Németország vagy Magyarország?

Több
12 éve 11 hónapja #9915 Írta: Vatbrigi
Vatbrigi válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Nem csak az előző hozzászólásból tudom,hanem tegnap olvastam az interneten,hogy elfogadták az új adótörvényeket,többek közt ezt is!
Ja meg a baleseti adót is!Szerinted,az is jogos ugye?Ha nem okozol évekig semmilyen balesetet akkor is fizessed,ráadásul a nagy teljesítményű autókra fizessen az ember évi 30.000-et!De a politikusok szolgálati autójára nem kell fizetni,mert Ők szegények nem keresnek annyit,hogy kitudják fizetni!Itt már azt sem tudják milyen adót vessenek be!
Szerintem pont ezért tart itt az ország ahol,mert itt mindenki (köztük a politikusok is)lop mint a güzü!Csak azt nézik hogy maguknak jó legyen,a többi meg le van ......!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #9916 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Vatbrigi írta: Nem csak az előző hozzászólásból tudom,hanem tegnap olvastam az interneten,hogy elfogadták az új adótörvényeket,többek közt ezt is!

Szuper. Akkor biztos megtudod mutatni, hogy olvastad ezt:
"...kint dolgozik,az nem jöhet vele ha Magyarországra,mert itt egyből megbüntetik érte!"

A többi dologra nem reagálok ne haragudj, nincs értelme és időm sem igazán rá.

Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #9920 Írta: Vatbrigi
Vatbrigi válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Kedves Gergő!
Ezt találtam,és majd ki fórja magát,hogy lesz!
Az elfogadott adótörvények 2012 januárjától megváltoztatják
a közúti közlekedésről szóló törvényt is, s a változások
szigorítják a magyarországi lakóhellyel rendelkező
személy által használat külföldi rendszámmal rendelkező
gépjárművekkel kapcsolatos szabályokat. Jelenleg 30 nap
az elfogadott használati idő, a módosítás egy napnál
rövidebb időt ír elő és továbbra is csak az üzembentartó
írásbeli engedélyével történhet a használat.

Több
12 éve 11 hónapja #9921 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Vatbrigi írta: Kedves Gergő!
Ezt találtam,és majd ki fórja magát,hogy lesz!

Hát, ez nem sok. Legalább is a külföldön élő és dolgozó, Magyarországra, szabadságra, külföldi rendszámú autóval utazókat illetően (amit írtál, hogy nem mehet vele, megbüntetik érte, stb) gyakorlatilag semmi. Arról mutass légyszíves (akármit) hiszen ha nem a fórumtársunk hozzászólását kezeled törvényként (azt mondtad nem, mivel tegnap olvastad az interneten) akkor van valami alapja is a kijelentésednek és nem csak összeesküvéselmélet gyártásról van szó.

Több
12 éve 11 hónapja #9922 Írta: Julianna
Julianna válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

DECOTEXT írta: Hiába változtak a törvények. (Majd megkérlek idézd be a változást! Én ugyanis nem találtam arra utalást, hogy ez érvénytelen lenne!)

Nem a törvény változott, hanem azon országok köre, amelyekre az vonatkozik!!
Azon munkavállalók köre, akik a németekkel azonos jogi megítélésben részesülnek, folyamatosan bövül, sajnálom, ha te ezt nem vetted észre. Öket nevezi a törvény így:„ .. Ausländer, die (den deutschen Arbeitnehmern) hinsichtlich der Arbeitsaufnahme rechtlich gleichgestellt sind“
2011 elött ez csak az EU régi tagjaira vonatkozott, 2011 óta a magyarokra is, 2 év múlva pedig majd a bolgárokra és a románokra is.

Ha 2011 aprilis 30-án egy német munkaadó azt írta neked, hogy nem vesz fel, mert magyar vagy, adott esetben igaza lehetett és jogszerüen járt el. Ugyanezt a levelet, ha 2011 május 2-án küldte el neked, akkor az akkor már nem volt jogszerü.

Ezért volt tök fölösleges és megtévesztö, hogy ezt írtad:
„…van egy törvény, ami komondja, hogy külföldit, a "munkaerő kölcsönző" (Pl. Manpower) nem alkalmazhat…“

Ez bizonyos külföldiekre igaz, másokra viszont már 7 hónapja nem. A magyarok az utóbbi kategóriába tartoznak. 2011 május 1 óta semmiféle jogi akadály nincs annak, hogy egy magyar állampolgár közvetlen alkalmazottként vagy akár bérmunkásként vagy bármilyen más formában Németországban dolgozzon.

Részemröl a vitát lezártam, mert látszik, hogy nem követted nyomon, hogy pontosan miként változtak és bövültek a magyar munkavállalók jogai Németországban az utóbbi években, ezért olyan rémhíreket terjesztesz, mint pl. a fenti aranyköpés.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #9932 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

kisne írta: És a két éves tapasztalatom szerint a német lakokkal sokkal tőbb a baj főleg a régi NDK területéről jőttekkel na ebből volt kettő aki lelépett de nem volt kár bellőlle csak szo nélkül mentek el. ...Üdv terézia

Ez Évának biztosan használható infó! Én sokkal radikálisabb
dolgokról irtam igy aztán nem jelent meg....pedig tények voltak!

;)

DCT