Németország vagy Magyarország?
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Én nem igazán pozícióra, kivételezésre, nyalásra illetve arra gondoltam, hogy mennyit engedhetek meg a munkatársakkal szemben. Amikor leülök (leültem) tárgyalni egy interjún én mindig pontosan tudtam mennyit érek. Innentől kezdve az összes többi dolog az interjún csak körítés és +/- 20eFt-al játszottam attól függően, hogy mennyire volt nekem szimpatikus a leendő és esetleges munkaadóm!astarta írta: Nem mondom, hogy nincsenek kivételezettek a főnököknél, akik mindig többet engedhetnek meg maguknak, és igazad van, addig persze el kellett jutni (sajnos nem biztos, hogy kemény munkával, elég lehet hozzá tövig dugni a nyelvet is...). De nem kerülhet mindenki olyan pozícióba, hogy diktáljon, jól is nézne ki a cég...
Az utolsó magyarországi munkahelyemről néhány konkrétum, bár nem szeretek személyes dolgokat publikálni de tudom, hogy az olvasók szeretik a saját sztorikat :
2001-ben 180 nettót kerestem operátorként de mivel nem fizette a majom főnököm a túlórákat, így 5 órakor sál, sapka, kalap, kabát, holnap találkozunk. Nos ezzel a hozzáállással el is értem, hogy feladott egy álláshirdetést és a helyemre ki kellett választanom 2 embert, fejenként 80 ezerért (indok: az Enter-t mindenki meg tudja nyomni )
Hát, én minden, magamtól telhetőt megtettem, próba feladatokat adtam a jelentkezőknek és a két legjobb nevét átadtam neki. Elválltak útjaink, majd 2 hónap múlva felhívott. Az Enter-t megnyomni tudó kollégák néhány kattintással képeztek, 5 millió forint kárt
Vissza is mentem 220-ért + 200%-os túlórabérért!
Nos, hasonlóképpen kell ezt elképzelni, lakatosként, villanyszerelőként vagy akár betanított munkásként. Mindenkinek van ára és ezzel tisztában kell lennie! Sőt, abból nem szabad engednie! Miként teheti meg ezt? Tartalék képzésével. Mi mást tehet még? Fejlesztheti, képezheti (drágábbá teheti magát). De az is egy opció, hogy néhány ezer kilométerrel odébb újrakezdi de mint említettem a munkaerőpiac sem egy univerzum ahová az idők végezetéig csak belerakni kell majd. 2-3 év múlva, (legkésőbb 4-5 év) megindul a tisztulás majd. Nos akkor nagyobb problémák keletkezhetnek a mostani svájci frankos hitelek visszafizetésétől is, az tuti.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ambrusch
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 75
Bizonyítani tudom, privátban akár el is küldöm, hogy itt az első!!! három hónapban az itteni Helfer fizetésemből már félretettem 1500 eurot, és a továbbiakban ez csak javulni fog. Jobban eszem, szebb helyen lakom, van időm lehetőségem sportolni, úszni, túrázni stb. A bevásárlásnál egyszerű trükköt alkalmazok.
Azt veszem meg, ami átszámolva sima árfolyamon olcsóbb vagy nem drágább mint otthon. Megdöbbentő, hogy szinte minde ebbe a kategóriába esik. Ami drága?, a kenyér (pékáru)m de erre is találtam megoldást. Fékész kenyeret veszek, olcsóbb mint odahaza!!!
Itt jut minden nap gyümölcsre, édességre. Otthon már régóta nem jutott.
Miért vállaltam el a munkát bejelentés nélkül?
Mert azt mondta, hogy a próba időre nem jelent be, (ez még elfogadhatónak is tűnt, 1 hónap próba idővel), ha ez nem tetszik, nem engem vesz fel. Sőt, azt is mondta, csak azért vett még igy is fel, mert megsajnált, mert tudja milyen nehéz ebben a korban munkát találni.
Ha az embert már az fenyegeti, hogy 1 éven belül elfogy í tartalék pénzem és esetleg mindent elveszít, akkor szinte mindenbe belemegy. A cigi valóban drága, de nem kell bagózni!!!
Magyarországon jó eséllyel az sem fog már nyugdíjat kapni, aki rendesen be volt jelentve.
"Miért nem maradtál annál a főnöködnél aki megbecsült?"
Mert sajnos tönkre ment, Magyarországi specialitás, ahogyan.
- nagyberci
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 25
Ezt ne tedd Ambrusch! Ez a forum azert van, hogy velemenyeket megosztani, kinyilvanitani, foleg akkor ha nem egyezik egyik-masik vilagkepe. Ettol kerek a vilag! Ha nem is ertessz egyet DCT-el( sokmindenben En sem), az ilyen hozzaszolasaid plusz erot adnak azoknak akik kint egy uj eletet szeretnenek kezdeni(nekem is). DCT-re felnezek mert, szeretnem ha nekem is annyi onbizalmam lenne, es olyan "farkas uvoltessel" rendelkeznek mint O. De hat nem vagyunk egyformak, es szerencsere meg nem tartunk ott, hogy mindenkit felfalnak aki nem "uvolt", es latszik hogy masnak is sikerult. Ugyhogy megkerek mindenkit aki kint van, hogy ossza meg velunk sikersztorijat, vagy akar kudarcat, ugy ahogy azt DCT es meg egy paran teszik, mert rengeteget jelent nekunk. Januar 2-tol en is kezdek Nemetorszagba, ugyhogy en is meg fogom osztani a forumon a tapasztalataimat.
Azert vagyunk a vilagon, hogy valahol otthon legyunk benne!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ja, ez nem szükséges.Szeretném figyelmedbe ajánlani Gergö itt alul betett irását a saját értékünkröl! Ha Te eladod magad olcsón, akkor annyit is érsz, és igy is kezelnek! Jó 11 éve, váltottam céget, s jöttem erre a helyre ahol vagyok! Természetesen az interjun ment a beszélgetés, és kérdezték, hogy mennyit akarok. (Akkor még DM volt) Mondom annyit amennyit most keresek + 100DM és a próba idö után azonnali VÉGLEGES szerzödés, nem csak egy egy hosszabbitott 1 évre. Kiküldtek, s tanácskoztak. 10 perc múlva behivtak, hogy hétfön tudnék e kezdeni, de a +100 DM csak mint "Leistungzuschlag"-ként megy, azaz amolyan rendszeres prémium! (Teljesiménypótlék). Semmit nem tudtak rólam, de önudatosan léptem fel! Igaz hoztam is amit elvártak, s még többet is!!! 11. éve vagyok itt, s még mindig kapom a most már emelt, 180 eurós ugyan ezt a fizumra !Ambrusch írta: Lassan ott tartok, hogy nem válaszolok többet neked (Dekotex)....
Nincs ebben semmi napellenzö! Ha zsarolni hagyod magad akkor zsarolni is fognak! A német rendszert amit itt részleteztél, nem lehet az otthonival összahasonltani! Pláne nem igy ahogy Te kiragadsz pár dolgot! PL. félkéssz kenyeret veszel mert "olcsóbb", de nem számolsz, mert ezt még át kell sütnöd, s ez energia és pénz! Nézd csak meg abetegéllétás árát vagy a lakbéreket. Nézd meg a biztositásokat amik szükségesek!! Tudod ez hasonló szemfényvesztés, mint az amikor az autósok otthon hetente mennek tankolni, s csak mindig 10 ezerért s közben egy csomó üzemanyagot elpufogtat ezzel, vagy itt amikor 2 centért képes itt 15 km-re elmenni tankolni..... Ismerek otthon olyat, aki kocsival kiment a város másik oldalára mert ott a tojás 10%-al olcsóbb volt!
Én kapok otthonról is és itt is, DE: ha egyik állam sem ad egy fillért sem, akkor is vigan elélek vagy 20 évig a tartalékaimból. Most 55 vagyok. Te mennyi is? Nem képeztél tartalékot és megbiztál a mindenkori politikai rendszerben??Magyarországon jó eséllyel az sem fog már nyugdíjat kapni, aki rendesen be volt jelentve.
Megjegyzés: ha nem akarsz ne válszolj. Nem kötelezö. Mindenesetre furcsának tartom a sértödösködést, csak azért mert valaki jobban kidomboritja azokat a saját hibákat amit magunk követtünk el! Mi is szivtunk nem egyszer, a 22 év ittlétünk alatt, s pontosan ezért tanulja meg az ember, hogy hol szúruk el! Még egyszer: olvasd el Gergö sorait itt alul!
DCT
- htimea
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 108
DECOTEXT írta: Én kapok otthonról is és itt is, DE: ha egyik állam sem ad egy fillért sem, akkor is vigan elélek vagy 20 évig a tartalékaimból. Most 55 vagyok. Te mennyi is? Nem képeztél tartalékot és megbiztál a mindenkori politikai rendszerben??
Bízzunk abban,hogy jó helyen van az a tartalék. A fene tudja hova kellene tenni, talán a befőttes üvegbe. Mert ha elindul a lavina ki tudja lesz- e olyan ország, ahol jó helyen van. Hiába vittük, tettük, mentettük...
Vajon hol él az a pár ember, aki mozgatja ezt a nagy pénz - bulit?
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Timea!htimea írta: Bízzunk abban,hogy jó helyen van az a tartalék. A fene tudja hova kellene tenni, talán a befőttes üvegbe. Mert ha elindul a lavina ki tudja lesz- e olyan ország, ahol jó helyen van. Hiába vittük, tettük, mentettük...
Vajon hol él az a pár ember, aki mozgatja ezt a nagy pénz - bulit?
Ki az a "biztunk"? Akkor elmesélek valamit. Az elsö, a magyar államtól védett tartalékunk még a schillinges idöszakban képeztük. Az osztrák Rodersdorfban (Fürstenfeld elötti kis falu) volt egy schllinges számlám az ERSTE bankban, (1983-tól) és már volt csekkártyám, amikor otthon még azt sem tudták, hogy mi az. (Ma bankkátyának hivják, de inkább mint hitelkártya müködött) Közvetlenül az eurós idöszak elött már 93 ezer schillingem volt rajta. Ezt hosszú évek alatt gyüjtögettem, úgy, hogy amikor csak lehetett vettem otthon valutát és minden lehetöséget megragadtam az áfa határon túli visszaigénylésére! Pl. hordtam haza autóalkatrészeket, a határon pecsét és az áfa az enyém volt, ami ment a kinti számlámra. Késöbb már a kinti autó és alkatrész kereskedök annyira megbiztak bennem (gyakran naponta mentem), hogy eleve nettó számoltak.(A számla már megszünt, mert beinvesztáltuk részvény FOND-ba, ami jobban hoz mint egy takarékkönyv és még csak érteni sem kell hozzá mert a bank érdeke, hogy nyerj rajta, mivel %-ot kapnak a profitból!!!) Mi a nejemmel már a 70-es években, (amikor szinte nyomorogtunk az én hibámból ), sem biztunk meg a rendszerben. Itt a BRD-ben sem soha, a 22 év alatt, mert ahogy látod, itt is a fejed felett dönt a politika. (Lásd: munkanélküli segély átszervezése / Harz 4 / Solidatirätzuschlag, stb.) Vagy otthon most az EVA 75-os és az áfa 27%-ra emelése,) Ezért mentik ki a gazdagok is a vagyonukat, s ezért NEM SZABAD megbizni az államban!
Természetesen egy világválság nem fogja a mi tartalékainkat
sem kimélni, de talán ezt megusszuk! Mindenesetre a politikai
önkényessére fel vagyunk készülve! Én valahol a pálmák alatt
fogom a nyugdijas éveimet eltölteni. Valószinü azonban, hogy
Európában: Kreta, Menorca, Malta, vagy hasonló környéken
miközben (ha lesz) nyugdijat fogunk kapni, s lakbéreket, mert
most pl. lakásokat is gyüjtünk. Ez lassan megy, de az árak
otthon alakulnak már.... 3 - 4 lakást biztosn tudunk majd venni
a következö 10 év alatt. Ez is egyféle tartalék, s ha nem lesz
nyugdijam, akkor is elleszünk a nejemmel, akár otthon is.
DCT