Németország vagy Magyarország?

Több
13 éve 1 hete #9362 Írta: zsancika81
zsancika81 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Eva10,

Tudod, nagyjából, mindegy, ami jön, akármi, amit emberi körülmények között el lehet végezni, nem éhbérért. Nem tudnám elvárni mástól, (annyira nagy önbizalmam nincs, mint Decotextnek :P) , hogy bevállaljam kint, csekély nyelvtudással azt, amiben itthon jó vagyok :dry: Nem vagyok telhetetlen:) Előbb, az kell, hogy kiismerjem az adott várost/helyet, a szokásokat, otthonosan érezzem magamat. A célom az, hogy jó legyen a németem. Nekem ez nagyon fontos. Sajnos, rá kell legyek kényszerülve, hogy mindent németül halljak, lássak, mondjak, hogy "rám ragadjon a tudás". Ha megvan az alap, ami a jó beszélőke, erre tudok építkezni, és gondolom, úgy jobban "eladható" leszek az én területemen is (idővel). Vagy mégsem, Szólj, ha álomvilágban ringatom magamat,:) Amúgy, értékesítő vagyok, a villamossági iparban.

Köszi!

Zs

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 1 hete #9363 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Zs!

Ne haragudj a kerdesekert, de mi neked a "nem ehber"?

szia:
Eva

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 1 hete #9364 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Eva10 írta: De azert nem büntetem azt, aki nem vetkes. ....Arra gondoltal-e mar, hogy a TESCOban dolgozo penztarosnak lehet,otthon 3 gyerek varja a kis fizeteset? Na ezert is szolok, ha valaki pl többet ad vissza. De itt is szolok, mert elvböl szolok, es nem teszem el, ha jobban jarnek. szia:Eva

Kedves Éva, áruld már el, hogy miért nem vétkes? Ha Te elnézel egy piros lámpát, akkor az katasztófát jelenthet és vétkes vagy (ha túl éled), pedig biztos, hogy nem akarattal tetted! Pontosan azért figyeljen "Zsuzsi" a kasszánál, mert három gyermek várja otthon és nem csak a kasszáért és magáért hanem három kiskorúért is felel!!! ! Én ilyen esetben nem tudok humánus lenni, mert sajnos sokszor elöfordul akaratlagos "gyüjtögetés" és én nem vagyok kompitens abban dönteni, hogy véletlen vagy sem. Nyugott lehetsz azonban, hogy én figyelek, s a káromra ezt nem engedem!

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 1 hete #9385 Írta: Eva10

Szia Decotext!
Ne is! En sem engedem, hogy a karomra hibazzon valaki. De ha "Zsuzsi" többet ad vissza, akkor abbol nekem nem karom szarmazna, hanem hasznom.
A nem vetkesnel arra a vevöre gondoltam, akinek eladtad az autodat, es aztan kiderült a hibaja, amit te mar sejtettel.
Egyebkent en különbseget tennek hiba - pl ha elszamolja magat a penztarnal, es bün között - az altalad emlitett piros lampa! En nemcsak feketen es feheren latom a dolgokat, van szürke es mindenfele szin meg.
szia:
Eva

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 1 hete #9395 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Eva10 írta: En nemcsak feketen es feheren latom a dolgokat, van szürke es mindenfele szin meg.szia:Eva

Valóban van ilyen! Pl.: Mo.-on a szürke gazdaság.... Kérdés, hogy kinek jó ez és meddig lehet tévednie "Zsuzsinak"? Mert ha egyszer téved (ennyit) akkor téved többször is. Meddig tart a türelmed és meddig vagy jószívű vele pl. mint főnök? Nem lehet az, hogy valaki csak "kicsit terhes". Nincs mindig ehetőség az árnyalatokra! A példádnál a fő munkája és dolga a pénz és annak pontos kezelése! Ha Mariskanéni a piacon elnézi, akkor én is szólok, de nem egy bankban, vagy egy kasszánál! ;)

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 1 hete #9400 Írta: Eva10

Szia Decotext!
Felreertettel, en arra gondoltam - lehet, nem ertetted a peldat - hogy nemcsak tökeletes es bünös letezik, hanem közben meg van sok fokozat.
Kisebb-nagyobb hibak, tevedesek, amiket en altalaban nem ugyanugy biralok el, mintha bünt követne el valaki.
szia:
Eva