Németország vagy Magyarország?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 11 hónapja #9980 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Ambrusch írta: A friss tej itt olcsóbb, az ihatatlan tartós tej ami nálunk olcsóbb. A kenyér árban sincs nagy különbség, Vollkorn szendvics kenyér jóval egy euró alatt kapható, ez ott van, vagy olcsóbb mint nálunk. A hús valóban drágább , de okosan vásárolva azt is közel hasonló szinten lehet tartani. Most vettünk gyönyörű pulykamellett, durván 4 euró/kg körül. A mirelit csirke comb olcsóbb volt mint nálunk. Igaz nem ízlett. A csülök amit vettünk az olcsóbb volt mint nálunk. A többi dolog vagy olcsóbb vagy annyiba kerül mint nálunk. A másik topikban belinkeltem egy lakást >> Eine Wohnung für die Familie, 5 Zi., Küche, Wannenbad, WC, ca. 120 m² Wfl., 1. OG, Kfz-Stellplatz, 250,- EUR + NK <<<, alig drágább mint nálunk, és ez itt van Bajor országban. Nem folytatom, téged nem lehet meggyőzni

Valóban! Ez tömény butaság amit itt felsoroltál! Kiragadsz egy két dolgot és összehasonlitod!
A ceyloni öblöskagylóból gyártott inggomb pl. itt a BRD-ben 2 cent s ez otthon közel 82 Ft/darab. Azt viszont nem tudom, hogy hol veszel kenyeret, de itt a 75 dkg-os 2x annyi mint otthon! A tej amit veszünk 95 cent/ liter ez most (átlagos mai árfolyamon) 299 Ft, ezért közel 2 litert vehetsz a TESCO-ban! A lakás amit itt beirtál irreális, hihtetlen, de ha van akkor ez az egy ilyen van az országban, vagy egy romos épület!
Megjegyzés: egyébként magad irod, hogy "alig drágább", "ez drágább" stb.
Számold csak össze: biztsositások, rezsi, közlekedés, stb.

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 11 hónapja #9986 Írta: kiseri
kiseri válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Nagyon furcsállom, hogy az, aki ezeréve nem itt él, ítélkezik az itteni dolgokról. Egyeseknek téves elképzeléseik vannak az itteni családtámogatásról, keresetekről és lakásállapotokról. Nehogymár azt hidd, hogy itt támogatják a családokat! Nem kéne a vacak családi pótlék meg a gyes meg hasonlók, ha európai fizetést kapnának a férfiak, sőt, ha lenne egyáltalán munka!
Az árakról sincs fogalmad...
Szerintem ha ennyire unatkozol, legalább értelmes elméleteket gyárts, ne pedig egy sárdobálós ringet csinálj minden topicból.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: balazsbene76

Több
12 éve 11 hónapja #9989 Írta: Ambrusch
Ambrusch válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Ezeket nem én ragadtam ki, hanem te. Mostanában a Nettoban vásárolok. 1 L friss tej, 3,5%-s
,57 euro. Ez mai árfolyamon is csak kb. 170 Ft. Nálunk a 2,8%!!!-s friss tej többe kerül.
Az összes Vollkorn kenyér illetve ami nem e legolcsóbb TESCO akciós kenyér 200-250, között van, a Vollkorn kenyerek inkább 300 felett. Autóval közlekedni, gyakorlatilag annyiba kerül mint nálunk. A tömegközlekedésről nem akarok nyilatkozni, azt nem ismerem eléggé. De itt, a nagyvárosokat leszámítva tapasztalatom szerint mindenki autóval közlekedik. Én autóval, vagy gyalog.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 11 hónapja #9993 Írta: DECOTEXT

kiseri írta: Nagyon furcsállom, hogy az, aki ezeréve nem itt él, ítélkezik az itteni dolgokról. Egyeseknek téves elképzeléseik vannak az itteni családtámogatásról, keresetekről és lakásállapotokról. Nehogymár azt hidd, hogy itt támogatják a családokat! Nem kéne a vacak családi pótlék meg a gyes meg hasonlók, ha európai fizetést kapnának a férfiak, sőt, ha lenne egyáltalán munka! Az árakról sincs fogalmad... Szerintem ha ennyire unatkozol, legalább értelmes elméleteket gyárts, ne pedig egy sárdobálós ringet csinálj minden topicból.

Én is ezt irtam neki, de látod! Kiragad egy-két dolgot, s közben nem veszi figyelembe, hogy a bérekért pl. itt kint is (mint otthon) a munkaadó felelős és nem az állam! Ki adjon otthon többet ha nem termelik ki, s főleg miből??
:whistle:

Láthatod, hogy hogyan irt az árakról is! Én azóta is egy ilyen szuper lakásról álmodozom Bayorország közepén! Elmondtam a nejemnek, s kapásból félrenyelt a röhögéstől! Borzasztó hogy egyesek mennyire naivak! Nem is csodákozom, hogy ennyire hajtják az itteni (német) szocálpolitikai támogatásokat! Otthon megszokták, hát gondolják itt is ez megy!!!
:unsure:

Gyakorlatilag, ha komolyan kielemezzük, akkor a BRD messze nem
család és gyermekbarát! Ebben teljesen igazat adok, noha azért az tény,
hogy a családi adózás előnyösebb, mint az otthoni! Viszont otthon jobb
az egykulcsos adó mert > sokat keres sokat fizet, keveset keres keveset fizet.
Itt az elvonások is lényegesen magasabbak!!

:(

DCT

Több
12 éve 11 hónapja #9994 Írta: kiseri
kiseri válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Ha szeretnétek, írok én nektek pár itteni árat! ;) próbálok olyat, amit ott is találtok a polcokon. Nem tudom, hogy odakint mennyi ezeknek a termékeknek az ára, csak azt tudom, hogy az itteni bérekhez ez túl sok... és folyton emelnek, a fizetések meg csökkennek.
A sima, vacak, fehér kenyér 280-340 ft/kg
Barna kenyér 300-370 ft/0,5 kg
1 liter zacsis tej 2,8as 227-276 ft
Normális tojás 250-300 ft/ 6db
Bertolli margarin 500g 650-750 ft
Koronás kristálycukor 399-480 ft
Kaiser szalámi 75 g 350-400 ft
Dove krémszappan 230-330 ft
Persil color 6kg 3800-4500 ft
Budapesten 60-80 ezer, a vidéki egyetemi városokban 40-60 ezer forint egy kétszobás lakás havi díja. Még vidékebben ugyan olcsóbb, de nincs munka, amiből fizesd.
És ehhez jön még a rezsi... ami nem 20-30 ezer, elhihetitek...
Ha odakint magasabb is az áruk, a fizetésekhez képest megfizethető. Itt már valóban gondolkodni kell, gyümölcsöt vagy sampont vegyél...
A következő felhasználók mondtak köszönetet: balazsbene76

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 11 hónapja #9997 Írta: DECOTEXT

Ambrusch írta: .... legolcsóbb TESCO akciós kenyér 200-250, között van, a Vollkorn kenyerek inkább 300 felett. .....

Én nem tudom, hogy Te magadsütöd, vagy hol veszed de: KENYEREK BRD linken megnézheted az árakat! A "scroll"-al nézz körül lejjeb is! Mi is csak ennyiért vagy kb. ilyen ár körül tudunk kenyeret venni! Jobbra a kis zöld szám mutatja az 1 kg/ árat is!! Mondhatjuk, hogy 4 euró alatt nem igen kapni kilónként! (Nálunk 4,50/75 dkg) Ma az euró középárfolyama 314,533 Ft. Ha csak a 4 eurót is veszem akkor is 1258,132 Ft/kiló ez az ár, szemben a Te 300 foritos kilónkénti TESCO-s kenyereddel!
(A linken van 6-7 sőt 11€/kg árú is. Erről most nem irok mert ugyebár ezt nem kell megvenni! )

DCT