget...köszönöm
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ha a "párod" nem a férjed, ne induljatok el! Az élettársi kapcsolat nem számit semminek! (Semmilyen biztositás és ellátás nem jár, csak mint turistának és 3 hónapig!) Pláne ne induljatok el, ha csak 8 hónapos a munkaszerződése! Ha házasok vagytok, várjátok meg a gyerekekkel a szerződés végelegesítését, az az egy olyan szerződést, amin nincs végső (lejárati) dátum! Végleges alkalmazás! Ha ezt nem kap, akkor az egész egy nagy LOTTÓ szelvény.....ráadásul "hibásan kitöltve".....csokasbetti írta: párom kb 2 hónapja van kint (8 hónapos szerződést kapott,aztán reméljük meghosszabbítják) nekünk elég rossz az anyagi helyzetünk itthon ezért is ment ki,de terveink szerint megyünk utána október táján.van egy 11 éves lányom és a csavar, hogy most a napokban fogok szülni.Tehát egy 11 éves és egy kb 2 hónapos babával mennénk a párom után. Igazából szeretnénk is menni, de nagyon más megoldást nem is látok.
DCT
- csokasbetti
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Decotext köszi a tanácsot de sajnos ezt nem fogadhatom meg de remélem számíthatok rá hogy van egy két jó ötleted amivel segítenél közelebb kerülni a célunkhoz.Köszi
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Sok sikert! Drukkolok!csokasbetti írta: IgDecotext köszi a tanácsot de sajnos ezt nem fogadhatom meg, de remélem számíthatok rá hogy van egy két jó ötleted amivel segítenél közelebb kerülni a célunkhoz.
Mi a "plan B"?
5letem még van, de ezek után, nem hiszem, hogy hasznos lenne, mert még nehezebb a kivitelezés. Pl. ha a terveidet meg akarod csinálni nem árt ha 3-4 ezer eurós tartalékkal indulsz neki, mert a lakáskonál szinte mindig van 2-3 havi kaució amit letétbe kell helyezni, be is kell rendezni, szóval sok lesz kezdetben a kiadás. S mivel nem tudni, hogy a leendö férjed ennyit tud félrerakni, nem árt, ha több a lóvé!
DCT