Németország vagy Magyarország?

Több
13 éve 1 hete #9263 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Firewain írta: Még mielőtt kitiltanak a hosszú monológok miatt, kérem mindenki gondolja át az utolsó bekezdésem! Ez nem csak emberre, de országra éppúgy vonatkozik.

Kitiltásról szó nincs és bár ez egy társalgó topik azért nyilván jobban szeretném ha érvek és vélemények ütköznének mint, hogy a "némely írások" szerző(i)nek kódolt válaszokban a hangulatot fokozzuk. Ennek valóban nem sok értelme volt. :unsure:

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 1 hete #9264 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Kedves Firewain !

Viszont azokat az embereket mélységesen elítélem, akik elfelejtették honnan származnak, s csak az ő gondolkodásuk a szent és megfellebbezhetetlen igazságokat tartalmazó.

Nos, alapvetően a mondandód java részével, bár fenntartásokkal és kiegészítésekkel, egyet is értenék, azonban ez a bekezdés nem illik a mondandódhoz.
Itt jelenleg vita folyik ( szerintem nevezhetjük annak ), aminek ugye a lényege az érvek és ellenérvek ütköztetése. Az, hogy ezen érvek valamilyen személyes véleményen - érzésen alapulnak, természetes. Az, hogy a vélemények / érzések nem egyformák, szintén természetes, különben egyrészt nem lenne vita, másrészt ugye nem vagyunk egyformák.
Én tisztelem és becsülöm minden vitapartneremet ( főként DCT-t ) mert van markáns véleménye, ki meri mondani, és ki is áll mellette.. Az, hogy egyet értek-e vele vagy sem ( nem általánosítva ) az a hozzászólásomból kiderül.
Általában nem :evil:
Elnézést kérek, ha ezen viták közben valakit megsértettünk, nem szándékunk, viszont ha általános dolgot magára vett, ez esetben ugye "akinek nem inge"
Alapvetően és általánosságban: ha nem hiszed el, hogy a Te gondolatod vagy elképzelésed a jogos, hogyan véded meg ??
Üdvözlettel: Miklós

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Több
13 éve 1 hete - 6 éve 5 hónapja #9265 Írta: Julianna
Julianna válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

DECOTEXT írta: Nézd meg hogy most is beleszól az állam a deviza hiteles ügyekbe, pedig semmi közük hozzá, stb. Éppen ma déleltőtt hallgattam a Kossuth-ot. A devizásokról volt szó.

Elörebocsátom, hogy nincs devizahitelem, ezért a témában kibic vagyok. Szerintem a devizahitelek körül kialakult szinte tragikus magyar helyzetnek legalább két-három fö bünöse van.

Elismerem, hogy a devizahiteleket könnyelmüen, hosszú átgondolás nélkül, a devizahitelek kockázatainak ismerete nélkül bevállaló magánszemélyek adott esetben nagyon könnyelmüen döntöttek, nagyon hibásak.

De én úgy látom, hogy hogy a magyar gazdaságpolitika, ezen belül a Magyar Nemzeti Bank és a PSZÀF és böven sárosak. A devizahitelekkel való kereskedelem szerintem egy olyan komplex dolog, ami még a szakemberek tudását, elörelátó képességét is böven meghaladja. A devizák árfolymaváltozásait gyakorlatilag nem lehet megbízhatóan elörelátni rövid távon túl. Emiatt minden normális országban a lakossági devizahitelezés gyakorlatilag ismeretlen fogalom. A nemzeti bankok általában ezt tiltják, vagy nagyon erösen ellenzik, vagy csak rendkivül jó anyagi helyzetben lévö magánszemélyeknek engedélyezik alapos bonitásvizsgálat után.

Magyarországon pont ennek az ellenkezöje történt. Gyakorlatilag csak annak nem adtak devizahitelt, aki gyorsan menenkült elöle. Remélem nem sértek meg senkit azzal, ha azt mondom, hogy a devizahitel egy olyan veszélyes áru, aminek az esetleges következményeit a lakosság egy része nem érti meg. Bocsánat, de nem mindenkinek van pénzügyi képzettsége, vagy józan paraszti esze. Ezért a bank felelössége lett volna nagyon alapos bonitásvizsgálatokat végezni, az MNB-nek meg felügyelni. Ez bizonyítottan nem történt meg a legtöbb esetben. Ugyanúgy ahogy a pia, a c i g i, a kábszer, a fegyver piaca sem teljesen szabad, a devizahitel piaca sem szabadott volna, hogy az legyen.

Egyébként próbáljatok meg pl egy német bankban devizahitelt felvenni lakásvásárlásra saját töke nélkül: nem fog sikerülni. Mert a bankfelügyeleti szervek müködnek és megvédik a lakosságot a saját tapasztalatlanságuk vagy hülyeségük miatt elkövetett hatalmas hibáktól. Részben ez is az állam feladata szerintem.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, htimea

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 1 hete #9266 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Firewain írta: ....Mielőtt elítélsz, vedd fel a cipőmet, és járd végig az utamat. Járd végig a múltamat, érezd a könnyeimet, éld át a fájdalmaimat, az örömömet. Tedd meg a lépéseket, amelyeket én megtettem és botladozz meg minden kövön, amelyen én megbotlottam. S mindegyik botlás után állj fel és menj tovább, úgy ahogy én tettem. Csakis ezután ítélkezhetsz rólam, felettem. Akkor mondhatod, hogy ismersz!

Csak ehez a jézusi idézethez szólok hozzá, mert megértettem ugyan a célzásodat, de ha valaki mellé trafált ezzel, akkor az Te vagy!
Nem tartozik senkire, de hogy tisztán láss: 1977-ben kerültem össze a nejemmel. Se szakmám (8 ált.) , se semmim nem volt, de 3 éven belül összedobtunk 2 gyereket a nagy meztelen sejhajunkra! Ekkor én újságkihordó voltam a póstán 1700 Ft-ért, mert lusta disznó voltam!! Ha akkor anyukám nem segit, szabály szerűen éheztünk volna. Volt olyan hét, hogy hetven (70) forintunk volt annak ellenére, hogy a nejem kezdő gépészmérnök volt -munkája viszont nem-, ráadásul cigiztem is akkor még!. Ezen a mélyponton gyakorlatilag lelkileg és testileg NULLÁN, ültünk össze pityeregve a nejemmel, hogy mi legyen, vagy felkötjük magunkat, vagy elmegyek lopni és rabolni. Ekkor fogadtuk meg, hogy ennek véget vetünk és soha többet az életben szegények nem leszünk! S miután a nejem felrázott a hülyeségemből, elindultunk a "harcba"....1984-85-ig nagyon kemény volt, de ekkor már volt 2 szakmám is és ekkor kezdtem a caszinóban dolgozni, ahol olyan sokat kerestem, hogy két szelet pickszalámi közé egy harmadikat tudtunk rakni centi vastagon.... Mig a nejem viszonylag jól keresett a 12 ezerrel, én akkor (ird és mond) havi 70-90 ezret vittem haza! (1985-ben!!) >>> .'98-ban meg ide kijöttünk, de mint látod, nem anyagi, hanem más problémánk volt. Elégedetlenek voltunk az otthoni iskolai képzéssel! Itt csak azt a tempót folytattuk amit otthon elkezdtünk! MINDEN MINKET IGAZOLT!

Úgy, hogy kedves Firewain, nagyon pontosan ismerem az "utadat és a végig járt életedet" s mélyebben kezdtem mint azt Te el tudod képzelni! Soha nem felejtettem el, hogy ki vagyok és honnan jöttem! EZÉRT MEREM AZT MONDANI, HOGY MINDENKI MAGA FELEL A SAJÁT ÉLETÉÉRT !!! Tudom, sokaknak túl racionális ahogy és amit írok, de hidd el engem pontosan az élet tanított meg arra, hogy "előbb ütni kell, s csak utána szabad megkérdezni valakitől, hogy hogy van?" Röviden: akit át lehet verni, azt át kell verni! Igy voltak a bankok is annak idején! Ilyen az élet, s ezen az sem fog segíteni, ha állandóan sírunk és nyalogatjuk egymás sebeit!

Ez utóbbi mondatokat természetesen képletesen értsd, mert én maximálisan az erőszak ellenes vagyok! Mi soha nem felejtjük el, hogy magyarok vagyunk és azt sem, hogy honnan jöttünk (anyagilag sem és földrajzilag sem!!) Ezt más is meg tudja tenni! Nehéz volt, de nem lehetelen!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Perszike

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 1 hete #9267 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Julianna írta: Elismerem, hogy a devizahiteleket könnyelmüen, hosszú átgondolás nélkül, a devizahitelek kockázatainak ismerete nélkül bevállaló magánszemélyek adott esetben nagyon könnyelmüen döntöttek, nagyon hibásak..

Felnőtt, iskolát végzett, számolni tudó emberek!

Most egyébként a bankok jobban szívnak, mert hiába akarnak elárverezni, a piac telitett, vevő nincs, így a banok gyakorlatilag a saját térdükre szögezhetik a sok ingatlant! Az a tőke ami "elfekvő" és nem forgatható meg, az elveszett tőke!

DCT

Több
13 éve 1 hete - 13 éve 1 hete #9278 Írta: Ambrusch
Ambrusch válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

"előbb ütni kell, s csak utána szabad megkérdezni valakitől, hogy hogy van?" Röviden: akit át lehet verni, azt át kell verni! "
Kedves Decotex!
Mérhetetlenül becsülöm azt amit teljesítettetek a feleségeddel. De ez a mondatod "kivágja nálam a biztosítékot!!!" Én bizony remélem, hogy az ember emberiességéről kéne , hogy megismerhető legyen.
Neked mit mondanak a következő fogalmak:
Becsület , tisztesség, tisztességes üzleti magatartás, együttérzés stb.
Annak idején mikor nagyon jól ment, annak az egyik fő oka volt, hogy nem abban a szemléletben dolgoztam, működtem amit te felvázoltál.
Én hiszem és vallom, hogy az alapvetően becsületes magatartás, ami alatt azt IS értem, hogy NEM élek soha vissza a másik tájékozatlanságával, szerényebb értelmi képességével hosszútávon, normális társadalomban követendő és hasznos magatartás lesz
Abban igazat adok, hogy a sírás nem segít, tenni kell. A szomorű az jelenleg Magyarországon, hogy nincs egyetlen egy politikai erő sem, akire nyugodt lélekkel szavaznék, mert remélhető, hogy végre jó irányba viszsik az országot
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Julianna