- Köszönetek: 1407
Németország vagy Magyarország?
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Valóban! Ez tömény butaság amit itt felsoroltál! Kiragadsz egy két dolgot és összehasonlitod!Ambrusch írta: A friss tej itt olcsóbb, az ihatatlan tartós tej ami nálunk olcsóbb. A kenyér árban sincs nagy különbség, Vollkorn szendvics kenyér jóval egy euró alatt kapható, ez ott van, vagy olcsóbb mint nálunk. A hús valóban drágább , de okosan vásárolva azt is közel hasonló szinten lehet tartani. Most vettünk gyönyörű pulykamellett, durván 4 euró/kg körül. A mirelit csirke comb olcsóbb volt mint nálunk. Igaz nem ízlett. A csülök amit vettünk az olcsóbb volt mint nálunk. A többi dolog vagy olcsóbb vagy annyiba kerül mint nálunk. A másik topikban belinkeltem egy lakást >> Eine Wohnung für die Familie, 5 Zi., Küche, Wannenbad, WC, ca. 120 m² Wfl., 1. OG, Kfz-Stellplatz, 250,- EUR + NK <<<, alig drágább mint nálunk, és ez itt van Bajor országban. Nem folytatom, téged nem lehet meggyőzni
A ceyloni öblöskagylóból gyártott inggomb pl. itt a BRD-ben 2 cent s ez otthon közel 82 Ft/darab. Azt viszont nem tudom, hogy hol veszel kenyeret, de itt a 75 dkg-os 2x annyi mint otthon! A tej amit veszünk 95 cent/ liter ez most (átlagos mai árfolyamon) 299 Ft, ezért közel 2 litert vehetsz a TESCO-ban! A lakás amit itt beirtál irreális, hihtetlen, de ha van akkor ez az egy ilyen van az országban, vagy egy romos épület!
Megjegyzés: egyébként magad irod, hogy "alig drágább", "ez drágább" stb.
Számold csak össze: biztsositások, rezsi, közlekedés, stb.
DCT
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kiseri
-
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 11
Az árakról sincs fogalmad...
Szerintem ha ennyire unatkozol, legalább értelmes elméleteket gyárts, ne pedig egy sárdobálós ringet csinálj minden topicból.
- Ambrusch
-
- Nem elérhető
- Kezdő fórumozó
-
- Köszönetek: 75
,57 euro. Ez mai árfolyamon is csak kb. 170 Ft. Nálunk a 2,8%!!!-s friss tej többe kerül.
Az összes Vollkorn kenyér illetve ami nem e legolcsóbb TESCO akciós kenyér 200-250, között van, a Vollkorn kenyerek inkább 300 felett. Autóval közlekedni, gyakorlatilag annyiba kerül mint nálunk. A tömegközlekedésről nem akarok nyilatkozni, azt nem ismerem eléggé. De itt, a nagyvárosokat leszámítva tapasztalatom szerint mindenki autóval közlekedik. Én autóval, vagy gyalog.
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
-
Én is ezt irtam neki, de látod! Kiragad egy-két dolgot, s közben nem veszi figyelembe, hogy a bérekért pl. itt kint is (mint otthon) a munkaadó felelős és nem az állam! Ki adjon otthon többet ha nem termelik ki, s főleg miből??kiseri írta: Nagyon furcsállom, hogy az, aki ezeréve nem itt él, ítélkezik az itteni dolgokról. Egyeseknek téves elképzeléseik vannak az itteni családtámogatásról, keresetekről és lakásállapotokról. Nehogymár azt hidd, hogy itt támogatják a családokat! Nem kéne a vacak családi pótlék meg a gyes meg hasonlók, ha európai fizetést kapnának a férfiak, sőt, ha lenne egyáltalán munka! Az árakról sincs fogalmad... Szerintem ha ennyire unatkozol, legalább értelmes elméleteket gyárts, ne pedig egy sárdobálós ringet csinálj minden topicból.
:whistle:
Láthatod, hogy hogyan irt az árakról is! Én azóta is egy ilyen szuper lakásról álmodozom Bayorország közepén! Elmondtam a nejemnek, s kapásból félrenyelt a röhögéstől! Borzasztó hogy egyesek mennyire naivak! Nem is csodákozom, hogy ennyire hajtják az itteni (német) szocálpolitikai támogatásokat! Otthon megszokták, hát gondolják itt is ez megy!!!
Gyakorlatilag, ha komolyan kielemezzük, akkor a BRD messze nem
család és gyermekbarát! Ebben teljesen igazat adok, noha azért az tény,
hogy a családi adózás előnyösebb, mint az otthoni! Viszont otthon jobb
az egykulcsos adó mert > sokat keres sokat fizet, keveset keres keveset fizet.
Itt az elvonások is lényegesen magasabbak!!
DCT
- kiseri
-
- Nem elérhető
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 11
A sima, vacak, fehér kenyér 280-340 ft/kg
Barna kenyér 300-370 ft/0,5 kg
1 liter zacsis tej 2,8as 227-276 ft
Normális tojás 250-300 ft/ 6db
Bertolli margarin 500g 650-750 ft
Koronás kristálycukor 399-480 ft
Kaiser szalámi 75 g 350-400 ft
Dove krémszappan 230-330 ft
Persil color 6kg 3800-4500 ft
Budapesten 60-80 ezer, a vidéki egyetemi városokban 40-60 ezer forint egy kétszobás lakás havi díja. Még vidékebben ugyan olcsóbb, de nincs munka, amiből fizesd.
És ehhez jön még a rezsi... ami nem 20-30 ezer, elhihetitek...
Ha odakint magasabb is az áruk, a fizetésekhez képest megfizethető. Itt már valóban gondolkodni kell, gyümölcsöt vagy sampont vegyél...
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
-
Ambrusch írta: .... legolcsóbb TESCO akciós kenyér 200-250, között van, a Vollkorn kenyerek inkább 300 felett. .....
Én nem tudom, hogy Te magadsütöd, vagy hol veszed de: KENYEREK BRD linken megnézheted az árakat! A "scroll"-al nézz körül lejjeb is! Mi is csak ennyiért vagy kb. ilyen ár körül tudunk kenyeret venni! Jobbra a kis zöld szám mutatja az 1 kg/ árat is!! Mondhatjuk, hogy 4 euró alatt nem igen kapni kilónként! (Nálunk 4,50/75 dkg) Ma az euró középárfolyama 314,533 Ft. Ha csak a 4 eurót is veszem akkor is 1258,132 Ft/kiló ez az ár, szemben a Te 300 foritos kilónkénti TESCO-s kenyereddel!
(A linken van 6-7 sőt 11€/kg árú is. Erről most nem irok mert ugyebár ezt nem kell megvenni! )
DCT