Albérlet, lakhatás

Több
12 éve 1 hete #26130 Írta: zitafi
zitafi válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Mannheim mellett ott van Ludwigshafen. Csak a Rajna választja el őket egymástól. Kb olyan mint Buda és Pest, csak ez két külön város, két külön tartomány: Rheinland Pfalz és Baden Württenberg. Ludwigshafenben sokkal olcsóbbak az albérletek, mint Mannheimben. Talán azért, mert MA egyetemi város és LU-ban nagyon sok a török. Egyébként villamos is jár a két város között.
Mi most Baden Württenbergben lakunk egy kistelepülésen, de LU-ban sokkal olcsóbban is találtunk volna lakást. Más kérdés, hogy minket a munkahely ide köt, és még így is megéri a drágább lakást kifizetni, mint kocsival minden nap LU-ból bejárni a melóhelyre.
Úgyhogy LU szerintem épp az a város, ahol olcsó albérletet is találsz a belvároshoz közel és nem vagy kocsira utalva.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 1 hete #26175 Írta: Ancsi82
Ancsi82 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Köszönöm a válaszokat mindenkinek az oldalakat meg fogom nézni, ha lesz pár óra nyugi körülöttem! Ez azért ritka amúgy 3 gyerkőc mellett! :huh:

zitafi!
Rá fogok keresni Ludwigshafenre, bár a sok török nem hangzik túl jól, mondjuk én Mannheimről is azt hallottam, hogy sok a török, de hát ez van!
Ne érts félre nem vagyok rasszista csak mondjuk úgy, hogy más temperamentumú nép, mint a magyar!:)

Nata!
Remélem nem csak álom marad és meg tudjuk valósítani, amit szeretnénk.
Persze tudom, hogy mindenben nem lehet szerencsénk, kell majd kompromisszumot kötnünk, de hiszem, hogy menni fog és boldogok leszünk! Ámen! :-D

Viza!
Igazad van, mérlegelni kell és fogunk is, csak már tartanánk ott...!
Mi jövő tavaszra/nyárra tervezzük, hogy a párom kimegy, inkább tavaszra és utána majd jön a nagy kérdés.
Mégpedig, hogy nekünk sikerül-e szeptemberre kimenni, mire kezdődik a nagy fiamnak az első osztály a kicsinek meg a kiscsoport és, hogy eladjuk-e a lakásunkat vagy másképp oldjuk meg az anyagiakat?
Kicsit félek felégetni magam mögött mindent és úgy kimenni, nyugodtabb lennék, hogy tudnám, hogy van hova visszajönni, ha mégsem sikerülne kint az élet! (sok példa van erre is sajnos)
Viszont nem lesz 2-3 havi kaucióra pénzünk és az elején egy kereset lesz, ha csak nem találok én is valami munkát rögtön, ahogy kiérünk!
A fiaim 7, 4 és 2 évesek és nekik még nem nagyon mondjuk, hogy kiköltözünk, mert a kicsik még nem értik a nagy meg elkotyogná a családnak, akik még semmit sem tudnak a terveinkről!
A másik meg, hogy lehet, hogy nem is jön össze, akkor meg minek bolygassuk a témát náluk!:)

Több
12 éve 1 hete #26345 Írta: Doorika
Doorika válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Sziasztok!
Lehet hogy butácskának tűnik a kérdés........szeretnénk elköltözni és találtam egy jó kis albérletet, van beépített konyha, egy kis balkon, és az is ki van írva, hogy energie...ez most mit jelent? Napenergia? és ha igen az mit jelent? kevesebbet kell fizetni....vagy nem mindig lesz meleg víz? Köszi a válaszokat előre is :)

Üdv, Dóri

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 1 hete #26366 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

zitafi írta: Igen, a lakbér meg a rezsi drágább. Sokkal drágább itt. De viszonyítsátok már légyszi a fizetésekhez!!! Most direkt utánanéztem neten a lakbéreknek. A mi régiónkban Magyarországon 90e és 140e Ft bérleti díj között vannak a 3szobás lakások. (na ja, nem Pest) Németben mi rezsi nélkül 430Eu-t fizetünk egy kb ugyanakkora lakásra, ugyanolyan paraméterekkel(tégla, szigetelt stb). Akkor most mi van???? Vesd össze az átlagfizetésekkel.

Kedves Zita, én szerzek neked Zalaváron 28-35 ezer forint körül szép nagy kertes házat + rezsi! Több más településen bármikor szerzek neked 50-60 ezer ft +rezsis lakást csak szólj! Ennyit az átlagos statisztikádról! Ugyankkor a BRD-ben 430 euróért a legtöbb városban meg sem mutatják a lakásokat, házról ne is beszéljünk! Akkor most mi van? Persze a keleti részen biztosan van sok olcsóbb bérlemény de hát ahoz meg gyomor kell..... Mecklenburg-Vorpommern-ben nagyon olcsó minden mert a munkanálküliség közel 30%-os, de próbálkozz pl. a bayoroknál hasonló olcsóságú bérleménnyel! A legtöbb helyen kinevetnek!

S a magyar "alacsony" bérekhez csak annyit, hogy az ország 2/3-a feketén dolgozik a minimálbére mellé + ehez jönnek a támogatások! No, akkor most hasonlitsd össze a jövedelmeket és a megélhetést!

DCT
Mellékletek:

Több
12 éve 1 hete - 12 éve 1 hete #26369 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

zitafi írta: Most direkt utánanéztem neten a lakbéreknek. A mi régiónkban Magyarországon 90e és 140e Ft bérleti díj között vannak a 3szobás lakások. (na ja, nem Pest) Németben mi rezsi nélkül 430Eu-t fizetünk egy kb ugyanakkora lakásra, ugyanolyan paraméterekkel(tégla, szigetelt stb). Akkor most mi van????

DECOTEXT írta: Ugyankkor a BRD-ben 430 euróért a legtöbb városban meg sem mutatják a lakásokat, házról ne is beszéljünk! Akkor most mi van?

Úgy imádom amikor ilyen korrekt hasonlatokkal dobálóznak! Dobok én is egyet! Meg se fésülködök reggel csak teletömöm a zsebem pénzzel és délután négyre van Pesten 50+cca. 50 rezsiért albérletem. Fogadjunk! Az olyan 350 juró. Na, most villants egy ugyanilyet Münchenben! :P

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
12 éve 1 hete #26379 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Na, most villants egy ugyanilyet Münchenben!

Nincs villantas, mert meg lakas sincs :woohoo:
Ha van egy Appartement kiado a megtekinteshez ca. 200 Müncheni
egyetemista all sorban a jardan imara kulcsolva kezet ;)

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!