Németország vagy Magyarország?

Több
12 éve 11 hónapja #10019 Írta: Ambrusch
Ambrusch válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Gergoo írta:

kiseri írta: Ott meg keresel x pénzt, kifizeted belőle a lakást és a rezsit, és marad még 800-1000 eurod

Azt hiszem itt lesz a probléma és valóban nem azon fog múlni a dolog, hogy Ambrusch 1 eurós kenyere az igaz vagy DCT 4 eurós kenyere. Szóval, milyen szakmával is tervezitek az "x pénzt"? :unsure:

Kedves Gergő
jelenleg minden képesítés nélküli munka körben dolgozom, sima helferként. Az órabérem itt a lehető legalacsonyabb, 7,79 euro.
Havi 150 órával!, már negyedik fizetésem stabilan 1250-1280 között van. Aki nem hiszi, bankszámla kivonattal és fizetési papírral tudom bizonyítani.
A lakás(appartman) teljes rezsivel 270euro
internet (drága, olcsóbb is lehetne) 35 euro per hónap
Handy (Nokia X7-el, amit az előfizetés mellé kvázi ingyen kaptam) 45 euro
Ez 350 euro, Marad havonta átlag 900 eurom
A kenyér igenis 1 euro (és finom) :lol: ;)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kiseri

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 11 hónapja #10021 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Igen, ezt már ha felráznak álmomból is kívűlről fújom. :laugh:
De ne haragudj szerinted itt a Te (szerencsés, spórolós) szituációdról beszélgetünk jelenleg?
Szerintem nem.
Továbbá nem is a Te fizetésedre voltam kiváncsi, olvasd csak el újra a hozzászólásomat.
Egyszerűen csak kiváncsi vagyok, hogy miből is jött ki az adott számításban, hogy marad 800-1000 euró amikor van egy olyan sejtésem, hogy "x" értéke kb. 1000 euró lesz. :unsure:

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 11 hónapja #10022 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szie kiseri!
Nem mindig marad a lakas kifizetese utan 800-100 eurod, mert lehet, annyit keresel összesen.
De:mindenkeppen több marad, mitn az otthoni 90 ezerböl, es jobban lehet bgazdalkodni.
szia:
Eva

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 11 hónapja #10023 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szerintem teljesen mindegy, hogy Németországban esetleg 200ft-tal többe kerül a kenyér, és a felújított jó helyen levő lakások bérleti díja magasabb, ha Mo.-on a bérek olyan alacsonyak, hogy az albérlet fizetése nem engedhető meg egy házaspár fizetéséből egy életen keresztül.
Mo.on nincs olyan ismerősöm aki albérletben lakna, mert ez valahogy nem szokás. Nem is volt soha, és nem is lesz az.
De most ne kezdj el devizahitelekről írni, mert nem arról van szó!

Több
12 éve 11 hónapja #10024 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Én világéletemben albérletben laktam, eszem ágában sem volt sajátba feccölni, ráadásul ha meglepő is de rengetegen laknak albérletbe közel az ötvenhez. Ilyen pl. egy ismerősőm aki Ásványrárón (szerintem kevesen tudják hol is van, én sem tudtam) bérel házat bagóért és Ausztriában dolgozik. De nem kell sajnálni, mert 25-30 év albérlet és a fél világ bejárása után ha akar, holnap vesz kp-ra!!! 3, de ha az olcsóbb árfekvésűekben gondolkozna esetleg akkor 4-5 apartmant a Kanári-szigeteken. ;)

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 11 hónapja #10025 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Csak egy megjegyzes:
Magyarorszagon sem mindenütt olcso az alberlet. Egy ismerösöm kb 10 evvel ezelött több,mint 120ezer FT-ert adta ki a nem nagy lakasat. A II. kerületben, jo helyen volt.
Ennyit a lakasokrol, es az arakrol.
Biztosan lehet jo aron, es dragan is lakast berelni. Ha nincs penzem, nem megyek a draga helyre. Ha nincs penzem, az olcsobb - es itt megfelelö minösegü - arut veszem. Ha meg több penzem van, akkor eldöntöm, melyiket veszem.
A különbseg, hogy itt az atlagos berböl meg lehet elni, otthon meg sajnos gyakran nem. Igy - mivel nem kell masod- meg harmadallas utan futkosni, jut idö pihenesre, regeneralodasra is.