Németország vagy Magyarország?
- Eva10
- Látogató
Akar hiszed, akar nem, en itt jol erzem magam. Es itt a regi NDK területen is hasonloak az emberek, mint a nyugati reszen - legalabbis en igy latom. Igaz, eletvitelszerüen itt elek Eisenachban, de azert elö-elöfordulok mashol is; tovabbkepzesek, latogatasok. Komolyabb problemam sehol sem volt az emberekkel.
szia:
Eva
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kiseri
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 11
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
kiseri írta: Drága Decotext! Látszik, hogy rég jártál erre... itt a fizetésekből nem tudsz bérelni semekkorát, főleg gyerekkel nem. Évekig laktunk albérletben, fizettünk rendesen és mindent mi javíttatunk, újíttattunk, mert itt ez így megy... Folyton áthúzták a fejünket, ebből lett elegünk és vettünk egy kis házat, akkor még 3 gyerekkel. A részleteit ma is tudjuk fizetni, nagyon alacsony, de továbblépni nem tudunk. Férjem keresete itt ötöde annak, amit kint kapna, ugyanannál a cégnél... Itt nem lehet se bérelni, se venni, de lassan enni se.... mert az élelmiszer meg ugyanannyi, mint odakint, a fizetések meg egyre kevesebbek. Unio, mi? de szerintem ez már másik fórumba tartozik
Kedves Erika! (?)
Mint már emlitettem volt, falun böven van akár 30-40 ezerért már kertes ház! (Pl Zalaváron is. Szólj ha kell és szerzek) Nem tudom hol laktál igy, de a haveromnál nem "igy"megy, illetve ami a házhoz tartozik azt nem nekik kell javitaniuk.Tetö, eresz, ház részei, stb. Természetesen a mosógépet vagy a butort ami a sajátjuk az nem a tulja dolga! Az urad keresetét nem számolhatod ötszörösen, mert itt az árak is sok mindennél többszörösek! Én nem tudom, hogy Ti hol szoktatok vásárolni, mi itt a REAL-ban otthon meg a TESCO-ban. Az árú gyakorlatilag ugyan az, s mig itt 120-130 euró/hét az átlagos bevásárlás, addig otthon 10-15 ezer forint szokott lenni. (Tej, hús, kenyér, stb). Ez szerintem sokkal olcsóbb Mo.-on. Ehez jön a magas szociális tamogatás, (gázár,, 3 gyerek ingyenes beiskolázása, stb) ami szintén sokkal kevesebb itt, stb. Ezeket már sokszor kiveséztük! 2 fizuból böven lehet bérleni otthon használható ingatlant! Persze nem mindegy otthon sem, hogy nagyobb városban vagy falun és az sem hogy Te otthon ülsz, vagy dolgozol magad is!
Szerintem pontosan az a baj a hiteleknél, hogy alacsony részlet van, igy lesz nagyon drága a vége! Lehet, hogy a házatokat duplán fizetitek ki mire vége lesz, s csak nagyot bukva tudjátok majd eladni! (Ezért jobb a bérlakás) Az meg elöre bocsájtsd meg, amit még irok: de ne is haragudj, ma 5 gyereket vállani nem vall valami meggondolt és elörelátó családtervezésre!
DCT
- Ambrusch
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 75
Én otthon éltem az utóbbi néhány évben, most pedig No-ban élek 4 hónapja. Mivel otthon is állandóan az árakat böngészem, ráadásul értek is hozzá, és itt is, ki merem jelenteni, hogy nincs igazad.Én nem tudom, hogy Ti hol szoktatok vásárolni, mi itt a REAL-ban otthon meg a TESCO-ban. Az árú gyakorlatilag ugyan az, s mig itt 120-130 euró/hét az átlagos bevásárlás, addig otthon 10-15 ezer forint szokott lenni. (Tej, hús, kenyér, stb). Ez szerintem sokkal olcsóbb Mo.-on.
A friss tej itt olcsóbb, az ihatatlan tartós tej ami nálunk olcsóbb. A kenyér árban sincs nagy különbség, Vollkorn szendvics kenyér jóval egy euró alatt kapható, ez ott van, vagy olcsóbb mint nálunk. A hús valóban drágább , de okosan vásárolva azt is közel hasonló szinten lehet tartani. Most vettünk gyönyörű pulykamellett, durván 4 euró/kg körül. A mirelit csirke comb olcsóbb volt mint nálunk. Igaz nem ízlett. A csülök amit vettünk az olcsóbb volt mint nálunk. A többi dolog vagy olcsóbb vagy annyiba kerül mint nálunk. A másik topikban belinkeltem egy lakást
Eine Wohnung für die Familie, 5 Zi., Küche, Wannenbad, WC, ca. 120 m² Wfl., 1. OG, Kfz-Stellplatz
250,- EUR + NK
Nem folytatom, téged nem lehet meggyőzni
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
- Köszönetek: 382
Also, +1 pont Németországnak
- Eva10
- Látogató
Teljesen igazat tudok adni Neked. Es itt keleten - illetve a regi NDK területen meg olcsobb az elet. Igaz, a ber is kevesebb valamivel.
Es a TESCO-s elemiszerröl, amit Decotext szokott venni, csak annyit, hogy szerintem a jo resze eleg rossz minöseg. Mig itt az akcios sem jart meg le, söt neha nincs is lejaratközelben (eppen ma vettem bio kesudiot, es csak jövö aprilisban jar le - valsz. az utolso par doboz volt) - ugy a TESCOban azt is meg kell nezni, hogy amit dragan vasarol az ember, vajon jo-e meg. Legalabbis ez az en tapasztalatom a TESCOkkal.
Es: nem mindig veszem az olcsot, pl vajon miböl csinalhatjak a 300Ft kilos aru virslit? Mert hogy nem egeszseges,az valoszinü.
Mert ha 300 FT.-os virslivel es tarsaival szamolunk,ugy lehet annyi a heti elelmiszerköltsege, de minösegi arubol bizonyosan nem. Persze nem volt szo arrol, ez hany szemelyre ertendö.
Mindenesetre en megnezem, mit veszek, mennyiert,es mikori a lejarata.
szia:
Eva