Németország vagy Magyarország?

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 1 órája - 12 éve 11 hónapja #9858 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Julianna!

Magyarorszagon hany helyen nem vesznek fel pl romakat.
Azt sem adjak irasba....
Ez pontosan ugyanolyan.

szia:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 1 órája - 13 éve 1 órája #9864 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

tomi1974 írta: ....nem tetszik neki az ország az emberek lassu élete ....

Hü, hol éltek?? Nos nekünk pontosan az a bajunk otthon, hogy minden lassú! Lassan dolgoznak, lassan intézkednek, lassan közlekednek, nyám nyám az egész, s amikor a kasszásnö a tesco/lidl/interspar/aldiban kész a kódok lehúzásával, addigra megalszik a tej és a húst megköpik a legyek!
Nekünk az otthoni élet tünik lassúnak, pláne ha a hivatalos ügyintézést nézzük! Pl.:a kérónkban csak alapdijas a telefon, ha nem vagyunk otthon. Telefon 2 héttel a hazautazásunk elött (!) hogy kapcsolják be. (Visszajelzik, hogy renben!) Érkezésünkkor még nem volt vonal! Ugyan ez a kábel TV, vagy akármi! Sokszor már arra gondoltam, hogy veszek egy hordó mütrágyát és gyutacsot.....

DCT

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #9896 Írta: DECOTEXT

janos4709 írta:

DECOTEXT írta: Szerinted egy 45 évesnek többet kéne keresnie mint egy 25 évesnek, ugyan azért a munkáért?

Erre lehetne nyitni egy külön társalkodási oldalt. Nem hiszem hogy olvasnám.

Kár lenne nem olvasni! Nos én, 55 vagyok, tehát az idősebbekhez tartozom, de minden izületem és idegem tiltakozik az ellen, hogy valakit a kora miatt fizessenek meg! A szakértelem az oké, a tapasztalat oké, a teljesitmény oké, de ne azért adjanak nekem lóvét mert ősz a hajam, vagy mert már 11 éve a cégnél vagyok.....
Nézd, én grafikus vagyok, de régen hegesztő és lakatos voltam! Ismerem a fizikai munkát és a szellemi tevékenységet! Én kenterbe vágom ma is a 25 éves kolegákat, de ha egy jobb, jön kapjon többet, akkor is, ha csak 20 éves! Otthon pont ez a baj! Nem a tejesitmény számit hanem a jelenlét és a kor! Ezért is van az ország ott ahol ma van....

DCT

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #9900 Írta: DECOTEXT

Julianna írta: Tehát, ha ma valakinek azt írják vissza, hogy azért nem veszik fel egy német munkahelyre, mert magyar és a német náluk elönyt élvez,akkor nyugodtan bírósághoz lehet fordulni, a magyar nyerni fog. Az teljesen más kérdés, hogy ha Brünhilde személyzetis vagy Rüdiger osztályvezetö azt mondja, hogy ö márpedig nem vesz fel magyarokat, akkor nincs mit tenned. A „gond“ ott kezdödne, ha ezt írásba adnák. De nem teszik, mert nagyon jól tudják, hogy az mivel járhat. EU-s jog megsértése, ami nem vicc.

Hiába változtak a törvények. (Majd megkérlek idézd be a változást! Én ugyanis nem találtam arra utalást, hogy ez érvénytelen lenne!) Saját fülemmel hallom nap mint nap, hogy hogyan viszonyulnak a külfödi munkavállalókhoz és nem egyszer hivatkoznak erre és ilyen törvényekre! Kiforgatni nem kell! Nem a magyarok ellen döntenek, hanem a németek mellett!Ez ugyebár messze nem ugyan az! Az irásos válasz (ha kapsz egyáltalán) az az, hogy "sajnáljuk, másképpen döntöttünk". Na ezt aztán támadhatod, ahogy akarod! Minden cégnek suverén joga eldönteni, hogy kis vesz fel!

Azt meg álmodban sem gondolhattad komolyan, hogy akarmit is irásba ad amibe belelehet a biroságon kötni! Megyjegyzés: tegyük fel mégis elszurja és beleirja, hogy "Józsi, Te nem jöhetsz mert itt van a Fritz aki német és helybeli !" Támadd meg s nyerj! Szerinted mi a vége? Milyen munkahelyed lesz, ha lesz?

Én végig a gyakrolatról beszéltem ami ezekre a "régi" törvényekre támaszkodik!

DCT

Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #9909 Írta: Vatbrigi
Vatbrigi válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Gergoo írta:

Vatbrigi írta: Igen,amúgy ez tényleg így van,most szavazta meg a KEDVES kormányunk!
Egyszerűen ez már röhej a mit csinálnak!

Te mit csinálnál a helyükben ha már (több) tízezres szinten folyna az okoskodás? Mert szerintem az volt a röhejes, hogy eddig nem tettek semmit. Már 2007-ben elérte a tízezret a szlovák rendszámmal szaladgálok száma Magyarországon. Kalkuláld ezt valamennyire a mai napig és szorozz! Egyből látni fogod, hogy milyen pitiáner dolog pl. a képviselők fizetésével foglalkozni. ;)

Igen?Az nem pitiáner dolog,hogy az ember ha vesz kint egy autót,talán azért mert már évek óta kint dolgozik,az nem jöhet vele ha Magyarországra,mert itt egyből megbüntetik érte!
Menjenek már a francba!Ja és biztosan nem érdekelné az embereket,hogy mennyit keresnek a politikusok,ha közben meg mirajtunk nem a megszorításokat csinálnák!
Te nem egy politikus vagy véletlen,hogy érdekes módon mindig véded Őket,neked mindig minden jó amit csinálnak!

Több
12 éve 11 hónapja #9913 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Vatbrigi írta: Igen?Az nem pitiáner dolog,hogy az ember ha vesz kint egy autót,talán azért mert már évek óta kint dolgozik,az nem jöhet vele ha Magyarországra,mert itt egyből megbüntetik érte!

Igen? Ezt hol hallottad, olvastad egy fórumozó társunk 12 órával ezelötti hozzászólásán kívűl?

Vatbrigi írta: Ja és biztosan nem érdekelné az embereket,hogy mennyit keresnek a politikusok,ha közben meg mirajtunk nem a megszorításokat csinálnák!

Ja, biztosan nem. :laugh:

Vatbrigi írta: Te nem egy politikus vagy véletlen,hogy érdekes módon mindig véded Őket,neked mindig minden jó amit csinálnak!

De nem ám csak az adott üggyel kapcsolatos véleményem "logikára. matematikára" épül nem pedig "érzelmekre". Ha szerinted az logikus és jogos, hogy teljesen mindegy hol tartózkodva egy magyar állampolgár (ha Magyarországon akkor szlovák rendszám, ha Németországban akkor magyar rendszám) csak azért mert olcsóbb tojjon a törvényekre és okoskodjon, (sokan úgy hívják) spóroljon hát akkor sajnos szembesítlek vele, hogy az ilyen hozzáállás és gondolkodásmód miatt tart ott az ország ahol tart! De hibáztasd csak a politikát, a politikusokat és az irreális fizetésüket ha ettől jobb neked. :laugh: