Németország vagy Magyarország?

Több
12 éve 11 hónapja #9998 Írta: balazsbene76
balazsbene76 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

"Budapesten 60-80 ezer, a vidéki egyetemi városokban 40-60 ezer forint egy kétszobás lakás havi díja. Még vidékebben ugyan olcsóbb, de nincs munka, amiből fizesd.
És ehhez jön még a rezsi... ami nem 20-30 ezer, elhihetitek...
Ha odakint magasabb is az áruk, a fizetésekhez képest megfizethető. Itt már valóban gondolkodni kell, gyümölcsöt vagy sampont vegyél..."
Sziasztok!
Én Mo. dunántúli részén élek, nővérem a Német fővárosban több mint 12 éve! Alátámasztom én is az idézetben elhangzottakat, sőt szerintem még finoman fogalmazott!
Egy ideje olvasom a hozzászólásokat, és néha tényleg úgy érzem egyesek nem tudják mi zajlik jelenleg Mo.-n! Én itt élek, és látom hogy mennek tönkre körülöttem becsületes dolgos emberek, családok, mekkora létbizonytalansággal kell megküzdeni nap mint nap! A pénztelenség megfertőzi az emberi kapcsolatokat, és szinte érzelem mentessé tesz! Én azt is tudom hogy kint sem könnyű, de amikor a nővérem hazajön elborzad az áraktól, és az emberektől! Mindenki agresszív, rohan a semmiért! Folyton azon jár az esze hogy oldja meg a filléres gondjait! Szeptemberben voltunk kint a szüleimmel, anyukám kartonszámra vette az étolajat, lisztet, cukrot a sarki Lidl áruházban mert közel fele annyiba került mint itthon a sokkal rosszabb minőségű! Irigykedve nézzük a szlovákokat a bevásárló központban akik megvesznek minket kilóra, nevetnek rajtunk hisz 315Ft 1Euro! Nem tudom hova jut így ez az ország, minden drágul, új adókat vezetnek be, le akarják csökkenteni a nyugdíjakat, elemzők tényként kezelik hogy jövőre 500Ft lesz a gázolaj! És végezetül egy kis adalék Mo. bekerült a bóvli kategóriába! Hát nem tudom, szerintem nem kérdés hogy No. vagy Mo.! Én mindenesetre nézegetem a repjegyet, januárban meglátogatom a tesóm és nem tervezem hogy egyhamar hazajövök! Köszönöm hogy végigolvastátok! Szép napot mindenkinek!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Maya, kiseri

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 11 hónapja #9999 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

DECOTEXT írta: KENYEREK BRD linken megnézheted az árakat!

Nincs link, küld be mégegyszer légyszíves, már engem is nagyon érdekel. :)

Több
12 éve 11 hónapja #10000 Írta: Ambrusch
Ambrusch válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

DECOTEXT írta:

Ambrusch írta: .... legolcsóbb TESCO akciós kenyér 200-250, között van, a Vollkorn kenyerek inkább 300 felett. .....

Én nem tudom, hogy Te magadsütöd, vagy hol veszed de: KENYEREK BRD linken megnézheted az árakat! A "scroll"-al nézz körül lejjeb is! Mi is csak ennyiért vagy kb. ilyen ár körül tudunk kenyeret venni! Jobbra a kis zöld szám mutatja az 1 kg/ árat is!! Mondhatjuk, hogy 4 euró alatt nem igen kapni kilónként! (Nálunk 4,50/75 dkg) Ma az euró középárfolyama 314,533 Ft. Ha csak a 4 eurót is veszem akkor is 1258,132 Ft/kiló ez az ár, szemben a Te 300 foritos kilónkénti TESCO-s kenyereddel!
(A linken van 6-7 sőt 11€/kg árú is. Erről most nem irok mert ugyebár ezt nem kell megvenni! )

Makacs vagy mint egy öszvér :)
Netto Marken-Discount
Americ.sandwich VK 750g 0,79 B

Azaz 1,05 euro/kg ez 326 Ft
Ha még minig nem hiszed, digitalizálom a blokkot, és felteszem, ha Gergő is engedi.
És nem én ragadtam ki ezeket hanem TE!
Te írtad, hogy a kenyér, a tej és a hús itt sokkal drágább. Pedig csak annyi az igazság, hogy sokkal drágábban is lehet venni, de nem muszáj!! Itt az olcsónak is sokszor jobb a minősége, mint otthon a drágának.

Több
12 éve 11 hónapja #10002 Írta: Ambrusch
Ambrusch válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

1 liter zacsis tej 2,8as 227-276 ft 1 l 3,5% friss tej 0,57 E
Normális tojás 250-300 ft/ 6db 10 db tojás 1,29 E
Bertolli margarin 500g 650-750 ft 250 g Markenbutter 1,15 E Vaj!, nem margarin
Koronás kristálycukor 399-480 ft
Kaiser szalámi 75 g 350-400 ft 200 g salami 0,95 E
Dove krémszappan 230-330 ft
Persil color 6kg 3800-4500 ft

DE!!
Gran.pudding/sahne 4x115g 0,79 E
Joghurt 1kg 1,49 E (nagyon finom, van strataciellás is, tele csokival)
planzenöl 1l 1,39 l
dzsem (50% gyümölcs) 0,99 E (el sem tudjátok képzelni, milyen finom)
mandeln gemahlt 200g (darált mandula) 1,1 E!!! kb 1600 Ft/kg
Mamma ravioli (készétel) 800 g 0,89
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kiseri

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 11 hónapja #10003 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Gergoo írta:

DECOTEXT írta: KENYEREK BRD linken megnézheted az árakat!

Nincs link, küld be mégegyszer légyszíves, már engem is nagyon érdekel. :)

Ajjaj! E nélkül semmit nem ér a szöveg!
Valamit jól elszúrtam, Bocs!

Igy:
www.lebegesund.de/lebe-gesund-lxt8it4a8f...i116wCFcFAzQodnQxArg

És igy:
LINK

DCT

Több
12 éve 11 hónapja #10004 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Egy kis csemege, ínyenceknek:

www.prosperity.com/country.aspx?id=HU

A londoni Legatum Institute jóléti listája alapján Magyarország a 36. helyet foglalja el a világ országainak sorában, Csehország, Lengyelország, Chile, Szlovákia és Costa Rica mögött, egy hellyel megelőzve Panamát. 2009-ben az ország még a 27. helyen szerepelt a rangsorban. A szerény gazdasági, innovációs eredményeken túl a legrosszabb a helyzet a társadalmi tőke terén. Ez a mutató az összetartás, az idegeneknek való segítőkészség, az önkéntesség és az adakozás mértékét fejezi ki, e szerint a 77. hely jut nekünk a világ országai között.

Forrás: nlcafe.hu
A következő felhasználók mondtak köszönetet: laolaj