Albérlet, lakhatás

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 11 hónapja #27280 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

fever55 írta: Felvettem a kapcsolatot már pár helyi ingatlanossal, akik kérik a Mieterselbstauskunft formanyomtatványukban többek között a bankszámla-számot.Ezt a folyamatot, ha jól látom, el lehet online is indítani, ám a folyamat lezárásaként majd személyesen be kell mennem egy bankba, ahol igazolom a személyazonosságomat, igaz?
Igaz! Ez,tulajdonkeppen olyasmi mint a SCHUFA.

(És mindenképpen kell egy olyan - ideiglenes - postai cím, ahová a bank postázhat nekem papírokat - ezzel elvileg nem lesz gond.) Amíg ezek le nem zajlanak, nem lesz bankszámlaszámom - enélkül pedig Termin-t sem lehet megbeszélni az ingatlanossal, jól gondolom?
Nem egeszen, mert pénz nélkül nem tudsz baknszámlát nyitni! Az ingatlanosnak tök mindegy hogy mi van a szamládon, a bérbeadónak viszont kellhet pl. egy kereseti kimutatás. Ne feledd, Münchenben nem olcsó a dolog és a bérbeadók válogathatnak a bérlök közöztt! Lesz akinek jó kereseti kimuta´sa van és teli számlája....

A lakásbérlés során sok helyen igénylik a SCHUFA-t is (tkp. egy adóslista megfelelője). Nekem ilyenem jelen pillanatban nincs, hiszen nem dolgoztam még Németországban, nincs számlatörténetem sem. A kérdés, hogy ennek ellenére kell ilyet kérvényeznem? (Csak hogy legyen egy azonosítóm, vagy bármi ilyen okból :) ) Esetleg elég az is, ha a munkaszerződésemet megmutatva látják a szerződött béremet. Ti mit tapasztaltatok ezen a téren?
Örülj ha ilyened nincs. Csak annak van schufa bejegyzése akinek valamilyen hteles gondja volt vagy van! Ha neked nincs akkor tiszta vagy!

Van még esetleg olyan papír, amit itthonról érkező új munkavállalónak az ingatlanos felé kötelezően produkálnia kell?
Hát KP nem árt, hogy tudja hogy fizetni fogsz!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: fever55

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 10 hónapja #27289 Írta: Kanga
Kanga válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

fever55 írta: lenne pár kérdésem a rutinosabbak felé lakásbérlés-témában.

En a helyedben azt csinalnam - ha egyedul koltozol, nem csaladdal - hogy az elso par hetre ideiglenes szallast foglalnek, szobat vagy esetleg kisebb lakast, egy olyan weboldalon keresztul mint pl. az Airbnb vagy Wimdu, ahol elore fizetsz es nem kernek bankszamlat, fizetesi papirokat stb. Aztan mikor mar itt vagy, elkezdesz dolgozni, nyitsz bankszamlat stb., elkezdhetsz sajat lakast keresni, addigra mar lesznek papirjaid, valoszinuleg tobb penzed is a kauciora, korulnezhetsz a varosban - melyik varosresz a legjobb neked stb.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, DECOTEXT, fever55, kirschblute

Több
11 éve 10 hónapja #27318 Írta: fever55
fever55 válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

DECOTEXT:
köszönöm a javaslatokat, akkor amint nyitok bankszámlát igyekszek nagyobb mennyiségű €-t minél hamarabb rátenni. (Mondjuk ez ugyebár egy egyszeri pénz-transzfer lesz, de azért egy tulajdonosnak talán ez is megnyugtatóan hat...)

Kanga:
köszönöm a tippet, meg is néztem a weboldalakat. Eléggé tudatosan az észak-müncheni városrészeket keresem (az A9-en kell majd naponta ingáznom egy keveset). Az airbnb-n találtam is München Freimann-ban egy nagyon szimpatikus helyet, ami ideiglenesen jó lehet, de ez csak ilyen biztonsági opció, mivel elvileg az első pár hét egy távoli ismerős éppen üres albérletében lesz, melyről jelenleg szinte semmit nem tudok (helyszínt sem)...
De valóban látni kell az egyes részeket ahhoz, hogy az ember véleményt alkothasson. A térképen csak a fekvést meg max. légi- vagy Google Street View fotókat látok, de ezt leszámítva nem látok sok különbséget Freimann, Milbertshofen, Ismaning, stb. között...
Ha valaki esetleg erre lakna, és ismeri ezeket a "Gegendeket', akkor szívesen meghallgatom...

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 10 hónapja #27321 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

fever55 írta: akkor amint nyitok bankszámlát igyekszek nagyobb mennyiségű €-t minél hamarabb rátenni. (Mondjuk ez ugyebár egy egyszeri pénz-transzfer lesz, de azért egy tulajdonosnak talán ez is megnyugtatóan hat...)

Nos, lehet hogy félreérthetö volt amit irtam! Tulajdonképpen a bérbeadonak sincs semmi köze ahoz hogy mennyi van a számládon. A lényeg, hogy legyen egy szálád amiröl leemelheti az X összeg lakbért. Szerintem elég egy munkaszerödés amivel bizonyitod, hogy dolgozol és van rendszeres jövedelmed. Hogy mennyi ahoz sincs senkinek semmi köze!

DCT

Több
11 éve 10 hónapja #27688 Írta: DevDes
DevDes válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

Sziasztok,
Ha csak szobát bérlek valakinél, akkor hogyan vigyem a bérleti szerződést a bejelentkezéshez? Módosítani kell a jelenlegit, azaz bele kell írni engem is? Mi erre a bevált módszer?
Köszi

Több
11 éve 10 hónapja #27710 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Albérlet, lakhatás

DECOTEXT írta:

fever55 írta: akkor amint nyitok bankszámlát igyekszek nagyobb mennyiségű €-t minél hamarabb rátenni. (Mondjuk ez ugyebár egy egyszeri pénz-transzfer lesz, de azért egy tulajdonosnak talán ez is megnyugtatóan hat...)

Nos, lehet hogy félreérthetö volt amit irtam! Tulajdonképpen a bérbeadonak sincs semmi köze ahoz hogy mennyi van a számládon. A lényeg, hogy legyen egy szálád amiröl leemelheti az X összeg lakbért. Szerintem elég egy munkaszerödés amivel bizonyitod, hogy dolgozol és van rendszeres jövedelmed. Hogy mennyi ahoz sincs senkinek semmi köze!

Lehet, hogy a berbeadonak nincs koze a havi bevetelekhez, de ha verseny van megkerdezik. Es megkerdezhetik, legfeljebb neked nem kotelezo valaszolni. Amivel egybol kiirtad magad a versenyzok kozul. Persze nem erre fognak hivatkozni:)
Errefele nem adnak ki jo-ar ertekaranyu lakast anelkul, hogy ne mutatnal 3 havi bankszamlakivonatot amin latszik a cegtol erkezo rendszeres utalas (legalabb 3 havi) vagy ne vinne az ember egy igazolast a cegtol, hogy enyi es ennyi..