Németország vagy Magyarország?
- laolaj
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 45
nov. 12én indultam el és 20:49kor futott be a vonatom a BP.- keleti pu.
Tovább tartott az utam még Szolnok irányába. Ami indult 20:50kor az (1.) vágányról. A vonatom meg 9. ért be. Persze h nem értem el. Köszönöm MÁV. Na se baj vissza a 9. vágány köré mert csak nagy pakkokkal ott van jegyautomata h tudjak venni jegyet. Mert a személyes jegypénztár lent van és hatalmas pakkokkal nehéz lemenni.
Szó mi szó volt egy órám leskelődni a szépséges udvar adta látképében. Hát na... azért kicsit kirázott a hideg ezen zoral arcok láttán. De ami jobban idegesített, hogy a gurulós bőröndömmel nem tudtam közlekedni, mert annyira szar az út (a járda) tönkre teszi a táskákat.
Hazaértem Szolnokon sem jobb a járda hozzá teszem.
Hétfőn kicsit elmentem a városba sétálni és szétnézni.
Nem sokat gyalogoltam első zebrán már el is akartak gázolni! (mert ugye az autónak van elsőbbsége) KRESZ szerint is ugye... persze egy merci volt ami sötét színű (ezzel is tükrözve a belsőt). Tovább sétálok alig 200m-t járdára egy Ford felállt. Mama kiszállt bottal elsőnek azt hittem h csak kiteszik, de nem! Vezető oldalról (gondolom) lánya kiszáll és lezárja az autót és ott hagyták!!! Hát nem is tudom sírjak vagy kínomban nevesek.....
Kapásból ezzel indult a hét.
Unokatesóm bekerült vesekővel a kórházba.
Amit mesélt a mai látogatásunk alatt.
Az, hogy egyik veseköves néninek beletört a tű a kéz fejében és ezt egy másik részlegen vették észre mikor vizsgálták volna. Vissza küldték a hölgyet, felszóltak telefonon, hogy mi történt vissza ment és szólt a nővéreknek. Válasz csak annyi volt: "Majd kivesszük".
Kuzinom kórtermével szemben van egy hölgy akit 5percenként látogatnak. (valamely fő fő fő dokinak az anyukája).
Hát érdekes dolgok vannak itthon.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ambrusch
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 75
Teljesen mindegy mennyi hírcsatornát néztek, vagy hogy időnként hazalátogattok, fogalmatok sincs az otthoni helyzetről.
Három évvel ezelőtt gazdasági igazgatónak vettek fel Br 500 000 Ft-al. Napi átlagban 10 órát dolgoztam, nagyon hatékonyan (túl hatékonyan), és kevesebb volt a nettom mint most itt HELFER-ként. Ott valami 240-250-et kaptam kézhez, Itt havi 150 !!! órával 1275 eurot kaptam. Tisztán jóváírva.Ez mai árfolyamon közel 400 000 Ft.!!!
Kellemes családi légkörben. (ezzel szerencsém van tudom). Az ebédidő persze nem számít bele, de legalább van. Ott a gép mellett kaptam be valamit, ha egyáltalán.
Az utolsó normális munkahelyemen irodavezető voltam, de ténylegesen a tulajdonos általános helyettese voltam. Napi minimum 10 órát dolgoztam, el is várta!!! A hatékonyságról csak annyit, hogy racionalizáltam a munkahelyeket, informatikailag megszerveztem a céget, (csak egy példa: szines nyomtatóval nyomtattak szinte mindent, oldalanként 40-50 Ft-ért. 25 000 Ft-ért szereztem nekik nyomtatót, ami 1,5 Ft-ért nyomtatott egy oldalt. De ez csak egy kis példa.!)
Nem tudott olyan feladatot adni, amit ne végeztem volna el. 150000 Ft-ot fizetett zsebből, és mikor 3!!! hónap után már ragaszkodtam hozzám hogy legalább mimimál bérrel jelentsen be, akkor kirúgott. A nagy vitánk során, mert ezt nem fogadtam el szó nélkül kibökte, hogy sokan figyelmeztették, ne vegyen fel túl okos embert, mert nem lesz jó !!!
Magyarországon a legtöbb vállalkozó lop csal hazudik, és fél olyan embert alkalmazni, aki átlátja a dolgait.
Én otthon legalább ilyen szorgalmasan és lojálisan dolgoztam mint itt. Nem értették. Féltek tőlem.
Egyszer volt olyan tulajdonos-főnököm aki értékelt. Mind a mai napig tartjuk a kapcsolatot.
- Eva10
- Látogató
Ugy tudom, a te munkad is olyan, hogy a gep sokat segit, de kell a te eszed is hozza.
Es ugy gondolom, sok ilyen van meg. Nem lehet mindent gepesiteni - szerencsere.
Mit szolnal hozza, ha a fönököd azt mondana, holnaptol csak egy gep vegzi a munkadat, nem is kell hozza semmi kepzes, csak a gombokat kell nyomogatni?
szia:
Eva
- Eva10
- Látogató
Ha nem haragszol meg, en azt javasolnam Neked, hogy probalj itt is idövel a kepzettsegednek megfelelö, vagy legalabb hasonlo munkat talalni.
Jo a fizikai munka, de ahogy az ember öregszik, egyre nehezebb csinalni.
De nyilvan a jelenlegin is lehet idövel elöbbrelepni, es igy kevesebb fizikai, több szellemi munkat vegezni, es persze a fizetes is tud jobb lenni, gondolom.
szia:
Eva
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 181
Gergoo írta: Dehogynem. Csak, hogy ezt megtehesd be is kell fektetni egy kis energiát. Németországban sem diktál vagy ad ultimátumot a helfer még a kisfőnöknek sem.
Ugyan Gergő, menjetek el Magyarországon vidékre, mondjuk Borsodba, ahonnan én jövök, azt fogjátok látni, hogy minden egyes ember örül, ha van munkája, bármilyen, nem még hogy ő diktáljon. Nem mondom, hogy nincsenek kivételezettek a főnököknél, akik mindig többet engedhetnek meg maguknak, és igazad van, addig persze el kellett jutni (sajnos nem biztos, hogy kemény munkával, elég lehet hozzá tövig dugni a nyelvet is...). De nem kerülhet mindenki olyan pozícióba, hogy diktáljon, jól is nézne ki a cég...
Azt a felelőtlenséget meg kevesen engedhetik meg maguknak, gyerekekkel, vagy még hitellel is, hogy követelőzzenek, majd esetleg válaszként azt kapják, hogy köszönjük, holnaptól nem kell jönnöd, ha ennyire elégedetlen vagy...
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ambrusch írta: Teljesen mindegy mennyi hírcsatornát néztek, vagy hogy időnként hazalátogattok, fogalmatok sincs az otthoni helyzetről.
Három évvel ezelőtt gazdasági igazgatónak vettek fel Br 500 000 Ft-al. Napi átlagban 10 órát dolgoztam, nagyon hatékonyan (túl hatékonyan), és kevesebb volt a nettom mint most itt HELFER-ként. Ott valami 240-250-et kaptam kézhez, Itt havi 150 !!! órával 1275 eurot kaptam. Tisztán jóváírva.Ez mai árfolyamon közel 400 000 Ft.!!!
============================================================
Kellemes családi légkörben. (ezzel szerencsém van tudom). Az ebédidő persze nem számít bele, de legalább van. Ott a gép mellett kaptam be valamit, ha egyáltalán.
Az utolsó normális munkahelyemen irodavezető voltam, de ténylegesen a tulajdonos általános helyettese voltam. Napi minimum 10 órát dolgoztam, el is várta!!! A hatékonyságról csak annyit, hogy racionalizáltam a munkahelyeket, informatikailag megszerveztem a céget, (csak egy példa: szines nyomtatóval nyomtattak szinte mindent, oldalanként 40-50 Ft-ért. 25 000 Ft-ért szereztem nekik nyomtatót, ami 1,5 Ft-ért nyomtatott egy oldalt. De ez csak egy kis példa.!)Nem tudott olyan feladatot adni, amit ne végeztem volna el. 150000 Ft-ot fizetett zsebből, és mikor 3!!! hónap után már ragaszkodtam hozzám hogy legalább mimimál bérrel jelentsen be, akkor kirúgott.
===================================================
A nagy vitánk során, mert ezt nem fogadtam el szó nélkül kibökte, hogy sokan figyelmeztették, ne vegyen fel túl okos embert, mert nem lesz jó !!!
Magyarországon a legtöbb vállalkozó lop csal hazudik, és fél olyan embert alkalmazni, aki átlátja a dolgait. Én otthon legalább ilyen szorgalmasan és lojálisan dolgoztam mint itt. Nem értették. Féltek tőlem. Egyszer volt olyan tulajdonos-főnököm aki értékelt. Mind a mai napig tartjuk a kapcsolatot.
Irreális ha átszámolod! Ezek igy üres frázisok! Otthon egy lakbér 50-70 ezer itt 500 euró! Egy doboz cigi 600 Ft és általánsoan minden olcsóbb!
Miért is vállaltad el szerződés nélkül? Hogy hogy 3 hónapot dolgoztál minden papir nélkül és feketén? Mi lesz a nyugdijaddal? Bocs' de ki volt akkor a hülye és ki szivott a végén???
Miért nem maradtál annál a főnöködnél aki megbecsült?
Kedves Abrusch, amit beirtál az pontosan tükrözi azt amiről a Gergővel témáztunk! Amig tehát a munkavállaló igy viselkedik és elvállalja a sumák dolgokat, addig a munkaadó sem fog másképpen viselkedni! Merem állitani, hogy pontosan ismerjük a helyzetet otthon! S ehez mondok egy jó példát ami az országos gyerekori cimborámnál van. Villanyszerelő mester. Sok a munkája (Ausztriában is) és nem könnyű. Nem talált embert minimálbéren, igy folymatosan emelte a fizetéseket. Ma 180 ezer/fő nettóval dolgozik neki 2 alkalmazottja is (bejelnetve. legálisan) , mert olcsóbban NEM KAPOTT szakembert!
NEM KAPOTT!!! Abban a pillanatban ha jön egy, aki 80 ezerét is jól dolgozik , mert állitólag "nincs más lehetősége", akkor fel fogja venni és a drága melóst szélnekereszti, mert nem olyan jók, viszont drágák!!! DE NINCS!
Amig tehát Te balek vagy és melózol az értékeden alul, addig nem is fogsz mást kapni!
DCT